FRISS

2013. november 2.

Az Elit Blogturné - 6. nap ~ Illéa-i divat


Minden kislány arról álmodik, hogy egyszer csak eljön érte a szőke herceg fehér lovon és ellovagol vele az alkonyatban a palotája felé. A lány haja lobog a szélben, gyönyörű szép, hímzett, abroncsos ruhája elterül a ló nyergében....

Ám mi van akkor, ha a herceg egyszerre több lánnyal érkezik a palotájába? Mi van akkor, ha a lányoknak kell bizonyítaniuk, hogy alkalmasak hercegnőnek? Ha versengeniük kell egymással? Vajon akkor is kitartanak az álmuk mellett, vagy netalántán újakat szőnek? Mit választanak vajon? És a herceg vajon kit választ?

Izgalmas kérdések, ugye? Kövesd nyomon a Blogturné Klub legújabb könyvturnéját, és Te is részese lehetsz ennek a dilemmának! Hamarosan megjelenik ugyanis Kiera Cass Párválasztó sorozatának régen várt második kötete, Az Elit a Gabo Kiadó jóvoltából.

Kövesd Te is a turnét, ismerd meg véleményünket a könyvről, tudj meg többet az Elit tagjairól, ismerd meg Illéa divatját, a könyv trailerét, kukkants bele, hogyan születettek meg a sorozat borítói vagy miért kaszálták el a könyvből készülő sorozatot még az elindulása előtt! S ha mindez nem elég, nézd meg mi szól Aspen és mi Maxon ellen, és kikapcsolódásként játssz velünk a könyvért indított nyereményjátékunkon!

A Selection könyvsorozat második kötetének megjelenése kapcsán ezúttal mi is egyfajta “szelektálós” játékra invitálunk Titeket!
Isten hozott az Elit blogturnéban!



A könyvről



A PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." – Publishers Weekly



Aki nem szereti a szerelmi háromszögeket az ne vegye kezébe ezt a könyvet, mert ez a klasszikus romantikus őrlődés tipikus esete. Aki nem fél a nagy érzelmektől, a vívódástól és a álomszerű hercegektől az viszont mindenképpen szerezze be Az Elit-et.

A Párválasztóban megismerkedhettünk Illea világával, a főbb szereplőkkel és magával a királyi udvartartással. Ennek a könyvnek a menete sem más, minthogy a megmaradt szereplőket próbáknak teszik ki, feladatokat adnak ki nekik és értékelik őket. Csakhogy itt már jobban megjelenik az, amit az első részből hiányoltam: konkrétan a regény műfaját adó disztópikus háttértörténet. Míg az első részben nagyban elragadtak minket az érzelmek, addig itt a másodikban már mélyebb betekintést kaphatunk az ország kialakulásának körülményeibe, valamint némi kritikával is illetjük a fennálló rendszert. 

Azért ne számítsatok nagy politizálásra és erőszakosságra, senki nem fog fegyvert ragadni és a csatatéren harcolni a kasztrendszer eltörléséért. Ez nem olyan könyv. Itt továbbra is az előkelőséget és a romantikát tudjuk kiemelni, mint a főbb mozgatórugókat. persze ez nem is baj. Az Elit mutatja meg, hogy hogyan zajlana egy egész országot érintő változás a másik oldalról. Merthogy a disztópiákban megszokott, hogy az elnyomás alatt élő embereke lázadnak és kelnek fel az ország vezetése ellen. Most megláthatjuk hogyan zajlik egy ilyen változás akkor, ha az elégedetlenkedők maguk az ország krémjéből kikerültek és a hercegek. Érdekes szemléletváltás és ebből a szempontból teljesen jól megoldott. 

Nem kerülhetjük ki azonban, hogy ne ejtsünk szót a szerelmi háromszögről. Az első, amit meg kell említsek, hogy America nagyjából a leges-legdöntésképtelenebb főhősnő eddigi olvasmányaim alapján. Gyakorlatilag percenként gondolja meg magát és a sziklaszilárd elhatározásai sem tartanak ki pár oldalnál tovább. Igen, muszáj megemlíteni, hogy a döntéseiben gyakran szerepet játszanak külső események is, de ugyan már milyen elhatározások azok, amiket minden nem várt esemény megingat. arról nem is beszélve, hogy borzasztó kettős mércével mér, hiszen miközben felháborodik, hogy a herceg nyíltan (hiszen egy párválasztó verseny folyik) randizik több lánnyal, addig ő lelkiismeret furdalás nélkül tartja fenn a kapcsolatát a régi pasijával. Mire fel húzza fel magát akkor, kérdezem én!
Pedig részemről úgy gondolom, hogy a döntés nem túlságosan bonyolult. Adott a mérhetetlenül jóképű és udvarias, ezek mellett pedig intelligens és kedves herceg, valamint a bunkó és áskálódó ex-pasi. No vajon kit kellene választani. Általában nem szoktam ennyire egyértelműen állást foglalni egy-egy oldalon, ahol csapatokra szakadás van, de azt hiszen az, hogy az írónő ennyivel szerethetőbbé teszi az egyik felet a másiknál és ezáltal afelé terelget mindenkit feljogosít arra, hogy ezt nyíltan is kimondjam. Aspen csak arra kell, hogy legyen konfliktus. tessék, kimondtam.

Igen, néha felbosszantott ez a könyv America borzasztó ingadozásával, de ugyanakkor mutatja, hogy mennyire beleszippant, hogy nagyjából egy szuszra elolvastam, noha már egyszer angolul is megvolt. Maxon herceg imádnivaló, noha ebben a könyvben azért szerencsére már nem tökéletes. Az előző könyvektől eltérően az írónő gyakran meglepett egy-egy fordulattal és a háttérben lévő problémák is kezdenek egyre jobban kibontakozni. Úgyhogy én most már izgatottan várom a konklúziót, noha azért sejtem, hogy merre tart a dolog. Ez a könyv, így vagy úgy, de érzelmeket vált ki és mindenképpen magával ragad.

REAKCIÓ:



Illea-i Divat

Nézzük csak, hogy a könyv egyes jeleneteinél milyen csodás ruhákba öltöztette Kiera Cass Americát.

A zöld ruha, amely jól kiemeli America domborulatait


America pillangó ruhája Halloween-re


Celeste, mint páva


America "gyászruhában"


America naplemente ruhája


America a német fogadáson


America az olasz fogadáson


America a végső feladatán





Nyereményjáték


A blogturné valamennyi résztvevőjének blogján a Nyereményjáték címszó alatt találtok egy-egy képet. A képek közül 6 összefüggésbe hozható valamiként a könyvvel, van köztük kapcsolódási pont, valamiféle egyezés. 

Egyet kivéve. Ez egyfajta kakukktojás, vagy mondjuk úgy: Az Egyetlen - ami kilóg a sorból.


Gyűjtsd össze mind a hét képet, és a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe írd be ennek az Egyetlen képnek a megnevezését, ami a könyvvel nem hozható összefüggésbe..

Láss neki! Szelektálj!





a Rafflecopter giveaway


Blogturné

2013. okt. 29. - Dreamworld - Aspen vs. Maxon
2013. okt. 30. - MF-Kata - Könyvtrailer
2013. okt. 31. - Deszy Könyvesblog - A borító születése
2013. nov. 1. - Szilvamag - kritika
2013. nov. 2. - Nem harap a - Az illéa-i divatról
2013. nov. 3. - Kelly Lupi Olvas - Az elkaszált CW sorozatról

Megjegyzés küldése

 
Back To Top