FRISS

2012. október 12.

Ezt nézd! - 1: Új sorozatok

Az őszi film és sorozatkínálat rengeteg érdekes és figyelemreméltó szösszenettel kívánja leköti a kedves nézőt és helyenként érdemes is hagyni neki. Ebben a kis sorozatomban tematikusan igyekszem összeszedni a legígéretesebb filmes/tévés képanyagokat.



1. rész: Az új sorozatok






Beauty and the Beast
The CW

Csütörtök 9/8 C

A Szépség és a Szörnyeteg modern feldolgozása erős ellenszéllel indult, de nekem azért még van reményem vele kapcsolatban. A Kristin Kreuk által megformált nyomozólány (igen, lány, és igen, nyomozó, kicsit télleg fiatalka ehhez a pozícióhoz) az édesanyja megölése után adja a rendőrségi szolgálatra a fejét, hogy felgöndörítse a különös ügyet. 10 évvel később egy hasonló gyilkosság kapcsán a lányt összehozza a sors ugyanazzal a férfival, aki évekkel ezelőtt őt is megmentette az anyja halálakor. Csak egy a bibi, a srácnak elvileg halottnak kellene lennie, és a DNS alapján nem is teljesen ember. 

A sori a fentiek ellenére nem természetfeletti jellegű én egy kicsit ezt sajnáltam is. Heti epizódos, gyilkosságiügymegoldós történetkezelésre számítsunk, ahol szép lassan fény derül a 10 évvel ezelőtti ügy és a Fenevad (Jay Ryan) mibenlétének titkára is. A szereplők sajnos egy kicsit esetlenek, KK túl szép és törékeny ahhoz, hogy bevegyem, hogy három FBI ügynököt lenyom egymaga, a Szörny meg elég nyomi, de én ennek ellenére a belerázódási szakasz számlája írom a töketlenkedést, és adnék neki egy esélyt.

2. epizód promó:




666 Park Avenue
ABC
Vasárnap 10/9 C

A Park Avenue 999 New York egyik legöregebb és legtitokzatosabb épülete. A bérlet gigantikus, a ház fantasztikus,  a tulajdonosok pedig ördögiek. Szó szerint. Itt csak sikeres emberek laknak, de a sikerért mindnek fel kellett áldozniuk valamit és a behajtás nem marad el. Itt kap munkát a fiatal házaspár, mint lakásfelügyelők, és ezzel együtt be is költözhetnek a Drake-be. Az öröm azonban nem tart sokáig, mert egyre különösebb dolgok történnek és a fiatalok rájönnek, hogy több van ebben a házban mint csak tégla és malter. 

A 666 Park Avenue érdekes karakterportfóliót vonultat fel, és ezt alá is támasztja egy elég jó szereplőgárdával. Az ördögi háztulajt például a Lostból ismerős Terry O'Quinn alakítja, szerintem ijesztően. A sorozat inkább nappalnézős fajta, mert kicsit cidris, és véres, de főképp titokcentrikus. Még csak a felszínt kapargatjuk, de már látszik, hogy nagyon sötét, ami alatta van. Én meg akarom nézni mit rejt az ajtó és mit jelent a mozaik a pincében. Béreltem egy lakást!

3. epizód promó:



Arrow
The CW
Szerda 8/7 C

A kvázi-realisztikus szuperhősös képregényadaptáció, az Arrow, elég ütősen indított és ezzel rögtön meg is nyert magának az első szezonra.  Ugyan helyenként eléggé Nolan-Batman szagú a dolog, de ha jól van felépítve akkor ez inkább bók. 

Oliver Quinn milliárdos playboyt mindenki halottnak hiszi, miután a yachtja, amelyen apja és éppen aktuális csaja is vele utazott elsüllyed. Csakhogy Oliver közel sem halott, és amikor visszatér városába már csak egy cél lebeg a feje felett. A modern kori Robin Hood rendet akar tenni a korrupt városban és ehhez felhasználja a vadonban szerzett új képességeit is. 

A pilotban ugyan kicsit néha kapkodni kellett a fejünket, hogy mindenkit a helyére tegyünk és nem nagyon jutott hely a szereplők mély megismerésére, de az akciók látványosak voltak, a pasi csúcs-izmos, a téma érdekes, és az új sorozatok közül ennek volt a legváratlanabb cliffhangere. Nézős!

2. epizód promó:



Elementary
CBS
Csütörtök 10/9 C

Ha nem hasonlítjuk össze az Elementaryt a Sherlockkal, akkor elég jó szórakozásra számíthatunk a New Yorki Holmes kalandjaival. Ha összehasonlítjuk... hát, inkább ne tegyük... 

Szóval a sztori adott, de azért szerencsére kapunk egy kis csavart ebben az új feldolgozásban. A tetovált és züllött kinézetű Sherlock Holmes az elvonója után New Yorkban telepszik le, de lakását apja csak akkor állja, ha kap maga mellé egy bentlakásos partnert, aki ellenőrzi, hogy nem nyúl-e ismét a szerekhez. Ő lenne Watson, aki ebben a felállásban egy nő, és természetesen ex-orvos. A kényszerű partnerkapcsolat természetesen hamarosan kiterjed a nyomozásra is, remélem ennyiben is marad és nem ölik meg a sztorit egy románccal.

Jonny Lee Miller remek Sherlock, néha szájbacsapnám, máskor meg jót mosolygok rajta, de tagadhatatlanul jól hozza az egós és hiperaktív nyomozót. Az esetek nem túl bonyolultak, de a dedukciók itt is elmések és  igazából Sherlock karaktere viszi előre a történetet. Lucy Liu meg szép. Ennyi.

3. epizód promó:

---

Következő fejezet a Ezt Nézd-ben:  A visszatérő sorozatok

Megjegyzés küldése

 
Back To Top