FRISS

2014. szeptember 26.

Rachel Van Dyken: Egytelen ~ Blogturné ~ Casting


Az Athenaeum Kiadó hozza el a magyar olvasóknak Rachel Van Dyken  Ruin sorozatának első részét  Egyetlen címmel. Sokatok kedvence a new-adult műfaj, most egy újabb gyöngyszemmel lehettek gazdagabbak, ha elolvassátok Kiersten és Wes történetét. Érdemes követni a hat állomást, és megfejteni a feladványokat. Sok érdekességet megtudhattok a könyvvel kapcsolatban és  két példányt meg is nyerhettek a könyvből a turné végén az Athenaeum Kiadó felajánlásában.





Rachel Van Dyken: Egyetlen
Ruin


egyetlen cover.jpg

Kiadó:   Athenaeum Kiadó

Sorozat:     Egyetlen #1

Oldalszám:    296 oldal

Kötés:  Kartonált

Fordító:  Szilágyiné Márton Andrea

Megjelenés:   2014.09.22.

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. 

Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?



Kitap Yorumu: Ruin || Rachel Van Dyken ~ Kitab-ı SevdaElőször az eredeti borító miatt akartam elolvasni ezt a könyvet. Lássuk be, a borítón szereplő srác elég szívet szorongatóan jóképű. Utána megtudtam, hogy ez nem csak az a szokványos szerelmi történet, hanem igencsak komoly témákat is feszeget, ekkor már semmi sem tarthatott vissza tőle.

Bár a magyar könyv egy más külcsínt kapott, az nem kevésbé szemet gyönyörködtető. Ugyan egy kicsit gyengédebb és könnyedebb történetet sugall, mint az eredeti, de aztán végülis mikor elolvastam kiderült, hogy nem olyan komor sztori ez annak ellenére, hogy egy kicsit sem vidám az alaptörténet.

Mivel már a fülszöveg is elárulta, ezért nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy az egyik szereplőnk, nevezetesen Wes, a jóképű sportreménység halálos kórral küzd. Mint a nagyon is megható utószóból kiderül, az írónő saját családjából merítette az inspirációt, hiszen a nagybátyja is ebben a betegségben szenvedett. Persze azért Rachel Van Dyken nem tagadhatta meg önmagát és szexi, fiatal főhősökkel meséli el a sztorit. Olyannyira, hogy egy kicsit számomra hihetetlen volt, hogy egy ilyen súlyos nyavalya mellett valaki még ilyen fitt és kívánatos állapotban tud maradni, no de lapozzunk.

Weakness. This will kill all women (except my stubborn mother who swears she hates those cuz she's ticklish)Szóval Wes mellett Kiersten is gondokkal küzd, hiszen a szülei halála után nem igazán tud magához térni és újra teljességgel élni az életét. Kiderül, hogy a két fiatal segíthet egymásnak, noha a titkok, amiket nem fenek meg egymás előtt talán még nagyobb bánatba taszíthatják őket. Ezek ketten nagyon jók egymásnak, hiszen reményt adhatnak a másiknak, viszont egy rossz befejezés könnyen össze is törheti őket.

Szerettem Kiersten és Wes sztoriját, mert a szokásos new adult hormonőrület helyett valódi szerelembe esésnek lehetünk tanúi, ahol a felek meg is ismerik egymást, és nem csak egymásnak esnek.

Én személy szerint el tudtam volna viselni egy kicsit sötétebb és merészebb sztorit is evvel az alaptörténettel, de az Egyetlen végig kedves és romantikus maradt. De hát ez is volt a célja.

A történet egész korrekt befejezést kapott, de persze nem ér itt véget. Az itt megismert karakterek is kapnak majd saját könyvet és én ennek nagyon örülök, mert az agyontetovált Gabe a kemény múltjával és a vajszívével már most is kilóra megvett. Az ő történetét különösen várom!


Értékelés


Summa:

Romantikus sztori egy komoly alaphelyzettel, de kedves történetvezetéssel és megnyugtató feloldással. 


Cselekmény
✰✰✰
Karakterek
✰✰✰
Világ – Háttér
✰✰✰
Eredetiség
✰✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰✰✰
Befejezés
✰✰✰





Blogturné Extra

Fantasy Casting - avagy kik játszanák a főbb szerepeket, ha én osztanám ki őket.

Wes - Cam Gigandet
Kiersten - Holland Roden
Lisa - Phoebe Tonkin
Gabe - James Edward 




Nyereményjáték

Kiersten bakancslistájáról szemezgetünk a blogturné állomásain. A kiemelt betűk összeolvasása adja a megfejtést, segítségül kaptok képet is, ami a kötődik az adott kihíváshoz. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést! Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! Sok szerencsét a sorsoláson!

Find as many ways as possible to be naked with your man! Skinny dip, shower, hot tub, bath tub, bed, counter.... Sexy and bonding <3

a Rafflecopter giveaway





További állomások

09.16 Kelly és Lupi olvas
09.18 Kristina blogja
09.20 Angelika blogja
09.22 MFKata gondolatai
09.24 Zakkant olvas
09.26 Nem harap a ...



1 megjegyzés :

  1. Szia!
    Nincsenek kisebb elírások? A megfejtés első fele ki jön, de utána nem sok mindent tudtam kezdeni. Üdv!

    VálaszTörlés

 
Back To Top