FRISS

2014. június 4.

Létezik térkép a szerelemhez? - Blogturné

Már megtapasztaltuk, hogy ha első látásra nem is, első olvasásra szerelembe eshetünk Jennifer E. Smith könyveivel, és közben megtapasztalhatjuk néhány órácskára, milyen is a boldogság. Most pedig térképpel a kezünkben keressük az utat a szerelemhez.

De a turnénkhoz nem lesz szükség GPS-re, elég, ha egymás után végigjárjátok a tizenkét állomást a tizenkét blogon május 19. és június 10. között.

Az értékelésen kívül olvashattok a nagy New York-i áramszünetről, a nulladik pontról Párizsban és még sok másról.

Közben pedig a játékunk keretében bejárhatjátok Ti is az utat főszereplőinkkel, Owennel és Lucyval a világ körül. És ha ügyesen olvassátok a térképet, három példányt nyerhettek is a könyvből!

Szóval dőljetek csak hátra. Jó utat kívánunk!



Jennifer E. Smith
Létezik térkép a szerelemhez?

           





Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. 

Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. 

Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást?

Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is.




Kiadó
 Maxim / Dream Válogatás
Sorozat
 -
Oldalszám
 ? oldal
Kötés
 Kartonált
Fordító
 Komáromy Zsófia
Megjelenés
 2014. Könyvhét
Goodreads-rating
 3.79


Vélemény
Jennifer E. Smith könyveiben mindig van valami kis varázslat. Nem mágiára gondolok, csak az univerzum ténykedésére, hogy összehozzon két epekedő szívet. Most sincs ez másként, hiszen főhőseink Lucy és Owen is a véletlennek és egy hatalmas áramszünetnek köszönhetik az alkalmat, hogy kettesben töltsenek egy kis időt. Klasszikus szerencsétlen helyzetnek tűnik, de számukra ez csak a kezdete egy éjszakának, ami más irányba kényszeríti az életüket. A liftes randevú egy nagy szerelem kezdete lehetne, ha Lucynak és Owennek nem kellene elválnia.

És most jön az érdekes kérdés. Hogyan írunk szerelmi történetet úgy, hogy a főhőseink nem találkoznak, de nem is nagyon kommunikálnak. Érdekes felvetés és a válasz nem egyértelmű. Mert ugyan vita nincs, ez egy románc története, ugyanakkor két kamasz útkeresése is. Ugyan az első találkozásuk mély nyomot hagyott bennük én nem voltam benne biztos, hogy elég lehet-e ez ahhoz, hogy utána ne tudják elengedni. Számomra kicsit túlzottan romantikus elképzelés volt ez a sorsszerű éjszaka története, de szerencsére nem lett túlromantikázva azzal, hogy más nem maradt a két főhősünk életében egymás nélkül.

A rózsaszín kezdés után, miután külön utakon folytatták az életüket egy darabig, elkalandozunk a románctól és Lucy és Owen magánéletére koncentrálunk. Ez mindenképpen pozitívum, hiszen a gyökerek nélküli Owen vándorlása az országon keresztül, és Lucy új kontinensre költözése és a szüleikkel való kapcsolatuk rendezése azért hagy további érdekes témát. Az pedig mindenképpen kiemelendő, hogy egyikük sem él szerzetesi életet, csak mert nem lehetnek együtt. tetszett, hogy noha vonzódnak egymáshoz azért tisztában vannak a kapcsolat valószerűtlenségével és nem mennek át nagydrámába miatta. Élik tovább az életüket, de persze annak az éjszakának az emléke mindig velük van. A legnagyobb része a könyvnek a mindennapok dolgaival tel, de persze Jennifer E. Smith-re nem lehet ráfogni, hogy unalmas lenne. Könnyed és olvastató stílusa a leghétköznapibb szituációkat is könyvérdemessé teszi és emiatt lesz érdekes ez a sztori.

Igen, persze a románc marad, de igen érdekes utakat fut be és a legváratlanabb kanyarokban bukkan elő. tetszett, hogy a sorszerűség és az univerzum ténykedése továbbra is szerves része maradt a sztorinak. A két nézőpont megengedte, hogy meglássuk, hogy hogyan fonódik össze Owen és Lucy élete még akkor is, ha ők erről nem is sejtenek semmit. A párhuzamok és véletlenek ugyan talán valószerűtlenek voltak, de kedvesek és végül is mi mást vár az ember egy romantikus történettől? Én megkaptam amire számítottam.

Summa
Kedves és könnyed történet egy sorsszerű találkozásról és arról, hogy az élet mi módon hozza helyre a hibáit.

Értékelés
Cselekmény
Aaagg
Karakterek
Aaaag
Világ – Háttér
Aaaag
Eredetiség
Aaaag
Stílus
Aaaaa
Borító
Aaaag
Befejezés
Aaagg
Verdikt:
3,85 


 
Nyereményjáték
A Létezik térkép a szerelemhez? főszereplőit elválasztják a kilométerek. A távolság egyre nagyobbra nő közöttük, miközben Owen Amerikát, Lucy pedig Európa nagyvárosait járja be. Mégis sikerül áthidalniuk a kettejük közötti sok-sok mérföldet, képeslapok segítségével.

Ha velünk tartotok a játékban, akkor Ti is megkapjátok a saját térképeteket Lucy és Owen történetéhez!

Nincs más dolgotok, mint megfejteni, melyik városok szerepelnek az egyes állomásokon található képeslapokon, majd ezeket minden nap beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Ha ügyesek vagytok és a szerencse is mellétek áll, megnyerhetitek a 3 darab Létezik térkép a szerelemhez? kötet egyikét, hogy a lapokon keresztül Ti is Owenékkel kalandozhassatok.
a Rafflecopter giveaway

A blogturné:
05/19. - Deszy könyvajánlója05/21. - Angelika blogja05/23. - Always Love a Wild Book05/25. - Book Heaven05/27. - MFKata gondolatai05/29. - Roni olvas05/31. - Dreamworld 06/02. - Kelly és Lupi olvas06/04 - Nem harap a...06/06. - Bibliotheca Fummie06/08 - CBooks06/10. - Zakkant olvas

Megjegyzés küldése

 
Back To Top