FRISS

2013. november 28.

Szerethetetlen Blogturné #2.nap - Megfilmesítés


Ki érdemli meg a szeretetet? Könnyű kérdés. Mindenki. Maggie nem így gondolja. Úgy érzi oka van, hogy őt még az anyja se szereti. Pedig nincs. Szerelmes könyv ez, de mellette családi tragédia is.

Sherry Gammon: Szerethetetlen





A tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.
Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha szerelemről van szó.
Kiadó:
Maxim Kiadó
Oldalszám:
366 oldal
Kötés:
puha és kemény 
Fordító:

Megjelenés:
2013. december 3.


Nem is olyan régen, pár napja hallottam (az egész országgal egyetemben) egy borzalmas családi ügyről, ahol a gyermekek embertelen körülmények között éltek a szülőkkel. Friss az düh, ami fellángolt bennem erre, ezért mélyen érintett a téma, amit a Szerethetetlen felhozott. Maggie megpróbálja lazán venni azokat a szörnyű életkörülményeket, ahogy anyjával kényszerül élni, de valójában inkább tragikusak. Biztosan nem csak fikció, hogy egyes gyermekek kénytelenek elvisleni a verbális és néha fizikai bántalnazást, valamint a kényszerű önállóságot egy alkohlista szülő mellett. Maggie mindezek ellenére egészséges (na jó, fizikailag annyira nem) fiatal lánnyá cseperedik, akinek reális meglátásai vannak a világról, csak nem mer kilépni az anyja mellől, az iránta való többnyire viszonzatlan szeretetből.

Igazán csodálom Maggiet, hogy ennyire képes helyt állni az életben, noha semmi segítséget nem kap, és gyakran a körülmények is ellene játszanak, hiszen olyan, az átlag embernek jelentéktelennek tűnő dolgokkal kell foglalkoznia, minthogy miből vegyen magának kenyeret, vagy, hogy elszakadt a cipője, és nem telik másra. Tragikus, de lélekemelő a tartása.

No, a nagy tragédia után térjünk rá a kellemesebb részre. A szerelemre. Merthogy Maggie életében megjelenik Seth, a laza, jóképű, gazdag és vagány Seth, aki a lány értetlensége ellenére is vonzódik a kissé meggyötört Maggiehez. Lehet, hogy őt zavarta a folymatos flörtölése, de engem nem. Sőt. Ami azt illeti, Seth játékos beszólásai és megjegyzései voltak a könyv legjobb részei. A kapcsolatukban persze több akadály is van, mint Maggie kellemetlen családi helyzete. Seth ugyanis kénytelen megtéveszteni a lányt, hiszen beépített rendőr.

No, itt azért álljunk meg egy pillanatra. Egy pici problémát azért jelentett nekem Seth korának meghatározása. Ugyanis elvileg 22 éves, de elmegy külsőre egy középiskolában, valamennyire hihető. No, de hogy 22 évesen ilyen rendfokozatban lévő rendőr legyen, az egy kicsit irreális. Ugyancsak az volt, amilyen gourmet módon ettek és szelíden beszélgettek a barátaival (velük egyébként találkozni fogunk a sorozat további köteteiben). Nem vagyok pasi, de hallottam már pasikat egymás közt beszélni. Nem így szokott hangzani.

E felett azért hajlandó vagyok szemet hunyni, hiszen ezzel együtt is nagyon élveztem a könyvet. Egyszerre volt kemény és brutális, ami Maggie helyzetét illeti, de ugyanakkor izgalmas az akciókkal és támadásokkal, és még ártatlan és szende is a romantikus. A kellemes egyveleg mellett az írónő stílusa is nagyon olvasmányos és közvetlen, szóval peregtek a lapok.

Summa: könnyen olvasható, de nagyon érzelmes könyv egy lányról, aki mégiscsak megérdemli a szeretetet.



Megfilmesítés

Egyelőre nincs sok hír a megfilmesítésről, ennyit tudunk: van rendező é van forgatókönyv, akármikor elindulhat a forgatás. Az írónőnek vannak jelenetek  a fejében, aminek zerinte feltétlenül benn kell lennie a filmben (spoileres):
  1. Maggie és az anyja veszekedée, mikor Maggie értesül a fogantatásáról és Seth házához rohan.
  2. Maggie az anyja halálos ágyánál.
  3. Ahogy Maggie véletlenül megvágj amgát a törött üveggel a temetés után.
  4. A szekrénybeli majdnem csók
Az írónőnek a színészekről i van véleménye. Ez lenne az ő szereposztása:
  • Chloë Grace Moretz / Maggie
  • Zac Efron / Seth
  • Chris Evans / Cole
  • Tom Welling / Booker
  • Demi Moore / Maggie anyja




Nyereményjáték

1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
2. Minden blogon keressetek egy kiemelt betűt, majd a 10 betűből kirakott szót (amiből kiderül, hogy Maggie miben kéri Seth segítségét) írjátok be a Rafflecopter megfelelő rublikájába.

a Rafflecopter giveaway

Beleolvasó


Blogturné

11/27 Szilvamag - a sorozatról
11/28 Nem harap a... - a megfilmesítésről
11/29 Angelika blogja - playlist
11/30 MFKata gondolatai - trailer
12/01 Kristina blogja - dreamcast
12/02 Deszy Könyvajánlója - interjú
12/03 Kelly Lupi olvas - Deleted Scene
12/04 Dreamworld - idézetek
12/05 Roni olvas - karakterek
12/06 Könyvszeretet - A szenvedélybetegségekről



2 megjegyzés :

 
Back To Top