FRISS

2013. december 24.

Blogturné Karácsony - Boldog Karácsonyt!


Egy kis Karácsonyi extra a Blogturné Klub csapatától!




December 24. - Boldog karácsonyt!
Hamar nyilvánvaló lesz, hogy Ma nem is a bejáratot, és az oly sokat látott ajtót nézi, hanem az egyik ablakot. Ugyanis hirtelen vibrálni kezd a levegő, mintha mindent átjárna a varázslat, még inkább, mint az előbb, amikor Ma a fényekkel játszadozott.

Az ablakkeret egyik pillanatról a másikra aranyos fényben kezd úszni, és a semmiből láthatóvá válnak a fába vésett jelek.

- Azok meg mik? - kérdezi izgatottan M. - Valami titkosírás van az ablakunkon?

- Ha csak titkosírás lenne! - sóhajt Ma. - Rúnák.

- Mármint viking rúnák?

- Sokkal inkább Árnyvadász rúnák. Az angyalok jelei.

- Még hogy az angyalok! - horkan fel R. - Ez Raziel magánakciója volt, és még csak engedélyt sem kapott.

- Nem fognátok be? Mi a franc történik? - De cseppet sem tűnik nyugodtnak, és most már a többiek is újra a fodrozódó ablakra tekintenek.

- Nemtom, mi volt az a zöld a bárpultban, de hatásos cucc, az tuti. - B már nyúl is egy újabb pohárért.

Az ablakon át már nem az udvarra látni, az eltűnik és a helyén csak a fodrozódó levegő marad.

- Valaki megmondaná végre mi a fene ez?

- Egy Portál. Nagyságom újabb bizonyítéka, jegyzem meg. - Ma nyugodtan lehuppan a kanapéra, és ő is magához vesz egy poharat.

A portál zavarosan fodrozódni kezd, majd egy alak repül be rajta, nagy lendületében Da karja állítja meg. Kissé indulatosan fordul vissza a nyugtalan portál felé.

- Anyukám! Azért ennyire nem kell sietni. Hol marad a karács… - de elakad a hangja, mikor meglátja, hogy ki mentette meg az eséstől. Kitágult szemmel és zihálva emeli fel a tekintetét a megmentőjére, majd boldog sóhajjal hozzábújik.

- Nem érdekes… Nekem már boldog a karácsonyom.

- Cica… Nem szoktam ilyen hamar szintet lépni - öleli át kicsit megilletődötten az idegen lányt Da.

- Pofa be és komolyabban ölelj meg.

Da vállat von és egy mackóölelésbe vonja a boldogan vigyorgó hölgyet. Ekkor néhány fehér madártoll tör elő az aranyló portálból, tulajdonosuk, egy vijjogó fehér bagoly repül sebesen Da felé. A madarat pedig azonnal vetődve követi egy alak, a kezét előre nyújtva próbálja a szárnyast megfogni és közben hangosan káromkodik. Érkezés közben ráesik a portál mellett álldogáló lányra, és mind a ketten elterülnek. Ahogy feláll, folytatja a morgást: - Andie, miért engedted el? Nem abban maradtunk, hogy vigyázunk a tollcsomóra? Wilwaren megöl minket, ha baja esik. Bár - néz vigyorogva Da és Wilwaren romantikusan ölelkező párosára - nem hiszem, hogy feltűnne neki…

Majd ahogy észreveszi, hogy a “leütött” személy De, elvigyorodik:

- Nagyon imádlak, de ha tudnád, hogy mióta várok már erre!

K aggódva lép oda a földön fekvő De-hez és ahogy látja, hogy a lány aléltan fekszik, mérgesen fordul az érkező felé.

- Te… - de ekkor felismeri, hogy az illető nem ellenség, hanem Lupi, a haragja szinte azonnal elszáll. - Miért bántottad De-t? - kérdezi értetlenkedve.

