FRISS

2015. február 16.

Jennifer Armentrout: Obsession - Felnőtt Luxen kötetet kapunk, de minek?

Egészen addig, amíg nem olvastam az Obsessiont, azon a véleményen voltam, hogy Ms. Armentrout nem tud rossza könyvet írni. Tévedtem.



Jennifer Armentrout
Obsession

(Luxen univerzum, különálló kötet)

Entangled
249 oldal


He’s arrogant, domineering, and... To. Die. For.

Hunter is a ruthless killer. And the Department of Defense has him firmly in their grasp, which usually doesn’t chafe too badly because he gets to kill bad guys. Most of the time he enjoys his job. That is, until he’s saddled with something he’s never had to do before: protect a human from his mortal enemy.

Serena Cross didn’t believe her best friend when she claimed to have seen the son of a powerful senator turn into something... unnatural. Who would? But then she witnesses her friend’s murder at the hands of what can only be an alien, thrusting her into a world that will kill to protect their secret.

Hunter stirs Serena’s temper and her lust despite their differences. Soon he’s doing the unthinkable—breaking the rules he’s lived by, going against the government to keep Serena safe. But are the aliens and the government the biggest threats to Serena’s life… or is it Hunter? 


Bárki, aki rendszeresen olvassa a beszámolóimat az olvasmányaimról tudhatja, hogy nagy fogyasztója és ennél még nagyobb rajongója vagyok Jennifer Armentrout könyveinek. A Luxenjeit imádom, természetesen élen Deamon Blackkel, de talán még ennél is jobban rajongok Roth-ért, a szexi démonért a Dark Elements szériából (könyörgöm bármely kiadónak adják ki ezt a nyelvünkön!). Az írónő mestere a szerelmi feszültségteremtésnek, a könyveiben mindig izzik a levegő a főhősök körül, de a YA behatárolás sokszor megköti a kezét, pedig a felnőtteknek szánt könyveiből tudható, hogy igenis tud merész jeleneteket is írni.

A Luxen sorozatban Deamon Black pimaszsága és szexepilje mellett sokan azt hiányolták, hogy a parázslás, ami közte, és az ő Katyje között izzik, nem mutatkozik meg részleteiben. Hát értitek, Ms. Armentrout hozzá nem méltó módon elég sejtelmesen és tini-barát módon fogalmazza meg a hálószoba-jeleneteket a hosszú és perzselő huza-vona után. No, ezeknek a hiányérzetes rajongóknak íródott az Obsession, ami a Luxen univerzumba visz minket, de mégis attól különálló kötet. Ezt az elméletet a könyv keletkezéséről egyébként nem én szültem, a könyv ajánlásában is azokat a rajongókat említi, akik látni akarták a Luxenek "felnőtt" oldalát. Nos, én csalódtam.

Nem, nem a luxenekben, hanem abban, ahogy Ms. Armentrout kiizzadta ezt a regényt nekünk (mert hogy én is a fent említett slepphez tartozom). Az egész könyv, noha pont azt adja amit ígér, egy felnőtt, erotikus jellegű olvasmányt a kedvenc földönkívülijeink világából, mégis erőltetett marad. Minden túl sok benne, a cselekmény meg kevés. Hunter, a főhős, túl szexi, túl durva, túl... minden túl. A főhősnő, Serena? Komolyan ki kellene vizsgáltatnia magát, mert biztosan valami női hormontúltengésben szenved akkora és olyan nem megfelelően pozicionált a szexuális étvágya. Most komolyan, biztos, hogy az első pillanatban rá kell vetnie magát egy földönkívüli pasira, aki rendszeresen belőle táplálkozik és mellesleg nagyjából négyóránként kinyír valakit? Biztos, Serena? 

Sajnos a könyv nálam átment a PWP kategóriába (plot-what-plot? = miféle cselekmény?), és ez olyannyira nem volt jellemző a Luxenek többi kötetére, hogy számomra élvezhetetlen lett a könyv. Nekem a sorozat többi kötete inkább szólt a jó kis akcióról, a váratlan helyzetekről, a tökös csajokról és persze a pimaszul szexi Deamon Blackről, de noha a románc mindig is központi szerepet játszott a sztoriban és a feszültséget szinte kicsapta a biztosítékot, az sosem dominálta a köteteket. Kimondom, ez a könyv csak a szexről szól, néhol megszórva egy-két infóval alibiből a fősorozat elemeiből. Számomra semmit nem tett hozzá a Luxenek történetéhez, noha az alapötlet, miszerint most megismerjük az Arumok oldalát is jó volt. Megvallom a végén már kedvetlenül lapozgattam a könyvben. Lehet, hogy ott történt valami, nem nagyon figyeltem... 

Nagy várakozásokkal vágtam neki ennek a könyvnek, de rá kellett jönnöm, hogy bármennyire is vártam, hogy egy kicsit merészebb könyvet kapjunk ebből a sorozatból, ha abban nem Deamon a főhős, akkor nem tud lekötni és kész. 

Egyébként a könyv az Opál után és a Eredet előtt volna olvasandó, de senki nem hagy ki semmit, ha ez kimarad neki. Inkább kérnék ehelyett egy kimaradt jelentet Katytől és Deamontól. De tényleg.

Cselekmény 
Karakterek 
Világ – Háttér ✰✰
Eredetiség ✰✰
Stílus✰✰✰
Borító ✰✰✰✰
Befejezés✰✰




Megjegyzés küldése

 
Back To Top