FRISS

2012. január 24.

A True Blood ötödik sebességbe kapcsol


Minekutána az előző évadban rendesen hullottak a series regularok a True Blood negyedik szériájának befejező epizódjaiban (Nan, Marnie, Jesus, Tara is talán odalett végre) ezért az ötödik évadra rendesen fel kell tölteni a vérkészletet. Alan Ballék nem is tétlenkednek. Az eddig felröppent hírek szerint ebbe az évadba most mindent beleadnak, ami eddig kimaradt.


Az Alcide-ot alakító Joe Manganiello szerint az idén júniusban debütáló szezon a vérfarkasok évadja lesz, és valóban jópár szőrös lelkű szereplőt toboroztak hozzá. A "Nevem Earl" sorozatból talán ismerős lehet Dale Dickey, aki a megboldogult volt vérfarkasvezér Marcus anyját fogja alakítani. De számíthatunk majd további likantrópok, főként Alcide apjának felbukkanására is.

Másrészről, meg erősen Hatóság központú is lesz ez a szezon, ha hihetünk a pletykáknak. Persze ehhez is ismert arcokat nyert meg az HBO. A stábhoz csatlakozott többek közt Chris Meloni (Különleges ügyosztály) és Christopher Heyerdahl is, akitől nem idegen a vámpírszerep, hiszen már a Twilight sagában is öreg vérszívót alakított (ő volt Marcus, az egyik Volturi). Ők mindketten az eddig nagyon rejtélyes Hatóság vámpírjait alakítják, akik feltételezhetően nem nagyon szeretik Ericet és Billt, most, hogy fellázadtak.


De van még egy érdekes Vámpírhatósági személy, aki nem más, mint Eric testvére, Godric másik teremtettje Nora (Lucy Griffith ) aki kettős ügynök lesz, és állítólag a szerepe magában foglal némi meztelenséget. Hmm, vajon ki lesz ennek szemtanúja?

Szóval ez most már eddig a vérfarkasok, a Hatóság évadja, de akkor még nem beszéltünk a tündérekről, márpedig Alan Ball ígérete szerint az ötödik évadban tudunk meg a legtöbbet mi is és Sookie is a tündérekről. Hősnőnk például megismeri tündér unokatestvérét, Claude-ot is. Őt személy szerint én nagyon várom, mert a könyvekben is bírtam. Claude szerepét a mindösszesen egy imdb bejegyzéssel büszkélkedhető újonc Giles Matthey fogja alakítani és a hírek szerint felkelti Jesica érdeklődését. Nem tudni, hogy csak önmagában a finom vére miatt, vagy a személyisége miatt, de az utóbbi esetben várhatóan koppanás lesz, mivel az eredetiben Claude érdeklődése a férfiak felé irányul. De persze mi lehet itt már biztosan tudni, így is a felismerhetetlenségig elkanyarodtunk a könyvektől.




A legizgalmasabbnak mégiscsak Valentina Cervi olasz színésznő szerepe ígérkezik, aki Salome, az ősőreg és gyönyörű vámpírnő szerepét kapta, aki meg nem erősített információk szerint azonos a bibliai Salome-val, Heródes lányával, aki amolyan végzet asszonya és a női kegyetlenség és szadizmus szimbolikus alakja. Ajaj, mi lesz itt? És Akkor még nem is beszéltünk Russel Edgington (Denis O'Hare) visszatéréséről! Az még csúcs lesz!

Az eddigi hírek még nekem is meghozták a kedvemet a True Blood ötödik évadjához, pedig nekem a negyedik felvonás egy kicsit kiábrándító volt. Úgy tűnik azonban, hogy Alan Ballék idén jóval nagyobb sebességre kapcsolanak és a mellékszálak tömkelege is érdekes és izgalmas lesz. Június 24.-e a premier időpontja! Tessék feljegyezni!.

1 megjegyzés :

  1. Óóóó, én már lenni tűkön ülve az új évad miatt. Bár az a része, hogy vérfarkas túlsúly lesz, nem várós. Inkább a vámpír vonalat kellene erősíteni még jobban! Team Eric! Remélem lesz valami románc a testvérkével :)

    VálaszTörlés

 
Back To Top