- Mert ezt nem tehettem volna meg előtte - ezzel Lupi K nyakába ugrik és átöleli. K először megdöbben és automatikusan odébblépne, hogy ne tegyen kárt a lányban, de ahogy eszébe jut, hogy Lupi is immunis rá, a megszokottnál kissé lelkesebben viszonozza az ölelést, amit Lupi egyáltalán nem bán.

- Húúú.. forrósodik a helyzet, és ezúttal nem én tehetek róla - szűri le a következtetést J.

Al felnevet, és igyekszik ismét felcukkolni “halálos ellenségét”:

- Menjetek szobára.

- Az nekünk van foglalva - lép ki vigyorogva egy új alak a portálon. - Pontosabban neked, nekem, meg annak a cuki hercegnek a hátsó sorban - integet D. felé, aki először döbbenten, majd önelégült vigyorral a képén integet vissza.

- Jell-O lány? - nevet Al. - Andie, igaz?

- Bingó. Őhm… Scusa. - Andie egy bocsánatkérő pillantást vet Wilwarenre, majd Lupira és K-ra néz és megrázza a fejét. - A tollast kellett volna elkapnod nem a kopaszt…

- Neked pedig biztos helyen kellett volna maradnod, nem? - feleli K, majd Al-re mutat. - Miattad jött ide.. te fogod bajba keverni.

- Nincs szükségem egy hercegre, aki megment… - ekkor a lánynak eszébe jut D. - Habár…

- Már megint… - temeti az arcát tenyerébe a kapitány.

D a karjába bokszol, hogy hallgasson.

- Most mi van? Úgy is mindenki tudja, hogy te vagy Mr. nők kedvence…

- Ezzel azért vitába szállnék - kezdi Lupi, amikor a portál újra fodrozódni kezd, majd elsimul, ahogy Ma ránéz és halkan mormol valamit. Elege lett abból, hogy túl sok felhevült hölgyemény érkezett a portálon át, ezért egy mozdulattal megváltoztatja az átjáró állagát és mostantól minden átkelő azonnal hidegzuhanyt kap a nyakába. Magában jót kuncog terve tökéletességén.

Egy újabb lány jelenik meg, kezében fehér kalitkával, és Ma varázslatának köszönhetően bokáig vizesen, ám akkora lendülettel érkezik, hogy a vízből bőven kap R is.

- Ezt itt hagytá… - kezdené, de megpillantja a kapitányt - Ch?! Komolyan te vagy az?

- Mit is mondtál, barátom? Méghogy én vagyok a nők kedvence - vigyorog rá gúnyosan D. - Kell a fésű?

- Megbolondultál? Nézz rám! Tiszta víz vagyok - förmed a lányra R. - Egyébként is, ki a fene vagy?

- Lilla, Rami, vagy, tudod mit? Szólíts ahogy akarsz.

- R, gyere, megmutatom, merre van a fürdő, ott megszárítkozhatsz - ajánlja fel a segítségét C.

Ma végül megszánja a lányt, és új ruhát varázsol rá.

- Tökhintót nem varázsolsz neki mindjárt? - kuncog fel B.

- Stipi-stopi üvegcipellő! - kiált fel Andie.

- A hintót ugye uszkárok húzzák? - csillan fel O szeme is.

- Minek néztek, olcsó, utcai bűvésznek? - háborog Ma.

Míg B, Andie, O és Ma vitáznak, megjelenik a lépcsőnél R, testét mindössze egy fehér törölköző fedi. Az összes jelenlévő lánynak eláll a szava és a lélegzete, és persze Ma-nak is..

- Oh, te jó ég, és földönkívüli aprószentek! Ez egy sarki jégsapkákat megolvasztó tengeristen! - Lilla figyelme Ch-ról R.-ra irányul.

- Ugyan, csak Photoshop… - kontrázik Da.

- Nézz már rá, azokon a kockákon sakkozni is lehetne... - száll be a beszélgetésbe W.

- Lennék a királynő azon a sakktáblán… - mondja elmélázva a látottakon Am.

