FRISS

2013. november 19.

A csábítás kilenc szabálya Blogturné # 5.nap ~ Regency illemtan




A Blogturné Klub november 15-tel kezdődően egy hétre a múltba invitál titeket. Hét különböző állomáson ismerhetitek meg a Könyvmolyképző Kiadó legújabb arany pöttyös kötetét, Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya című regényét, ráadásképp pedig minden nap olvashattok valami érdekességet a szerzőről, valamint a regency korról.


A könyvről

Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk


Megrendelhető:


Vélemény

regency era...............................#tumblrA regency műfaj az egyik gyengém. Van valami a kimért kisasszonyos stílusban, a főkötőkben és a lovaglónadrágokban aminek nem tudok ellenállni. Talán az, hogy olyan szigorú távolságtartást írnak elő az illemszabályok és ami tilos, azt mindig jobban kívánjuk. Persze ez csak a korában írt regency könyvekre igaz, a modern korban íródott történelmi romantikus regények azért mindig megtalálják a kiskapukat és összehozzák a szerelmeseket. Úgyhogy a műfajt helyenkén helyesen történelmi erotikusnak, mint történelmi romantikusnak nevezném. Nem bánom, csak mondom…

Főhősnőnk Callie életében csak szabályok vannak. A korabeli hajadonok élete egyébként se lehetett valami izgalmas akkoriban, de Callie még csak a bálokat se tudja élvezi, ugyanis rendszeresen a vénkisasszonyok között tölti az estét. 28 éves korára  férj nélkül maradt és ez az állapot nem tűnik egyhamar megváltozni. Hadd térjek itt egy kicsit ki arra, hogy az írónő merészen felvállalta a főhősnői hibáit. A legtöbb hasonló regényben általában a társadalmi osztály, egy családi botrány, vagy hasonló külső akadály gátolja a hősnőt a boldogsága elérésében. Itt nem. Callie jómódú családból származik, nem lehet panasz jó hírnevére se. Egyszerűen csak nem túlzottan előnyös külsővel áldotta meg a sors, valamint kevés önbizalommal és jókora tartózkodással. Nem csoda, hogy 28 évesen felgyülemlik benne minden megszorítás és egy bátor kísérletet tesz arra, hogy élvezze az életet.

Don't know who this is - but he's certainly Regency Romance worthy.Callie élete 180 fokos fordulatot vesz, mikor úgy dönt, hogy megvalósítja a titkos vágyait. természetesen ebben a tervben szerepe van a jóképű, szexis ámde rosszhírű Ralston márkinak is, aki a műfajhoz illő arroganciával és csábítással igyekszik segíteni Calliet, hogy teljes mértékben kiélvezze kicsapongásait.

És, hogy házasság lesz-e a vége? Ugyan már milyen kérdés ez?! De ameddig eljutunk addig igazán kellemesen eltölthetjük az időt Callievel és a márkival. Ők helyenként NAGYON kellemesen töltik az időt, úgyhogy tessék 18-as karikát képzelni a könyv elejére. Mázli, hogy a történetet nem rontja, hanem inkább erősíti az erotikus vonal, mert inkább Callie erős és magabiztos nővé válásáról szól, mint a testi kalandjáról.

A románc mellett jókat is fogunk nevetni és megismerjük a sorozat többi tagját is, akikben a következő könyvekben vár a boldogság. A magam részéről én St. John-ra, Ralston márki sebhelyes arcú ikertestvérének sztorijára vagyok a leginkább kíváncsi.

Summa: lendületes és friss regency történet egy elveszett, de aztán magát megtaláló hősnővel és egy rosszhírű, de érzékeny férfival. Ennyi. Jó.



Kis regency illemtan

A hölgy mindig illemtudó, kiegyenesedve és elegánsan ül és áll, hűvös távolságtartással kezeli az embereket és tartózkodik a túlzott érzelemnyilvánítástól.

Two fashionable Regency LadiesGardedám
Fiatal, hajadon hölgyek nem mutatkozhatnak egyedül egy férfi társaságában kivéve ha családról, vagy közeli barátról van szó. Fiatal hölgyek nem vehetnek részt semmiféle társasási eseményen gardedám jelenléte nélkül, és semmiféleképpen nem kereshetik a férfiak figyelmét. A hölgyek nem sétálhatnak egyedül, kivéve, ha templomba mennek vagy kora reggeli sétájukat teszik. Más esetekben el kell őket kísérje egy hölgy, egy megfelelő férfi vagy egy szolga.

Bemutatkozás
Hivatalos bemutatás nélkül elkelő származásúak nem beszélhettek egymással. A ház férfitagja mutathatta be egymásnak a feleket, amit a hölgy egy főhajtással fogadhat el. ezek után bocsátkozhatnak csak társalgásba.

Társalgás
A hölgyeknek mindig érdekes és épületes társalgást kell folytatni a társaság kedvéért. A hölgy azonabn nem beszélhet olyan témákról, amelyekben másokra tesz megjegyzést, még ha azok bókok is. Nem hangozhat el olyan téma ami érintene akármi gonoszságot, szexuális tartalmút, pletykát, botrányt vagy bármi kompromittálót és tartózkodnia kell a testi funkciók említésétől is.

ÉrintésLadies perform a Regency dance as guests take photos on their not-so-Regency cameras and mobile phones. This takes place at an event inspired by our production, Pride and Prejudice.   http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/10137639/Oh-Mr-Darcy.html?frame=2597908
Az urak csak különös esetekben érinthetnek meg hölgyeket: ha felsegítik a stólájuk, ha kikísérik őket valahonnan, vagy ha felsegítik őket a lóra, vagy a hintóba. A kézfogás nem illendő.

Tánc
A bál az udvarlás legfőbb színtere. Nyílt bálokon a ceremóniamester mutatta be egymásnak a feleket, ha táncolni akarnak egymással. A hölgy azonban nem táncolhat kettőnél többször egy úrral, ha nem karja, hogy a szájára veygék.Két tánc is különös érdeklődést mutat ami után az urak másnap általában felkeresték a hölgyet az ismeretség további elmélyítése céljából.








Nyereményjáték

A blogbejegyzések kiemelt betűi minden esetben egy-egy történelmi románc főhős nevét adják ki. Nincs más dolgotok, mint azt kitalálni, mi a regény címe, amelyben azé az úriemberé volt a főszerep.

a Rafflecopter giveaway

A blogturné többi állomása:
11/15. Angelika blogja - Pár szó a szerzőről és a sorozatról
11/16. Kristina blogja - Mi is az a regency?
11/17. Szilvamag olvas - A különböző kiadások borítói
11/18. Deszy könyvajánlója - A regency divatról
11/19. Nem harap a... - Kis regency illemtan
11/20. Insane Life - Interjú a szerzővel
11/21. Dreamworld - Kedvcsináló idézetek

Megjegyzés küldése

 
Back To Top