FRISS

2013. november 26.

Touch – Érintés Blogturné #6.nap ~ Az igazi Kale


erintes_banner2

A hétköznapok nagy rohanásában meg szoktál állni, hogy egy pillanatra rácsodálkozz a világra? A körülötted lévő tárgyakra és emberekre? Gondolkoztál már azon, hogy milyen jelentősége lehet egy érintésnek? Hagyd, hogy Kale és Deznee rávezessen ennek fontosságára Jus Accardo: Touch - Érintés című könyvében, amely várhatóan november 30-án jelenik meg aKönyvmolyképző Kiadó jóvoltából.

A Blogturné csapata november 21. és 30. között elkalauzol titeket egy olyan világba, ahol már semmi sem lehetetlen, mégis az emberi érzelmek mindennél többet érnek. Sok extra és a megszokottól eltérően egy másfajta különleges játék is vár rátok, a nyeremények pedig lélegzetelállítók egy leendő rajongó számára!

Jus Accardo:
Touch – Érintés





Touch – Érintés
“Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.”
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám:
Kötés: puha és kemény
Fordító: Lánc Brigitta
Megjelenés: 2013. november 30.


Mit is mondhatnék. Ami jó az jó. Bár azt azért el kell árulnom, hogy egy kicsit döcögősen indult számomra ez a könyv. talán azért volt, mert kedves bloggertársaimtól annyi jót hallottam róla, hogy úgy éreztem MUSZÁJ szeretnem. Az ilyen elvárások alatt természetesen befeszül egy kicsit az ember és a laza olvasás helyett vigyázzállásban lapoztam és vizsgálgattam magam, hogy no, tényleg olyan jó, mint ahogy mondják? Aztán azon kaptam magam, hogy simán csak élvezem.


Műfaját tekintve azt mondanám, hogy inkább amolyan akció, mint hagyományos urban fantasy. az események gyorsan pörögnek és a lelkizés és karakterelemzés helyett inkább a gyors sodrású cselekményen van a hangsúly, ezáltal különösen olvasmányos a regény. Futunk egyik helyszínről a másikra, egyszer a Kaszást keressük Cole házában, aztán Alex Mojourn-t Roudey biliárdszalonjában, majd a Denazenben is megfordulunk, egyszóval jó kis tempót diktál Jus Accardo, de mégsem lesz kapkodós. Épp megfelelő.


Világában, nem hoz nagy újdonságot, a mutáns gének és változatos genetikai elváltozásból adódó különleges képességek erősen hajaznak az X-menre, persze a szuperhősködés nélkül és a szituáció árnyoldalát mutatva. Vállalt párhuzam ez, hiszen mind az X-men, mind Stan Lee neve megemlítődik valahol a könyv folyamán.

Ami a legjobbá tette azonban, az maga Dez és Kale. Dez remek lány, vagány, de szeretetéhes, szókimondó, de érzékeny. Bírtam a stílusát és őt magát is. Meg persze ott van Kale is, aki olyan, mint egy elkóborolt kutyus. De nem egy kis spániel, hanem egy kósza dán dog, aki hozzád bújik, ha szeretettel és törődéssel közelítesz hozzá, de a nyakadnak ugrik, ha fenyegeted. Tetszett ez a kettősség benne, ahogy az írónő a veszélyességét ilyen fokú ártatlansággal keverte. Jó kis kombó lett.


Summa: lendületes, és tempós folyású könyv, rengeteg akcióval és egy felejthetetlen főhőssel.



EXTRA


A könyv első üzenete az olvasónak mindig a borító. A borító nem csak csomagolás, de képviseli is az adott könyvet. Egy erős karakterrel rendelkező könyvnél, ha a szereplő szerepel a külsején az olvasó gyakorta azonosítja is a fejében az adott szereplővel.

A Touch esetében is kapunk már egy előzetes képet arról, hogyan nézhet ki Kale, a főhősünk.

A sorozat borítóin Sasha Petrovic személyesíti meg a halálos érintésű fiút, ezzel elültetve a képet a fejünkbe.

De ki is Sasha?
A szerb modellfiú arcképét több könyvsorozathoz is felhasználták, de talán Kale-ként a legnevezetesebb.


A lenti linken megnézhetitek a modellfiú portfólióját, érdemes.
A Facebook oldalát is megnézhetitek itt.





NYEREMÉNYJÁTÉK 
  1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat 
  2. Minden blogon válaszoljátok meg az írónővel vagy a könyvvel kapcsolatos kérdésünket, amelyre mindig EGY SZÓ lesz a helyes megfejtés. A megfejtés ELSŐ BETŰIT gyűjtsétek össze 10 napon keresztül és írjátok bele az így kapott könyvcímet a rafflecopter megfelelő rubrikájába. Kicsit azért nehezítettünk a játékon, mert nem soroljuk fel előre, hogy a melyik blogon találjátok a kérdéseket. Az aktuális blogokon minden esetben találtok majd egy rövid versikét, ami segít abban, hogy a melyik blogon találjátok a következő kérdést. 
  3. A Rafflecopter minden mezőjét kötelező kitölteni és a lájkolás is kötelező elem! Csak úgy vesztek részt a játékban, ha ezeket mind teljesítitek!

FIGYELEM! Rajtunk kívül álló technikai okok miatt, az elmúlt napokban nem mindenkinek működött megfelelően a rafflecopter. Erre sajnos csak egyetlen megoldást találtunk, ha új dobozt csinálunk. Ezért kérünk mindenkit, aki játszott korábban, hogy töltse ki újra az összes eddigi mezőt!
Köszönjük és elnézést a kellemetlenségért, reméljük nem lesz több ilyen.

a Rafflecopter giveaway

A mai kérdés:
Kinek a biliárdtermében találja meg Dez és Kale Alex Mojournt?

A következő állomáshoz a nyom:
“Blogjának dísze egy fáradt kis balerina,
bár írójának tisztje mégis inkább: bloggerina.
Szereti a zöldet - kétség nem fér hozzá,
s szerinte a jó könyv tesz minket még jobbá!”

erintes_banner2



1. állomás (11/21) Könyvszeretet
2. állomás (11/22) Deszy Könyvajánlója
3. állomás (11/23) Dreamworld
4. állomás (11/24) Kristina blogja
5. állomás (11/25) Angelika blogja
6. állomás (11/26) Nem harap a...
7. állomás (11/27) Roni olvas
8. állomás (11/28) Függővég
9. állomás (11/29) MFKata gondolatai
10. állomás (11/30) Kelly Lupi olvas

Megjegyzés küldése

 
Back To Top