FRISS

2013. december 10.

Elválaszt az idő - Blogturné #4.nap ~ Ismerd meg az írónőt!


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából előreláthatólag december 15-én megjelenik Tamara Ireland Stone: Elválaszt az idő című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna és Bennett varázslatos kalandját!

2013. december 7-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 
Érdemes követni a turnét, ugyanis ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Tamara Ireland Stone: Elválaszt az idő





Szeretni valakit nehéz.
De még nehezebb, ha nem csak a távolság áll közétek, hanem az IDŐ is.
FELEMELEM A FEJEM, ÉS EGYENESEN RÁNÉZEK. Most még félszegebben mosolyog, de ugyanolyan kedvesen. Mintha tudná, ki vagyok. Őszintén. Ettől olyan érzésem támad, hogy talán érdemes lenne megismerni, és önkéntelenül visszamosolygok rá.
Még akkor is vigyorgok, amikor befordulok a következő kanyarban. Aztán – mielőtt végiggondolhatnám, mit csinálok – félúton hátrafordulok, és ismét rápillantok.
Eltűnt.
Megpördülök, és a futópályát pásztázom a tekintetemmel. Aztán a padokhoz futok. A lépcső aljánál egy pillanatra megállok, és eltűnődöm, vajon ott volt-e egyáltalán. De végül csak összeszedem a bátorságom, és megiramodom felfelé.
Nincs ott, de biztosan tudom, hogy ott volt. Otthagyta a nyomát: a friss hó összepréselődött azon a helyen, ahol ült. Alul pedig ott a két lábnyom.
És akkor feltűnik még valami.
A saját lábnyomaim egyértelműen kivehetőek körülöttem a porhóban, az ő nyomai azonban nincsenek sehol. Pedig ott kellene lenniük, kétszeresen is – hiszen egyszer odament a padhoz, aztán pedig elment onnan. De sehol semmi, csak a vastag, szűz takaró.
„Csodálatosan megírt, egyedi szerelmes történet.”
Kiadó / Megrendelhető:
Oldalszám:

Kötés:
puha és kemény 
Sorozat:
Elválaszt az idő
Megjelenés:
2013. december 15.



Az időutazás mindig jó téma. Lehetetlenségével még mindig a fantasy irodalom tárgykörébe tartzozik, ugyanakkor azzal, hogy tudományos kutatásokat és elméleteket gyártanak köré, mégsem tűnik annyira hihetetlenek, mint a természetfeletti létezése. Nem csoda, hogy számtalan regény és film született a témában, de még mindig kifogyhatatlan a téma.

Bár Tamara Ireland Stone regénye kellemes olvasmány, azért elég sok már ismert motívum felfedezhető benne. Maga az időutazás és térugrás módja és engem erősen a Hipervándorra emlékeztetett, a románc pedig kicsit a Tó a háznál hatást keltett. Szerencse, hogy ezek közül mindkettőt szerettem, és ha Tamara hatással is voltak ezek, és a többi időutazós történet abból a legjobb élményeit építette be a regénybe. A történet folyása nem volt valami kiszámíthatatlan, de lekötötte az ember figyelmét és akárhogy is sejtettem a sztori folyását azért végig élveztem.

Ami azonban megkülönböztette a regényt a tömegtermelésű időutazós könyvek közül, az a karakterek hitelessége volt. Nem rajongtam extrém módon senki iránt a könyvben, viszont az írónő elérte, hogy mindenki szimpatikus legyen és még a mellékszereplőket is a szívembe zárjam. Emma remek barátnő volt, akinek Annával való kapcsolata jó ízt adott a történetnek. Bennett, a fiú hősünk megfelelően volt titokzatos, de azért nem elérhetetlen és kedves figura, aki hamar a lányok kedvencévé válhat. A nagy kedvencem azonban Anna volt. Ő egy olyan lány, aki ugyan nem tűnik ki a tömegből semmi extrával, de mégis szeretik, érdekli az embereket. Nem egy pária, és utánamegy annak, amit szeretne. A YA irodalom kicsit néha hajlamos arra, hogy sarkítsa a karaktereit, vagy nagyon tökös és vagány valaki, vagy visszahúzódó és számkivetett. Anna egyik sem, és még nagy családi dráma sincs a háttérben, normális, teljes családban él. Üdítően normális, olyan egyszerű vágyakkal, minthogy utazhasson a világban. Nem édes?

Azért azt el kell mondanom, hogy egyes részekben némileg a Twilight sagára is hajazott nálam a történet, például a mentőakció közbeni lelepleződés miatt, vagy amikor Bennett szörnyetegnek titulálja magát és kérdezi, hogy fél-e tőle Anna, a lány pedig ehelyett inkább érdekesnek találja. Anna gyorsan és átmenet nélkül birkózik meg Bennett képességeivel, de a reakciói bármennyire is hasonlítottak a bellai példára, szerencsére nem olyan önfeladó módon és behódolóan keresi a fiú társaságát. A személyiség teszi alighanem.


Summa:egy régi téma, amit nehéz eredetivé tenni, de ha a szereplők érdekesek a sztori is élvezhető lesz. Ez az lett.



Tamara Ireland Stone 
 Boldog házas. Estelenként szuperhős két rendkívüli kis ember szemében. Állatbarát. Mohó könyvmoly. Kütyüimádó. Zenebolond. Szörnyű szakács. Elégedetten 90-es évekbeli. YA könyveket ír mókás dolgokról, mint az utazás, zene, románc és normális emberek különleges tulajdonságokkal.
 Debütáló regényét, az Elválaszt az időt több, mint 20 nyelvre fordították le, és eladták a filmjogait is. A hozzá kapcsolódó regénye 2013-ban jelent meg Time After Time címen.



Nyereményjáték

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok
12/07 Dreamworld - Borítómánia
12/08 MFKata gondolatai - Idézetek
12/09 Kelly & Lupi olvas - Anna egy napja
12/10 Nem harap a... - Ismert meg az írónőt
12/11 Deszy könyvajánlója - Bennett
12/12 Kristina blogja - Trailer
12/13 Roni olvas - Városok
12/14 Könyvszeretet
12/15 Angelika blogja - Anna & Bennett zenelistája

Megjegyzés küldése

 
Back To Top