FRISS

2013. november 27.

Az Univerzum és Alex Woods #3. nap



November 23-án egy nagyon különleges könyvvel indul háromállomásos útjára a Blogturné Klub. A téma pedig nem más lesz, mint az, hogyan néz szembe Alex Woods az egész univerzummal. A nyereményjáték sem marad el, nyerhettek el példányt a regényből!




Gavin Extence: 
Az Univerzum és Alex Woods





Alex Woods jól tudja, hogy nem éppen átlagosan kezdődött az élete. Azt is sejti, hogy egy érzékfeletti képességekkel megáldott leányanya, az édesanyja, nem teszi rokonszenvessé az iskola rémei előtt. Tudja továbbá, hogy az életben a legképtelenebb dolgok megtörténhetnek – a fejét elcsúfító forradás tanúskodik erről. Azt azonban ő sem látta előre, hogy a mogorva, megözvegyült remetével, Mr. Petersonnal való ismeretsége barátság lesz. Az idős férfi arra tanítja, hogy az életben egyetlen nagy dobásunk van, és hogy ezért jól, a lehető legjobban kell dönteni. Így hát, amikor a tizenhét éves Alexet Doverben megállítják a vámtisztviselők 113 gramm marihuánával a kocsija kesztyűtartójában, meg egy urnával az utasülésen, miközben az egész ország felbolydult miatta, halálosan biztos abban, hogy jól döntött.
Kiadó:Maxim Kiadó
Oldalszám:416 oldal
Kötés:puha és kemény
Fordító:Béresi Csilla
Megjelenés:2013. november 29.


Vannak olyan könyvek, amiket olvasni kell. nem olyan kötelező olvasmány szinten, mindenképpen, muszájból, hanem azért, mert szórakoztató módon építi a világképünket. Ilyen Gavin Extence története is, amelyet főhőse: Alex Woods tolmácsol nekünk a maga igen különleges hangján. 

Alex ugyanis kiváló mesélő. Sztoriját nem leírja, dokumentálja, hanem úgy regéli el, mintha a tűz mellett karosszékben ülnénk. Attól eltekintve, hogy a fiú nem az öregek bölcsességével, hanem naivan és tinédzserekhez méltó csapongással beszél. Annak ellenére, hogy Alex történetmesélésében nyomon követhető az ifjúkori ártatlanság, azért az író nagyon is tervezetten tárja fel a történetet. Az elejével kezdünk, egy igen különös szituációval, amibe Alex sodorta magát. Persze ez nem jelenti azt, hogy Gavin lelőtte volna a sztori végét, egyszerűen csak annyit, hogy nem az számít, hogyan ér véget, hanem, hogy hogyan jutunk el addig. Ha Alexen múlik:lassan. De erre már az elején figyelmeztet minket. De ennek nem az az oka, hogy unalmas lenne a könyv, hanem, hogy Alex nagyon érdeklődő, és gyakorta elcsábul, hogy eltérjen a főszáltól egy kis fejtegetésre. Ezeket mindig élvezetes olvasni.

A könyv maga nagyon is nehéz témákat taglal. Bemutatja, hogyan viszonyul Alex és hogyan változtatja meg őt az a sok nehézség, amivel szembe kell néznie, valamint miként befolyásolja az életét és értékeit egy különleges barátság. Előkerül itt az emberség, a méltóság, a zaklatás és a vallás kérdése is, de ezeknek a komoly ügyeknek ellenére nem lesz túlzottan drámai, vagy sötét a könyv. Ez persze Alex érdeme, aki minden helyzetben megőrzi a szédítő jellemét. Öröm, hogy ilyen fontos témákat ilyen könnyed hangnemben is meg lehet tárgyalni.

Summa: olyan meghatározó könyvnek kellene lennie, mint a könyvek, amelyeket Alex említ a történetet során.



NYEREMÉNYJÁTÉK


a Rafflecopter giveaway




Blogturné

nov. 23 - Deszy könyvajánlója
nov. 25 - Kelly Lupi olvas 
nov. 27 - Nem a harap a...

Megjegyzés küldése

 
Back To Top