FRISS

2013. december 12.

Blogturné Karácsony 12. nap

Közeleg a karácsony... s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

"Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja a barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam a barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig."
Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban résztvevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunk "nyitogatásával" juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!




December 12. - Még 12 nap van karácsonyig

Az egybegyűltek aggódva néztek végig a vegyes társaságon. Már mindenféle lény megfordult köztük, sejtelmük sem volt, hogy miféle fura szerzetet sodorhat még be a terembe a hózivatar.

Miután senki nem mozdult az ajtó felé, a Nagymester vág át sóhajtva a tömegen, hogy kinyissa. Mozdulatai és arckifejezése is azt tükrözi, hogy lealacsonyítónak tartja a feladatot.

A hideg bejáratnál egy keménykalapos, lovaglócsizmás és viktoriánus ruhába öltözött fiatalember áll mosolytalanul.

- Feltételezem az estre érkezett.

- Valóban. Miss C ismeretlenül ugyan, de volt oly kedves és kocsival küldött számomra egy meghívót. Bocsánatukért esedezem késésem miatt, de a lovam nem kívántam kitenni a szörnyű időjárásnak, a fogatom pedig elakadt a hóban néhány mérföldre.

A Nagymester felhúzott szemöldökkel engedte be a kimért urat.

- Hiba volt azt hinnem, hogy egyedül én múltam el már kétszáz itt.

Az új vendég a kalapját levéve mélyen meghajolt az egybegyűltek előtt, de nem szólalt meg. A kínos csendet B torokhangú röhögése törte meg.

- Lefagyott a nyelved Miszterdárszi?

- Nem asszonyom, biztosíthatom róla, hogy nagyon is képes vagyok a társalgásra, csupán csak nem tartom illendőnek, ha bemutatkozás nélkül szólítom meg a jelenlévő hölgyeket.

- Micsoda cukipofa! Csípem az angol akcentusát! - sikantott fel W.

Enyhe tanácstalanság uralkodott el, a férfiak közül ugyanis senki sem ismerte a vendéget.

- Mint rangidős, és az egyetlen személyként aki ténylegesen élt a viktoriánus Angliában… -nézett az újonnan érkezettre élesen a Nagymester -, azt hiszem az én feladatom lesz bemutatni Mr. …

- N. Örvendek az ismeretségnek! - morogta cseppet sem örömtelien Mr N. és újra meghajolt.

- Miért van zseb a nadrágja elején? - suttogta el érdeklődve a csendben túlságosan is jól hallhatóan K.

- K, ilyet nem kérdezünk nyilvánosan! - sziszegte halkan De a fiúnak, majd vigyorogva folytatta - Később majd elmagyarázom - mindezt persze olyan hangsúllyal tette hozzá, hogy K fülig vörösödött.


Figyelem! A mai napon Mr. N. személyét kell kitalálni.

Szerkesztői megjegyzés: a zsebes nadrág megtekinthető itt!
:D


a Rafflecopter giveaway

1 megjegyzés :

  1. Nagyot nevettem a mai részleten. 'Miszterdárszi' a személyes kedvencem :)

    VálaszTörlés

 
Back To Top