FRISS

2013. november 28.

RULE Blogturné! #8. nap




Most elmondok valamit. Néha unni szoktam a New Adult műfajt. Sokat olvasok ilyet, és annyira egy kaptafára mennek a dolgok. Szerencsére most már itt van a Rule, ami még engem is felrázott a NA kábulatból. Imádjuk együtt Rule-t.


Jay Crownover: Rule




Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.
Kiadó:
Ulpius Ház
Oldalszám:
?
Kötés:
puha 
Fordító:

Megjelenés:
2013 - Megjelent



No, ami adott, mert ugye vannak ennek a műfajnak olyan elemei, amire azért számíthatunk, ha a kezünkbe vesszük.

A ROSSZFIÚ Ez volna ugye Rule. Nem ismerem pontosan a rosszfiú definícióját (aki tudja mondja meg), de én azt mondom, hogy attól, hogy valaki nőzik szingli fiatal pasi létére, bulizik a haverjaival és hasonlók, még nem lesz rosszfiú. Gondolom aki először ráaggatta ezt a nevet, az a rengeteg tetkójára gondolt, de ez sem predesztinálja a bad boyságra. Nálam a tetkók abszolút nyerőek, és ugyan saját magam nem vállalnám, de igazán menőnek tartom a rengetek tintát valakin. Rule é haverjainak stílusát, no meg a tetkószalont és valahogy úgy képzeltem el, mint Kat Von D-t pasiban, na meg a boltját.

Ami Rule tulajdonágait illeti, szerintem csak magányos. A családja elutasítja, állandó kapcsolatai nincsenek, tragédiák történtek már az életében. Ezért kicsit nehezen áll rá a szerelemre, de nem reménytelen. Én magam nagyon szerettem a macsó dolgait, mert úgy volt védelmező férfi, hogy nem lett belőle agresszív állat. Azt hiszem Rule abszolút tökéletes NA pasialany.

A JÓKISLÁNY Ez pedig Shaw. Persze az ártatlan hölgyemény álarca alatt mindig rejtőzik egy vadmacska é nincs ez másként a mi főhősnőnk esetében sem. Kiegyensúlyozott és okos lány, pont annyira empatikus és érzelmes, hogy össze tudja tartani (vagy legalábbis megpróbálja) a saját és Rule széteső családját. Szerettem őt is, mert mert volt túl... akármi. Az NA szereplőnők általában mindig túl erőszakosak, túl érzelmesek, túl makacsok... értitek. Shawban minden kellő egyensúlyban volt, hogy valóságos és reális karakter legyen és persze nagyon jó barátnő-alapanyag a sodródó Rule számára.


AZ EROTIKA Meglepő, de nem ez a lényeg. Egyszer olvastam egy lamentálást, valamelyik írónőnél, aki sérelmezte, hogy a műfaj lassan elmegy az erotikus irodalom irányába, pedig hát nem ez volna a cél. Az NA mindig egy útról, egy karakterváltozásról, egy nehéz sorsról kellene, hogy szóljon. Itt ez abszolút megvan. És nem csak ez, hanem több. Ami nekem nagyon tetszett, hogy nem zártuk le a könyvet azzal, hogy összejött a párocskánk. Sőt, ami azt illeti ez volt a kezdet. a lényeg az volt, hogy hogyan tudják ezt a kapcsolatot működőképesség alakítani, hogyan fogadtatják el másokkal. Kellemesen üdítő volt, hogy kivételesen az AZUTÁN-ról olvashattam.

Meg kell említeni még a furcsa nevű, de szintén tetovált bandát, a mellékszereplőket, akiknek a történetet egytől egyig érdekel, de főleg a bátyó, Rome sztoriját várom!

Summa: számomra az Év legjobb new adult regénye.


NYEREMÉNYJÁTÉK



A Blogturné állomásai:

nov. 21. Kristina blogja
nov. 22. Angelika blogja
nov. 23. E-book Klub
nov. 24. Könyvesem
nov. 25. Magnolia
nov. 26. Kelly Lupi olvas
nov. 27. Francica blogja
nov. 28. Nem harap a ...
nov. 29. Olvasószoba
nov. 30. Nilla
dec. 1. Insane Life
dec.2. Könyvek erdeje 

Megjegyzés küldése

 
Back To Top