FRISS

2014. június 6.

Modern Boszorkány ~ Blogturné ~ A folytatásokról



A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Debora Geary: Modern boszorkány című regénye, az azonos című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lauren és a modern boszorkányok varázslatos életét!

2014. május 30-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Deborah Geary
Modern Boszorkány


         







Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.

Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.




Kiadó
 Maxim / Dream Válogatás
Sorozat
 Modern Boszorkány
Oldalszám
 376 oldal
Kötés
 Kartonált
Fordító
 Komáromy Rudolf
Megjelenés
 2014. Könyvhét
Goodreads-rating
 3.74


Vélemény
A Modern Boszorkány meglepetést fog okozni azoknak akik csakis a fülszöveg alapján próbálják behatárolni a mibenlétét. Na persze, a mi kimerítő blogturnénk után már ilyesféle félreértés nem fenyeget senkit. :) A lényeg az, hogy a szinopszisban egy kellemes-romantikus kis lányregényre számíthatunk ahol Lauren, az említett főhős megtalálja a boldogságát egy jóképű pasival. Az első pár fejezetig talán így is tűnhet, de már akkor is gyanús, hogy túl sokat szerepelnek benne az úgynevezett mellékszereplők, hogy egy egyszerű chick-lit kategóriába soroljuk.

Ugyanis itt nincsenek mellékszereplők. Lauren a képzetlen, de mint később kiderül igen tehetséges boszorkány véletlenül belecsöppen egy hatalmas boszi-família életébe, ahol a mágia annyira természete és a mindennapok része, hogy az már nem is különös. Daborah Geary hihetetlenül sok szereplővel tuningolta fel ezt a történetet és mindenkinek jelentősége is van. A nagymértékű karakteráradat után a következő meglepetés az volt, hogy a kivételesen tehetséges és szingli boszi és az ő kiemelkedően sármos oktatója nem is egymás iránt érdeklődnek romantikusan. Jamie, a köny fő-facér pasija Lauren legjobb barátnőjébe zúg bele, ami gen különös húzás és nekem kicsit szoknom is kellett ezt a felállást, tekintve hogy ekkor még nem igazán került nagyon szóba említett barátnő.

Hát ilyen ez a könyv. Nem mondanám, hogy egetverően nagy fordulatokra és hatalmas sokkokra kell számítanunk, de hogy semmi se úgy alakul ahogy vártuk az is biztos. Nem is lehet előre kiszámítani semmit ebben az órási forgatagban, amiben a boszicsaládunk él. Igazi famiglia módon élik az életüket, és szinte hallani véltem a családi csatazajt, amiben a kisgyerektől a nagymamáig mindenki felszólal. Ha kategorizálni kéne én inkább azt mondanám amolyan mom-lit, anyu-irodalom.

Ami még szokatlan lehet a könyvben, az a töméntelen mennyiségű információ, amit a mágiáról megtudunk. A magam részéről én egy kicsit néha bele is bonyolódtam, de szerencsére mindig van lehetőség ismétlésre. Geary könyve, a Modern Boszorkány szinte már egy tankönyv a varázslásról és az elemi mágiáról, mint regény. A hókusz-pókusz olyan természetes része a boszorkány csalásunk életének, olyannyira reális és tényszerű módon beszélnek róla, hogy szinte már tényleg valóságosnak érződik. Pláne, hogy a mosern életünk vívmányait, a kütyüket, az internetet, a web-vásárlást mind összekötik a mágiával. Nem is lenne rossz egy kis varázserő a mindennapokban, nem?

Summa
Mágiatananyag kezdő boszorkányokkal egy csipetnyi romantikával, néhány cuki varázslógyerkőccel és sok lehetőséggel a folytatásra.

Értékelés
Cselekmény
Aaagg
Karakterek
Aaaaa
Világ – Háttér
Aaaaa
Eredetiség
Aaaaa
Stílus
Aaagg
Borító
Aaaag
Befejezés
Aaaag
Verdikt:
4,14 


 
A folytatások
A Modern Boszorkányban bemutatott bevonó varázslat nem csak Laurent ébreszti majd rá, hogy Ő valójában mágikus képességekkel bír. Ami azt illeti Deborah Geary boszorkányos sorozata elég kiterjedt és szövevényes. Maga a Modern Bosszorkány sorozat -  amely hét könyből és három kiegészítő novellából áll - alkotja a világ alapját és a fő történetszálat. Emellett Deborah írt egy spin-off sorozatot is, amely Witch Light, vagyis Boszorkányfény-trilógia névre hallgat. Ez is a MB univerzumában játszódik és sok már ismert szereplővel találkozhatunk benne. A legújabb pedig a Witch Central sorozat, amely a már meismert szereplők családi utóéletébe enged betekintést.

A Modern Boszorkány sorozat:
#0.5 To Have and to Code
#1 Modern Boszorkány
#2 A Hidden Witch
#3 A Reckless Witch
#3.5 A Witch Central Wedding
#4 A Nomadic Witch
#5 A Different Witch
#6 A Celtic Witch
#6.5 Swordfights and Lullabies
#7 A Lost Witch

WitchLight Trilogy
#1 Witches On Parole
#2 Witches Under Way
#3 Witches In Flight

Witch Central
#1 An Imperfect Witch
#2 An Unlikely Witch




 
Nyereményjáték
A boszorkányokról legendák keringenek. Regények és filmek mesélik el történeteitek újra és újra.

Hogy léteznek-e? Egy biztosan. Az üst felett görnyedve éppen varázsigéket mormol, miközben egy fiolányi szerencsét löttyent főzetébe, hogy így segítsen Benneteket a nyereményhez. Kíváncsiak vagytok a nevére? Sajnos nem árulhatja el, hisz a név hatalom. Erre hamarosan Ti magatok is rájöttök.

Minden blogon találtok egy varázslókártyát, melyek mindegyike egy-egy híres boszorkányt, boszorkánymestert, varázslót vagy mágust rejt. A rajtuk szereplő információmorzsák alapján kell kitalálnotok, hogy hogyan hívják az illetőt. Minden megfejtett névvel növelhetitek esélyeteket a fődíj megszerzésére.

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott, 3 db Modern boszorkány könyv egyike.

a Rafflecopter giveaway
A blogturné:
05/30 Dreamworld - Boszorkányképességek
05/31 Deszy könyvajánlója - Jóga
06/02 Kristina blogja - Kristályok
05/03 Angelika blogja - Ki kicsoda a regényben?
06/04 Könyvszeretet
06/06 Nem harap a... - Folytatások
06/08 Zakkant olvas - Boszorkányos könyvek, filmek
06/10 Szilvamag olvas - Borítók
06/12 Roni olvas - Idézetek
06/14 Insane Life - Karakterbemutató: Lauren

Megjegyzés küldése

 
Back To Top