FRISS

2013. november 9.

Struck – Villámtól sújtva Blogturné # 2. nap

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából november 30-án jelenik meg Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva című könyve. A Blogturné Klub öt bloggere egy blogturné keretein belül mutatja be Mia Price villámsújtotta világát!
2013. november 7-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel találkozhattok, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogy az lenni szokott nyerhettek is! A Könyvmolyképző Kiadó felajánlott 3db nyereménykönyvet!!! A bejegyzések végén megtaláljátok a játékhoz tartozó Rafflecopter dobozt, aminek helyes kitöltésével versenybe szállhattok a könyvekért!







stock_lightning_2__png__by_tobaal-d59cndl
A könyvről
Mia Price villámfüggő. Számos villámcsapást túlélt már, de folyamatos vágyával, hogy részesedjen a vihar energiájából, veszélybe sodorja önmagát, és a körülötte élőket.
Los Angeles azon ritka helyek egyike, ahol Mia biztonságban érezheti magát függőségétől, hiszen csak elvétve csap villám a városra. De amikor a várost lerombolja egy földrengés, Mia mennyországa egy csapásra a veszélyek és a káosz aknamezejévé változik. A hajdani tengerparton áthatolhatatlan sátortáborok nőnek. Az összeomlott belváros senkiföldje lesz, ahol éjszakánként egy „kószáló” buli hol az egyik, hol a másik elhagyatott épületet „bérli ki” magának. A bulizókat egy megmagyarázhatatlan erő vonzza pusztulás színhelyére. A katasztrófa után megerősödik két szekta, melyek szemben állnak egymással. De mindkét szekta végítéletről szóló próféciájában Mia Price játssza a főszerepet. Biztosak benne, hogy Mia Price kapcsolatban áll a földrengést kiváltó elektromos viharral, és a közeledő, sokkal pusztítóbb égszakadással-földindulással.
Mia Price szeretne megbízni a titokzatos és vonzó Jeremyben, amikor az megígéri, hogy vigyáz rá, de attól tart, a srác nem az, akinek mondja magát. A szenvedély és az energia, ami egymáshoz vonzza őket, a végüket jelentheti. Amikor eljön a végzetes vihar, Miának mindent kockára kell tennie. Szörnyű erejét szabadon engedi, hogy megmentse szeretteit, vagy elveszítsem mindent.
Megjelenés ideje: 2013. november 30.
ISBN: 9789633733462
Fordította: Acsai Roland

stock_lightning_2__png__by_tobaal-d59cndl
Vélemény


Már nagyon vártam ez a könyvet. Még régebben, az angol kiadással kapcsolatban láttam a trailert és hát a többi bloggerhez hasonlóan engem is elvarázsolt az a hozzáállás, hogy ilyen látványos és filmszerű trailert forgattak egy könyvhöz. Igazából minden könyvhöz ilyen kellene.

Azzal együtt, hogy imádtam a bemutatót egy kicsit tévútra is vitt. Arra számítottam, hogy a mozgó filmhez hasonlatosan akciódús és pörgős könyvélményre számíthatok. Itt jött a meglepetés. A Villámtól sújtva nem egy gyors tempójú könyv. Igazából több benne a vallási fanatizmus és a családi dráma, mint a tényleges történés. Nem rossz ez, csak egy kicsit át kellett alakítanom a magamban előzetesen kialakított képet és már élveztem is ezt a kicsit lassabban kibontakozó, de érdekes történetet.

A világról: ugyebár frissen poszt-apokaliptikus világról van szó, ahol az emberek még csak szokják az újonnan kialakult katasztrófa utáni állapotokat. Ebben a zavaros és ijesztő helyzetben emelkedik fel a Próféta, aki jóslataival és ígéreteivel maga köré gyűjti az elkeseredett embereket, mint például Mia kissé zavart édesanyját. megmondom őszintén, hogy ugyan nem számítottam arra, hogy a szektának ilyen nagy szerepe lesz a könyvben, de ezeket a részeket élveztem a legjobban. Azt gondolom, hogy nagyon is valószínű, hogy egy ilyen válságos helyzetben valami hasonló történjen, főleg Amerikában. Na persze mínusz a természetfeletti elemek.

És ha már itt tartunk. Azért is újszerű volt ez a könyv, mert a megszokottól eltérő misztikus elemeket alkalmazott úgy, hogy azért vegyítette benne az általánosan is ismert legendákat a villámsújtott emberekről és olyan népszerű húzásokat is beépített, mint pl. a tarot jóslás. Nekem tetszett a villámfüggő Mia új világa, még ha egy kicsit néha keveset is osztott meg belőle. Volt olyan érzésem, hogy erőltetett a mód, ahogy szándékosan tart vissza információkat. Oké az, ha nem tudunk meg mindent elsőre, de mikor érzem, hogy szinte azt ordítja a szereplő “van egy titkom, de nem mondom eeeel!” akkor kicsit azért berágok.

Ettől az eltúlzott titokzatoskodástól eltekintve bírtam a karaktereket. A főszereplő Miával sem volt különösebb problémám, YA-fantasy főhőshöz képest kevesebb volt a hangsúly a különleges képességein és több a kapcsolatain és a döntésein. Ez a helyes irány. A férfi főszereplőtől nem kaptam sikítozós fangirl rohamot (szoktam ám néha…), de azért szerettem. Az is pozitív, hogy a szerelmül (mert persze az elmaradhatatlan) nem tengett túl, szépen csendesen megérett a háttérben.

Ami a cselekményt illeti. Ugye mint mondtam elég hamar megbarátkoztam azzal, hogy ez nem az a könyv amit elképzeltem, de miután átállítottam magam nem igazán értek meglepetések. a történet szépen alakult, de majdnem mindig úgy, ahogy elvártam Végig fenntartotta az érdeklődésem, de nem mondom, hogy túl sokszor megdöbbentett volna.

Summa: Újszerű mitológia, elviselhető főhősnő és vallási fanatizmus ezek egy jó sodrású, szépen kialakuló történetet adnak, ami egy rövid, ámde látványos végponthoz vezet. Élvezhető!

REAKCIÓ:


stock_lightning_2__png__by_tobaal-d59cndl
Nyereményjáték


1)   Töltsétek ki a Rafflecopter dobozt, lájkoljátok a kért oldalakat
2)  Minden blogon elrejtettünk egy helyszínt, ahol hatalmas földrengés pusztított. Keressétek meg a szavakat alkotó betűket, és az összegyűjtött betűk alapján kapott helyszíneket írjátok bele a Rafflecopter adott bloghoz tartozó rublikájába.
a Rafflecopter giveaway


stock_lightning_2__png__by_tobaal-d59cndl
Blogturné


10/07. Függővég
10/09. Nem harap a...
10/11. Deszy könyvajánlója
10/13. Dreamworld
10/15. Kelly Lupi olvas

1 megjegyzés :

 
Back To Top