- Noha egy szavam sem lehet a látvány miatt, másrészt pedig köztudomású rólam, hogy szégyenlős is vagyok, mégiscsak egy karácsonyi partin vagyunk - vág közbe néhány percnyi ábrándozás után Ma, és az angyalfiúra is ruhát varázsol.

- Jogos - szólal fel Wilwaren -, ajándékot is hoztunk, habár az valahol lemaradt. - Várakozóan figyeli a most már kéken csillogó portált.

A csillámok közül egy hosszú hajú fiatal nő lép elő, kezében két tepsi mézeskaláccsal és igencsak mérges arckifejezéssel.

- Hozom az ajándékot, de jófejek vagytok, hogy a nehezét rám hagyjátok! Szépen teleportáltok meg dehoppanáltok, mintha semmit nem beszéltünk volna meg a munkamegosztásról és arról, hogy kinek mi a feladata, és különben sem bírok el mindent egymagam. Úgy nézek én ki...

De a mondatát nem tudja befejezni, mert T lép oda és átkarolja a vállát és úgy próbálja meg megnyugtatni az újonnan érkezőt.

-Nyugi madárkám, jól nézel ki! Karácsony van, a szeretet ünnepe. Nincs morgás, nincs balhé. Ez az éjszaka a kívánságoké - azzal felvillantja a híres féloldalas mosolyát.

Mire MFK remegő térdekkel néz felfelé és már nyoma sincs a durrogásnak.

Ha elviszel a mociddal, én olyan pekándióspitét sütök neked... - gondolja Kata, de nem mondja ki hangosan, helyette csillogó szemekkel néz T-re.

Hirtelen nyögés hallatszik a portál irányából, aztán a többieknek háttal feltűnik egy barna hajú lány, és láthatóan valami nehezet próbál átcincálni a lyukon.

- Segítsetek már fiúk, az ég szerelmére!

Mindenki értetlenül néz, hogy vajon ki a fenéhez beszél, mert egyelőre ügyet sem vet a szobában tartózkodókra.

- Na, toljátok már meg egy kicsit! Méghogy viktoriánus úriember, ugyan már!

- Nem szoktam bepiszkolni a kezem, maximum démonvérrel, de a te kedvedért még ezt is megteszem. Jó lenne, ha értékelnéd.

A sötét hajú, kék szemű fiú a zsák másik végét tartva lép át a portálon, feltűrt inge alól kilátszik izmos karja, amelyet fekete tetoválások díszítenek.

- Újabb rúnák? - kérdezi érdeklődve M, de senki sem figyel rá.

Deszy tovább morgolódik.

- Ne panaszkodj már, ott egy erő rúna rajtad, mintha bármi gondot okozna.

- Will? - kérdezi meglepetten Ma és már lép is közelebb a fiúhoz.

- Attól, hogy sokáig bírjuk, még nem vagyunk rabszolgák. - Az újabb alak fekete, testre simuló pólót visel, az ő karján még feltűnőbbek a sötét jelek. Szőke haja egyik tincse szemébe hull, és olyan közönyösen simítja félre, mintha csak azt üzenné, teljesen természetes, ha most mindenki tőle olvadozik.

- Az állóképességet tanúsítom - jegyzi meg Ma. - Az a stamina rúna csodákra képes. Apropó, Alecet nem hoztátok?

- Vagy inkább valakit, akiben kevésbé teng túl a tesztoszteron? - motyogja Ci.

- A tesztoszteronból soha nem lehet túl sok egy szobában - vélekedik W.

- A kölyöknek igaza van… -szól közbe Ca. - Kicsit egyenlőtlen a nemek aránya.

- Hagylak titeket kibontakozni, de most, hogy leszállítottuk az ajándékokat, nekünk dolgunk van - ragadja meg Deszy Jace kezét, és a szobában tartózkodó nőneműeknek néma üzenetet küld, hogy a fiú az övé.

Jace-nek is feltűnik a kis jelenet, és önelégülten mosolyogni kezd.

