FRISS

2013. július 25.

Gyönyörű Rohadék

Vigyázat, a Gyönyörű Rohadék forró. De nagyon! Nem ajánlatos buszon, villamoson és egyéb közösségi tereken olvasni, mert a vállunk felett beleleső nagymamákat infarktusveszély fenyegeti. Szóval csak óvatosan!

Megvallom bűnömet: nem olvastam a Szürke Ötven Árnyalatát. Ezt most azért mondom el, mert az első, amit hallottam erről a könyvről, hogy olyan, mint a Szürke, mert ugye korábbi életében ez is Twilight fanfictionnek indult. No, mivelhogy nekem nulla összehasonlítási alapom van ez itt egy független, Szürke-mentes vélemény lesz.

Tehát a könyv története úgy indult, hogy az írópáros egyik tagja, Christina Hobbs, online, fanfictionként publikálta a sztorit. Miután nagy népszerűségre tett szert a barátnőjét, Lauren Billinget is bevonva átdolgozták a történetet, hogy egységes regényformátumot kapjon. Állítólag az eredeti írás nagyjából csak 20%-ban van jelen benne. Talán ezért is van, hogy az Alkonyat érzés semmilyen szinten nincsen jelen benne. Sem a karakterek, sem a helyzetek, sem a helyszínek nem hasonlítanak a sagához - szerencsére. 

Arra azért ne nagyon számítsunk, hogy cselekményileg túlterheljük az agyunkat, node ez nem is az a műfaj. Chloe, főhősnőnk egy ideje gyakornokként dolgozik Bennett-nek, és a karrierjének fontos állomása előtt áll, mikor szenvedélyes és tüzes viszonyt kezd a főnökével. Először a testiségen kívül nincs is más kapcsolat köztük, de lassan mind a ketten ráébrednek, hogy ez valami több, mint csak szex. Hát, nagyjából ennyi. Azért azt elmondanám, hogy kategóriájában igazán élvezhető és igényes a könyv. Ugyan főként természetesen az erotikára koncentrál, de a szex nem csak önmagáért van, hanem viszi is előre a történetet. Ez nem csak egy viszony részletekbe menő leírása, hanem egy szenvedélyes szerelem története. Tehát van kerete, íve a sztorinak. A karakterek annak ellenére, hogy állatias libidóval rendelkeznek igazán valósághűek és nincsen bennük semmi extremitás és igen érzelmesek, még ha nem is mutatják ki. Külön örültem, hogy női és férfi szempontból is olvashattunk, mert így látszott, hogy miként éli meg a két nem az ilyen kapcsolatot. Érdekes. Szóval, ha nem bírod a 18+-os műfajt ne próbálkozz vele, de ha szereted akkor nem fogsz csalódni a Gyönyörű Rohadékban.

Amit még mindenképpen kiemelnék, mint pozitív tulajdonságot  hogy a beosztott-alkalmazott viszony ellenére itt nincsen szó semmiféle alá-fölé rendeltségről. Két egyenrangú felnőtt ember perverziótól és dominanciaharctól mentes kapcsolatáról van szó, ahol a nő sem éppen szűzlányka. A kötelező figyelmeztetés azért megjár, hogy a mocskos beszédet - sajnos - ebből sem lehetett kihagyni. Én nem tartom magam egy szende kis pipacsvirágnak, de helyenként nekem is azért elkerekedett a szemem egy-két párbeszéden.

Szóval a műfaj szerelmeseinek mindenképpen ajánlott, mert a fülledtséget érzelemmel és egészséges erotikával párosítja.

A könyv egy sorozat része, de önálló kötet, szóval nem kell többregénnyi huzavonára számítani. 


A könyvet köszönöm a Lilith Könyveknek!

ÉRTÉKELÉS:



Christina Lauren: Gyönyörű Rohadék
(Beautiful Bastard)
Gyönyörű - sorozat
2013

Megjegyzés küldése

 
Back To Top