FRISS

2013. december 12.

A rossz lányok nem halnak meg turné - #3.nap




Katie Alender





A szenvedélyt csupán egy hajszál választja el a megszállottságtól…
Alexis kishúga, Kasey megszállottjává válik egy antik babának, de Alexis nem igazán foglalkozik a dologgal, mert Kasey egyébként is elég fura. Ami azt illeti, Alexist is furának tartják az iskolatársai és a szülei, sőt, még a saját goth haverjai is. A dolgok egyre különösebbek lesznek, amikor a régi házban, ahol a lányok laknak, különös dolgok történnek: ajtók nyílnak ki és csukódnak be maguktól, a víz felforr a meggyújtatlan gázon, és a kikapcsolt légkondicionáló úgy lehűti a levegőt, hogy látszik az ember lehelete is.
És Kasey is megváltozik. Kék szemei zölddé válnak, elkezd régiesen beszélni és több óra is kiesik az emlékezetéből. A legnyugtalanítóbb azonban Kasey ellenséges viselkedése: az addig kedves, babaszerető kislány eltűnik, az új Kasey pedig dühös. Alexis az egyetlen, aki megállíthatja a húgát – de mi van, ha a zöldszemű lány már nem is Kasey?
Mit tennél, ha a várost halálos veszély fenyegetné, de senki sem hinne neked?
Kiadó / Megrendelhető:
Oldalszám:
?
Kötés:
kemény 

Megjelenés:
2013. december 15.


Katie Alender aztán biztos hogy jól alszik éjszaka, mert minden rémálmát ránk zúdítja a Rossz lányok nem halnak meg című regényében. A pszichológia paranormális thrillernek inkább, mint horrornak nevezhető műfaj ifjúságira vett változatában csupán csak annyira tinibarát a dolog, hogy fiatalokról szól, fiataloknak, de egyébként erős idegzet kell hozzá. Bevállalós és remekbe szabott kis YA rémisztgetés.

A történet kísértetekkel kapcsolatos része bővelkedett a megszokott horror elemekben. Megszállás, ijesztő babák, hideg fuvallatok, maguktól kinyíló ajtók és rejtélyesen meggyulladó rezsó. Ebben az esetben azonban a megszokott inkább klasszikusnak mondható, mint sablonosnak, mert én akárhányszor olvasom, hogy hűvös levegő üli meg a szobát, vagy hogy hirtelen megváltozik valakinek a szeme én bizony ugyanúgy cidrizek, mint korábban, mindegy hányszor olvastam ilyet azelőtt. Nem is beszélve a babákról. Van valami a porcelánbabákban amitől kiwer a hideg veríték.

Szóval az alaptörténet már jól bevált paráztatós elemei már megalapozták a hangulatot a jó könyvhöz. Persze a történet kemény kísértetsztori jellegét valemelyest oldotta a szerelmi szál, és a tiniélet egyéb mozzanatai. Ha az ijesztgetést félretettük volna, nekem akkor is érdekes maradt volna Alexis karaktere, a lázadásával, a rózsaszín hajával, a kívülállóságával és a szenvedélyével a fényképezés iránt. Mindig is érdekelt ez a téma, és alighanem az írónőt is, amilyen részletességgel és odafigyeléssel írta le a képelőhívás folyamatát. Egyszóval mind a horror (-szerű) , mind a YA részeket szerettem, de együtt különösen jók voltak.

Ami a történetvezetést illeti, nem volt vele problémám, de kétségtelen, hogy nekünk, mint olvasónak hamarabb összeállt a kép, mint a főszereplőknek. Ha ez érezhetően nem szándékos és csak a drámaiság kedvéért ignorálj a hősnő a jeleket, akkor ez bizony kicsit frusztráló.

A könyv tudomásom szerint különálló regénynek indult, de a remek fogadtatás meggyőzte az írónőt, hogy alkosson még hasonlót, így folytatásra is számíthatunk.

Summa: megfelelő mértékben borzongató és andalító ifjúsági horror regény, amelyből nincs elég a magyar piacon.

Nyereményjáték

Járjunk végig kísértetjárta házakat! Kitaláljátok, hogy melyik kísértetház van a képen? Segítségképpen elrejtettük a betűket a blogbejegyzésekben. A lenti rafflecopter dobozba írjátok be minden állomáson a szellemjárta hely nevét, és máris nagyobb eséllyel indultok a nyereményjátékon!

a Rafflecopter giveaway

Blogturné menete:
12/10 Deszy Könyvajánlója - Kérdés-válasz az írónővel
12/11 Insane life - Szellemek
12/12 Nem harap a...
12/13 Always Love a Wild Book
12/14 Roni olvas - Hangulatfokozó dalok
12/15 Kelly&Lupi olvas - Dreamcast
12/16 Dreamworld - Kísértetházak
12/17 Könyvszeretet - Alexis Sötétszobája
12/18 MFKata gondolatai - Trailer

Megjegyzés küldése

 
Back To Top