- Mindenkinek jut belőlem elég, higgyétek el! - Deszy mérges pillantására aztán Jace átöleli, és megnyugtatja. - De te vagy az első a listámon.

- Baj, ha mindjárt hányok? - Szólal fel öklendezést színlelve Da.

- Csak ne erre a csodás perzsaszőnyegre!




- Kész a kacsa! - bukkan fel Lilla az ajtóban, kezében ezüst tálcával, amin egy ropogósra sült kacsa fekszik citromágyon. Tetején néhány szelet mangó díszeleg.

- Kacsa?! Hol? - kiált fel egyszerre Jace és Will. Majd Jace Deszy karjaiba veti magát, Will pedig felugrik az asztal tetejére. Remegő kézzel keresni kezdi a szeráfpengéjét, de rájön, hogy otthon felejtette, így jobb fegyver híján nem marad más, mint a hozzá legközelebb eső villa.

Ma a fejét fogja és próbálja a vigyorgását elfojtani.

- Ezek Raziel nagy harcosai? Ugyan már! - horkan fel R.

Lilla eldobja a tálcát, de szerencsére Mr. N a közelben van, így még éppen idejében kapja el, és menti meg a teljes megsemmisüléstől. Közben a lány felpattan az asztal tetejére, és szorosan magához öleli a rémült Árnyvadászt.

- Ne félj, itt vagyok - suttogja a srác fülébe, és hosszú percekig összeölelkezve maradnak. - Ha az megvigasztal, van számodra egy kis meglepetésem, amolyan engesztelés féle. Egyébként nekem te vagy az Álompasi - nyom egy puszit Will arcára.

Ekkor O jelenik meg farokcsóválva, a magára maradt kacsát felkapja, elbújik vele az egyik fotel mögé.

- Ilyen hajcihőt rendezni egy kacsa miatt.. ezek nem tudják, hogy mi a jó - majd, ahogy látja, hogy a többiek szemrehányóan nézik, morogva hátat fordít a társaságnak és nekiesik. A kialakult csendben csak a csámcsogása hallatszik és ahogy a farka ütemesen verdes a szőnyegen.

A portál ismét megremeg és Roni lép át rajta, kezében egy hatalmas készüléket és néhány mikrofont cipelve. Egy pillanatra megtorpan, leesett állal tekint szét a társaságon: itt is, ott is ölelkező párokat látni, és persze imádattól csillogó szemű, bámuló lányokat. Roni rosszallóan csóválja a fejét, majd a dögnehéz magnót a földre csapva rájuk förmed:

- Tudtam, hogy ez lesz, ha Titeket küldelek előre! Mondtam, hogy fogjátok vissza magatokat, amíg közönségünk van, majd ha átadtuk az ajándékunkat, utána lehúzzuk a függönyt - vigyorog rájuk pajkosan…

- De most...most dolgunk van! Azt a zsákot dugjátok el, nem kell mindenkinek megtudni, milyen gazdag a fantáziátok…Az ajándék itt van! - mutat a készülékre és a mikrofonokra, majd hátra fordul a portál felé és bekiált: - Lányok, gyertek gyorsan, mert itt lassan elszabadul a pokol! Mondtam, hogy ne engedjük őket előre! - azzal a portálon belépked lassan az egész BTK-s társaság, ámulattal és boldogsággal a szemükben.

- Van valahol egy dugasz, ahová ezt bedughatom? - kérdezi a társaságtól Roni, felemelve a magnó csatlakozóját.

- Ó, ebben a témában szerintem a legtöbben otthon vannak itt - vigyorog pimaszul Al. - Áú! - Kiált fel, amikor Andie “finoman” bokán rúgja.

- Gyere, majd én mutatok neked egy konnektort! - kel Roni segítségére M.

