FRISS

2011. november 5.

Senki sem szent

Az első gondolatom az volt ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy most aztán már tényleg semmi sem szent (igen, szándékos szóvicc...). De tényleg, most már lassan tényleg nincs olyan mitikus lény, ami ne lenne fantasztikus-romantikus irodalom központi alakja. A vámpírok, alakváltók már szinte mindennaposak, de az angyalok még új nekem. Aggódtam is egy kicsit, mert azért az angyalok mégiscsak vallásos szereppel bírnak, és tudvalevő, hogy Nalini Singh könyvei nem éppen a plátói szerelemről híresek. De ha másnak is van ilyen fenntartása közlöm, hogy az Angyalvér szárnyas lényeinek semmi közük sincs Isten hírvivőihez. Itt az angyalok egy ősi és hihetetlenül erős faj képviselői, akik mindig is a földön éltek, és gyakorlatilag hatalmuknál fogva ők irányítják a világot.


Az egyik legerősebb arkangyal Raphael, aki New York ura. Az itteni angyalok között is vannak ugyanis rangkülönbségek, évszázadok választják el a kis kerubokat az arkangyaloktól. Nekem különösen bejöttek a szárnyak. Mindig is imádtam a szárnyakat és szerintem az írónő is, mert láthatóan élvezettel és írja le a különféle színű tollakat. Raphael különösen a hagyományos angyalképre hajaz a fehérből aranyba forduló tollaival. Szerencsére nem szőke, az talán már egy kicsit sok lett volna. Mindenesetre ezeknek a lényeknek csak a kinézete ilyen éteri, valójában kegyetlenek és harciasak.


Elena a történetmesélőnk, aki foglalkozását tekintve vámpírvadász és ennélfogva általában az angyaloknak dolgozik. Nalini világában ugyanis a vámpírok is állandó szereplők, de korántsem természetesen előforduló képződmények, hanem az angyalok teremtményei akik az átváltoztatást 100 évig tartó szolgálathoz kötik. Elenának születésétől fogva különleges képessége van a szökött vérszívók felkutatásához, ergo ő a legjobb a szakmában. A vámpírvadászunk amolyan tökös csaj, néha az ostobaságig, aki egyes esetekben csak annak köszönheti, hogy egy-egy dühből elkövetett tévedését túléli, hogy az arkangyal bukik rá, na meg akar tőle valamit. Szakmailag. Raphaelnek ugyanis van egy megbízása számára, szóval kereslet és kínálat találkozik, ahogy a főhőseink is.


A hátoldalon található szinopszis cselekményt sugall, de ez eléggé eltörpül Raphael és Elena szerelmének (vagy inkább talán szenvedélyének) árnyékában. Néha az volt az érzésem, hogy az írónő elkalandozik az összegabalyodott angyal és vadász  ölelésében és alkalmanként visszakényszeríti magát az alibiként tartott sztorihoz. Az érezhető, hogy a érzéki jelenetekben érzi igazán jól magát és hogy maga is bele van esve a teremtményébe, mert minden jelenetben ahol az angyal feltűnik Elena és az ő figyelme is elterelődik a feladatról és inkább az angyal testére koncentrál. A mellékszálként funkcionáló cselekmény egyébként szerintem csak a második rész elolvasásával válik teljessé Az első kötet majdnem minden szálat elvarratlanul hagy, inkább csak amolyan bevezető Elena és Raphael különös, de érdekes világába. Lehet, hogy nem sok minden történt, de egy szárnycsapás alatt elolvastam a könyvet, szóval az elég könnyen olvasható és kellően megragadó volt.


Ez is egy olyan könyv, amit szívesen látnék a nagy vásznon is, mert biztosan gyönyörű lenne a fenséges angyalok röpte.


Az Angyali vadász sorozatnak november közepén jelenik meg hazánkban a harmadik kötete, de nem vagyunk túlságosan lemaradva, mert külföldön is csak a negyediknél tartanak eddig.


Nalini Singh: Angyalvér
(Angels' Blood)
Angyali vadász sorozat
Egmont-Hungary Kft.


A sorozat további részei:




  • Angyalvér (Angels' Blood)

  • Angyalcsók (Archangel's Kiss)

  • Angyaltánc (Archangel's Consort)

  • Archangel's Blade


TRIVIA


Mondom, hogy szeretem a szárnyakat. Találtam egy képet arról, hogy milyenek lehetnek Raphael szárnyai. Szeintem gyönyörű. Érdemes az alkotó többi fantasy munkáját is megnézni, nagyon tehetséges.


3 megjegyzés :

  1. [...] lehet, hogy visszatetszést vált ki. Persze vannak kikerülő manőverek, mint Nalini Singh Angyali vadász könyvei, ahol az angyalok gyakorlatilag csak szárnyas lények, de semmi közük sincsen a [...]

    VálaszTörlés
  2. Raphael gyönyörű, szárnyas, nagyhatalmú, szexis, kegyetlen, arrogáns (kihagytam valamit?), vagyis az abszolút, totális, maszkulin HÍM! Szerintem nincs olyan nő a világon, akinek ne jönne be csak úgy magában is, de esetleg egy kis Illiummal elegyítve verhetetlen lenne :)

    Idén jön a következő könyv, Jason története, engem az is nagyon izgat :)

    VálaszTörlés

 
Back To Top