FRISS

2013. december 11.

Végtelen ég alatt Blogturné #2.nap - Roar és Perry interjú


December 9-től mi is útnak indulunk a Végtelen ég alatt, ugyanis ezzel a könyvvel foglalkozik majd a Blogturné Klub. Érdekességeket tudhattok meg a világról, az egyes szereplőkről és az írónőről is, és természetesen a nyereményjáték sem marad el. Induljatok közös kalandra velünk, Ariával és Perryvel!


Veronica Rossi: Végtelen ég alatt





A bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá.

Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat.
A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak... a lány pedig neki.
Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre.

A Végtelen ég alatt a posztapokaliptikus disztópia és a cyberpunk sci-fi lenyűgöző keveréke. Mindazoknak tetszeni fog, akiket magával ragadott Collins Az Éhezők Viadala-trilógiája vagy Gibson klasszikusa, a Neurománc. A regény jogait eddig huszonhat országban adták el, a megfilmesítés joga pedig a Warner Broshoz került.
Kiadó / Megrendelhető:
Oldalszám:
328 oldal
Kötés:
kemény 

Megjelenés:
2013. december - megjelent

Az első és talán az egyetlen negítvum amit a könyvről fogok mondani, az a borító kérdést érinti. Az eredeti külső olyannyira megkapó volt, hogy kicsit csalódást okozott a semmitmondó magyar borítóválasztás. Szerintem nem illik a könyvhöz, de még szerencse, hogy a minőségre nem lehet panasz, mert a keményborítós kötéssel ellátott regényt nagyon kellemes kézbe venni és szépen lehet olvasni.

No, hogy a külcsínyt lerendeztük máris jöhet a belbecs kérdése. Itt már nincsenek komolyabb aggályaim. A disztópikus si-fi jellegű világ még egy fantasy vonalat is tartalmaz, úgyhogy minden műfajból csippent egy kicsit, de nem lop sehonnan, mert minden vonalában eredeti. Még sehol sem olvastam a levegőt elárasztó éterről, amely égető viharokat perzseli meg a földet. A bioszférában élők Világai ugyan talán ismerősek lehetnek más sci-fikből, de az írónő úgy alkalmazza és mutatja be őket, hogy ez is friss témának hat. A külviágban rekedt barbárok is érdekfeszítőek a hierarchiájukkal és a képességeikkel. Egyszóval komplex univerzumot alkot, ami valójában két különböző világ, de szépen összefonódik.


A világ után térjünk át a két életteret összekapcsoló karakterekre. A beszélő névvel megáldott Aria, aki különleges operaénekesi hangját édesanyja szezrint agénmódosításnak köszönheti egy szerencsétlen véletlen folytán számkivetett lesz. Különös utazáson vesz részt a barbár perryvel (szintén találó név egy vadásznak a Peregrine, vagyis vándorsólyom) és ezalatt steril és burokban született lányból igazi kívülállóvá válik. A váltott nézőpontú történetből azonban mégiscsak Perry az, akit jobban megimserünk és megértünk, legalábbis én így éreztem. Az ő története sokkal bonyolultabb és tragikusabb, a motiváció mélyebbek és komolyabbak. Személy szerint az ő részei hozzám közelebb álltak. Arról nem is szólva, hogy a barátai és családja is érdekes karakterek, olyan szereplőket vonultat fel az írónő, akikkel érzehetően van még terve. Nem is csoda, hogy például Roar és Liv és Brooke is kapott egy a regényhez tartozó novellát. Roar szorijaára mindenképpen kíváncsi vagyok.

A történet feszültsége végig kitartott és az írónő megfelelő ütemben adagolta az információmorzsákat ahhoz, hogy végig izgalomban tartson minket. A románc is megvolt, szépen belesimult a sztoriba és nem volt se nem túl sok, se nem kevés. Ugyan ez tartotta a gerincét a könyvenk, de igazság szerint nem volt annyira hangsúlyos, nem ment át romantikus történetbe. Ezt talán a férfi nézőpontnak is köszönhetjük.

Summa: eredeti és izgalmas mixe a mostanában legnépszerűbb műfajoknak egy csipetnyi romantikával és sok izgalommal.


Extra

Interjú Roarral és Perryvel



Roar: Tudom, hogy féltékeny vagy a sok tehetségemre, de ha csak egyet választhatnál melyik lenne az?

Perry: (nevet) Itt egy kérdés neked is, Roar! Milyen érzés, hogy a föld körülötted forog?

Roar: Ami azt illeti csodás. Tényleg remek. Következő kérdés... Miért van az, hogy Aria jobban vonzódik hozzád, mint hozzám? nem találod különösnek? Mert én igen.

Perry: Erre nem válaszolok.

Roar:
Nem baj. Nincs is logikus magyarázat. Következő... Van valami trükköd, hogy kizárd a szagokat? Mi a legrosszabb, amit valaha szagoltál?

Perry: (megrázza fejét, próbál nem nevetni) nincs trükk és a borz.

Roar: Ez könnyű volt. Rendben. Ha lennének még sportok, mint az Egység előtt melyik lenne az az egy amit játszanál és melyik poszton?

Perry: Mindig azt mondod egyet kérdezel, de kettőt teszel fel.

Roar: Nem hittem, hogy számolod.

Perry: Gyerünk Ro. Legyünk túl ezen.

Roar: Nem válaszoltál a...

Perry: Vagy rögbit, vagy focit. (vállat von) A méretem miatt.

Roar: El tudlak képzelni dobójátékosnak

Perry: Én is. Jól célzok.

Roar: Remekül célzol, én meg gyors vagyok. Jó kezeim vannak és elsüvítek mindenki mellett. Nagyszerű csapatot alkotnánk ha én lennék a szélső fogójátékos.

Perry: Mindig hozzád jutunk vissza.

Roar: Ennek oka van, Perry. Ez így van jól. Rendben, szóval... mit olvasol mostanban. Csak viccelek. De ha tudnál olvasni milyen könyveket olvasnál szívesen?

Perry
: Talán egy könyvet egy srácról aki elkalapálja a legjobb barátját a hülye kérdései miatt.

Roar: Ez nem hangzik jó történetnek. Utolsó. Ha el kellene vinned Ariát egy randira a Világokba mit csinálnátok?

Perry: Semmi közöd hozzá.

Roar: Tudod, hogy én hova vinném?

Perry: (feláll) Végeztünk.

Roar: (követi Perryt kifelé) Ez jobban ment, mint gondoltam volna...




Nyereményjáték


a Rafflecopter giveaway



A blogturné menete:

December 9 - Deszy könyvajánlója
December 11 - Nem harap a...
December 13 - Kelly Lupi olvas
December 15 - Függővég
December 16 - Insane Life
December 18 - MFKata gondolatai
December 20 - Dreamworld
December 21 - Fantazmo.hu
December 22 - Always Love a Wild Book
December 23 - Roni olvas

Megjegyzés küldése

 
Back To Top