Amíg Roniék a magnót és a mikrofont próbálják együttműködésre bírni, a BTK többi tagja is elvegyül a már így sem kicsi tömegben. Mindenki önfeledten csacsog, vagy éppen eszik. Lupi a csillagszóró szépséges rejtélyeit tárja fel K-nak, ám Da nem tudja türtőztetni magát, és kezeiből fényesen szikrázó apró sugarakat lövell és kajánul mosolyog.

- Felvágós - nyújtja felé a nyelvét Lupi, mire a fiú csak felnevet és továbbáll.

A magnóból hirtelen felcsendül egy ismerős karácsonyi pörgős mix.

- Óh! Óóóh! Ez a kedvencem! - kiált fel B és dülöngélve odabukdácsol a mikrofon állványhoz, arrébb tolja Roni-t és rázendít a refrénre. Persze egy hangot sem talál el.










- Isten segíts! - teszi össze két kezét Am, O pedig abbahagyva a kacsa kivégzését, felcsapja a fejét és vonyítva fejezi ki a nemtetszesét.

Am imái meghallgatásra találnak, hála As-nek, aki a magnóhoz rohan, és megnyomja a “következő” gombot, fittyet hányva B cifra káromkodással megspékelt fellebbezésére. A hangszórókból ezúttal Adam Lambert híres dala, a “For your entertainment” dübörög és Ma átveszi B helyét a mikrofonnál. Lehunyja szemét, vesz egy mély levegőt és maga elé képzeli azt a kék szempárt, amit egyetlen másodpercre sem képes elfelejteni, majd óriási lendülettel belevág a számba.

Éneklés közben csípőjét jobbra-balra tekeri, és egyre jobban beleéli magát a dalba és a szövegbe, mintha csak róla, és a fiúról szólna.




“ Oh, do you know what you got into?

Can you handle what I’m ’bout to do? ‘

Cause it’s about to get rough for you

I’m here for your entertainment “




- Fiúk, lányok, valami macska nem evilági hangot ad ki! - kiáltja Cl, ledübörögve az emeletről. - Iszonyatosan beteg lehet szerencsétlen.

- Hát ezen a Földön senki nem értékeli a tehetséget? - Ma abbahagyja az éneklést, és sértődötten az ablakhoz sétál.

- Öregem, ki kell ábrándítanom… Ezt a “tehetséget” nemcsak ezen a bolygón, de az univerzumban sehol sem tűrnék el huzamosabb ideig - szólal meg Da.

Az “Are You Gonna Be My Girl” pörgős ritmusának viszont senki nem tud ellenállni, és a hatalmas tömeg hamar együtt rázza magát az ütemre. Ezt hamarosan követi még több közönség kedvenc dal, és a csapat szinte szünet nélkül önfeledten bulizik.

Körülbelül negyed óra múlva hangos durranások nyomják el a zene hangját. A zaj forrása kintről jön és villanó fények kísérik. A kíváncsiság mindenkit az ablakokhoz vonz. Miután meglátják mi folyik kint, azonnal az udvarra sietnek, ahol Ma és a Nagymester szorgosan dolgozik.

Piros, zöld és lila fények kúsznak fel cikkcakkban a sötét, csillagos égbolton, majd a magasban, hangos pukkanás kíséretében szétrobbannak, különféle alakzatokat formálva. Végül ezernyi, apró fénygömb hullik a karácsonyozó tömeg felé.

Mindenki átkarolja a mellette álló vállát - előbb utóbb még a legmakacsabb fiú is beadja a derekát -, összebújnak, és ámulva figyelik a műsort. Szívüket átjárja a béke, és a szeretet melegséget nyújtó érzése.

Magnus egy könnyed intéssel szállingózó hópihéket varázsol, még sokkal szebbé téve a Karácsonyt. A pelyhek könnyedén, ide-oda ringva hullanak a földre.

Pár perc elteltével az eddigieknél is több fény repül fel, és mintegy varázsütésre, egyszerre robbannak szét, megformálva egy különleges üzenetet:



Kellemes Ünnepeket!

Megjegyzés küldése

 
Back To Top