FRISS

2014. június 24.

Rachel Vincent: Lélekőrzők ~ Sikolts!

Még miután elolvastam az első kötetet a Sikoltók sorozatból azon gondolkodtam, hogy hogyan tudja majd vajon ez a könyvfolyam fenntartani az érdeklődésem hét könyvön keresztül. Most, a harmadiknál, még mindig tetszik és rá is jöttem arra, hogy mi a titka.

Rachel Vincent
Lélekőrzők



Kaylee Cavanaugh csak egyetlen dologra van rákattanva: őrülten szexi és hihetetlenül népszerű fiújára, Nash Hudsonra, aki – mivel ugyanolyan lúdvérc, mint Kaylee – jobban megérti őt bárki másnál. Semmi nem állhat közéjük. Vagy valami mégis?


A Démonlehelet… Nem az a fajtája, mint amikor reggel elfelejt az ember fogat mosni. Hanem az alvilági kábítószer, amelybe akár bele is lehet halni. Ennek a rendkívül addiktív vegyületnek valahogy sikerült átjutnia az emberek világába. De hogyan? Kaylee és Nash mindent elkövet, hogy felszámolják a forrását, és megvédjék tőle a barátaikat – akik közül az egyik már függővé is vált. És valaki más is…



Kiadó
 Jaffa Kiadó
Sorozat
 Sikoltók #3
Oldalszám
 300 oldal
Kötés
 Puhakötés
Fordító
 Farkas Veronika
Megjelenés
 2014.
Goodreads-rating
 4.10


Vélemény
A titok abban rejlik, hogy epizodikus felépítésű, ami ugyan összefonódik az előző részekkel, de mégiscsak egy önálló rész. Megvallom elég régen olvastam az előző részeket ahhoz, hogy már ne tudjam azonnal felidézni, hogy mi történt a második kötetben Kaylee-vel, Nash-el és Tod-dal, de ahogy elkezdtem a Lélekőrzőket azonnal visszaröppentem a világukba. Kapunk egy kis visszatekintést is, szóval, ha szintén nagy kihagyással olvasod a részeket akkor sem lesz érthetetlen.

Kis adalék: nem tudom, hogy tudtátok-e, de Rachel Vincent azért tervezte hét részesre a sorozatot, mert minden könyv egy-egy főbűnt dolgoz fel. Az első rész volt a Kevélység, a második a Fösvénység, ez pedig a Falánkság, amit a szenvedélybetegséggel fog meg a történet. Nagyon tetszik ez a felépítés, mert a könyvek tényleg nagyon jól passzolnak az aktuális bűnhöz, de olyannyira finom ez az utalás, hogy én legalábbis eddig észre sem vettem. Most is csak azért, mert utánaolvastam. Persze ezután már még jobban várom a következő könyveket, főleg a Bujaságot... :)



A másik titka annak, hogy A Sikoltók még mindig jó az a következetesség. Rachel Vincent felállított magának egy különleges világot ritka képességekkel rendelkező fiatalokkal és nem egy történetet mesél el, hanem történeteket ebből az univerzumból. Ha az alapvető környezet és a karakterek elnyerték a tetszésed, akkor most sem fogsz csalódni. A ludvérc Kaylee és barátai ismét egy alvilági konspirációval szembesülnek, ami megint közel csap le, hiszen a barátaikat veszélyezteti. Az akció, a cselekmény végig lekötött, és megvallom meg is lepett. Szövevényes és sötét és még személyesebb, sokkal inkább, mint az előzőek. Egyre közelebb ütnek Kaylee-hez a csapások.

Kaylee nem egy kiemelkedően kitűnő hősnő. Van, amikor unom, de általában helyesen dönt, bátor és nem nyafog. A drámakirálynő hiánya egyértelműen a pozitív irányba billenti a mérleget nála. Mivel a könyvsorozat, ahogy haladunk a súlyosabb bűnök felé egyre sötétebbnek és durvábbnak ígérkezik kell is egy kemény hősnő. Kaylee a könyv végére szimpatikusabb lett, mint addig, mondom ezt anélkül, hogy elspoilerezném a dolgot. Elég legyen annyi, hogy megtett valami olyasmit, amire a legtöbb YA hősnő még csak gondolni se merne: Spoiler -- Kidobta a főhős pasit mert az egy seggfej volt. YAY! --- Spoiler vége.



Harmadik pozitívum: a szerelmi háromszög. Sose gondoltam volna, hogy ezt egy könyvnél a jó dolgok közé fogom sorolni, de Nash annyira nem az én emberem, hogy kifejezetten szurkolok annak, hogy Kaylee kicsit jobban körbenézzen pasik terén. Mondjuk Nash bátyjáig, Tod. Addig elég nézelődni. Nash, aki Kaylee első választása volt, és így a youg adult íratlan szabálya alapján valószínűleg a végjáték is lenne ebben a könyvben eléggé próbára teszi az ember lányának türelmét a viselkedésével. Szerencsére Rachel Vincent úgy tűnik nem a YA szabályai szerint játszik. Lehet mentegetni, lehet reménykedni, hogy Nash megbocsátást nyer, de részemről én azt remélem, hogy nem. Nash nem egy ellenszenves karakter, részemről a legnagyobb baja az, unalmas. Ellenben Tod! Tod remek. Szellemes, hűséges, okos és bátor. Kiváló választás volna. Rachel Vincent javára írandó, hogy ez a szerelemi háromszög nem olyan egyértelmű, hiszen az első két könyvben talán egyáltalán nem is gondoltunk rá. Most azonban már potyogtatja a morzsákat és én meg kapkodom fel őket lelkesen!

Summa
Aki szerette a sorozat eddigi részeit annak ez is tetszeni fog, aki meg még nem próbálta annak ez alapján az javaslom kezdjen neki, mert úgy tűnik ez már csak jobb lesz!

Értékelés
Cselekmény
Aaaag
Karakterek
Aaaag
Világ – Háttér
Aaaaa
Eredetiség
Aaaaa
Stílus
Aaaaa
Borító
Aaaag
Befejezés
Aaaaa
Verdikt:
4,57 

Köszönöm a könyvet a Jaffa Kiadónak!




Megjegyzés küldése

 
Back To Top