FRISS

2014. szeptember 30.

Robin LaFevers: Sötét Diadal ~ Blogturné


A Maxim Kiadó elhozta nekünk a A halál szépséges szolgálólányai trilógia második részét, a Sötét diadalt. Robin LaFevers sorozata a késő tizenötödik századba, egy harcokkal és női orgyilkosokkal teli világba kalauzol el minket.

Tarts velünk az állomásokon, ismerd meg ezt a világot és ha szerencsés játékos vagy, megnyerheted a könyv egyik példányát! Jó szórakozást!




Robin LaFevers: Sötét Diadal
Dark Triumph



Kiadó:   Dream Válogatás / Maxim Kiadó

Sorozat:     A Halál szépséges szolgálólányai #2

Oldalszám:    448 oldal

Kötés:  Kartonált

Fordító:  

Megjelenés:   2014.09.23.

A XV. századi Franciaországban a Halál szolgálóleányát, Sybellát, kötelessége arra kényszeríti, hogy hazatérjen, abba a pokolba, ahonnan megszökött. Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában.

Sybella a gyásztól és elkeseredéstől félig eszét vesztve érkezik a kolostor küszöbére. A Halál szolgálóleányai készségesen menedéket adnak neki… a segítségnek azonban ára van. Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor a legveszélyesebb fegyverei között tartja számon. Ám ezek az orvgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor a kolostor visszaküldi őt abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a Halál Istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen életcélt találni a lány számára. Amikor a Halál szolgálóleánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért élni érdemes?



Egy kicsit megrémültem, mikor belekezdtem a Sötét Diadalba. Nagy lendülettel nekiálltam, de hamar észre kellett vennem, hogy ehhez nem lesz elég annyi előképzettség, amennyi megragadt az emlékezetemben az előző kötet olvasásakor. Arra emlékeztem, hogy imádtam, de a többit nemigen tudtam felidézni, pedig igencsak az események közepében találjuk magunkat. Mivel nem tudtam újraolvasni az első részt egy kicsit csaltam. Találtam egy weboldalt, amit ezennel közkinccsé teszek. Ha angolul tudsz, akkor el tudod itt olvasni a sorozatok egyes köteteinek rövid összefoglalóját, ezzel fel frissítheted az emlékeidet róla. Recaptains! Én sokszor hozzájuk fordulok!

LadyNo, most, hogy kitárgyaltuk, hogy a könyv élvezetéhez nagyban hozzájárul, ha sorrendben olvassuk őket, kicsit elemezzük külön a Sötét Diadalt. Ha lehet, akkor én ezt a kötetet még jobban élveztem, mint az elsőt, és ha ez így halad, akkor a harmadiknál nem is tudom milyen nyugtatókkal kell élnem. Sybella története már egy kicsit komolyabb és sötétebb, mint amit Ismae mesélt. Ömagában Sybella múltja az, ami rányomja a bélyegét a személyiségére és ami miatt fantasztikusan erős női karakter lesz. Nem az a mindenbe belekapó és avatkozó, előbb ütök, aztán kérdezek típusú bad-ass hősnő, hanem inkább megfontolt és elgondolkodó. Mortainhez, az istenéhez fűződő kapcsolata egy kicsit megingott, a bizalma a feladatai iránt megcsappant és ezért lelki válságba került. A kiképzése alapján gyilkos és engedelmes szolgálóleány, de már nem biztos benne, hogy jó parancsokat kap. Mint ahogy az első köteteben Ismae-nak, úgy neki is feltűnik az őket irányító kolostor kétszínűsége, de a két leány merőben különböző okok miatt hidegül el a neveltetésüket biztosító zárdától. Tetszett Sybellában, hogy habár képzett gyilkos, és nem fél bevallani magának, hogy élvezi, ha kamatoztathatja a képességeit, de mégsem lesz belőle mészáros. Igenis megválogatja, hogy mikor alkalmazza halálos képességeit és tiszteli az életet, hiába a Halál leánya.

KnightA Sötét Diadalban már talán egy kicsit kevesebb udvari intrikát kapunk és jobban inkább a főhősnőnkre és az ő személyes lélekútjára és fizikai útjára összpontosítunk. Ez tetszett nekem, mert Robin LaFevers annyira jó mesélő, hogy a legtriviálisabb részleteket is sikerül mindig megtöltenie izgalommal és érzelemmel. A könyv lassú történetmesélése és az megfontolt kivitelezés egy remekül felépített és váratlanul letehetetlen könyvet eredményez. Ez egy olyan fajta könyv, aminek a felénél, ha megkérdezik miről szól, talán azt mondod: eddig semmi különös nem történt, de észre se vetted, hogy már a felénél jársz.

Külön kiemelést érdemel a romantikus szál. Már az első fejezetben eldől, hogy ki nyeri el Sybella szívét, de viszonylag csak későn találkozunk a Rémlovaggal. Különös románc az övék, ami csendes egyetértésből, kölcsönös tiszteletből és durvaságnak leplezett kedvességből indult. Talán furcsa párt alkotnak a törékeny Sybella, és a csúnyának leírt, hatalmas férfi:A Rémlovag, de imádnivalóan csipkelődnek és azt hiszem, hogy nagyon egymásra találtak.

Nem is tudnék semmi negatívot felhozni a Sötét Diadal mellett, de nem is akarok. A kvázi-történelmi hitelességével, a csodálatos mesélőnkkel és a tiszteletreméltó hősnőnkkel ez egy nagyszerű olvasmány a történelmi kalandokat és fantasyt kedvelőknek.



Értékelés


Summa:

Ál-hiteles történelmi kalandregény egy cseppnyi misztikummal, egymásra és önmagunkra találással és izgalommal.


Cselekmény
✰✰✰
Karakterek
✰✰✰
Világ – Háttér
✰✰✰
Eredetiség
✰✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰✰✰
Befejezés
✰✰✰






Nyereményjáték


Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. De nem ő az egyetlen fikcionális női bérgyilkos, akitől még kedvenc 47-es ügynökünk is behúzná fülét-farkát. 

9 blog, 9 hírhedt női bérgyilkost takar. Vajon le tudod-e leplezni őket, mielőtt az áldozatukká esnél? A feladatod, hogy a leírások alapján találd ki melyik blog, melyik bérgyilkost rejti. Segítségül kapsz egy-egy képet is.

A rafflcopter helyes kitöltése:

KÖTELEZŐ: 
+1 pont E-mail cím megadása
+9 pont MINDEN állomás kitöltése

OPCIONÁLIS, NEM KÖTELEZŐ: 
+5 pont Lájkolni a BTK facebook oldalát 
+5 pont Lájkolni a Dream Válogatás facebook oldalát
+10 pont Egy tetszőleges blogon írd meg hozzászólásban, ki a kedvenc fikcionális orvgyilkosod!


A mai bérgyilkosunk:
Egy ex-bérgyilkos, aki, miután a saját esküvőjén lelőtte a volt szeretője és felébred az azt követő kómából életcéljának tekinti, hogy bosszút álljon volt "kollégáin", akik elárulták. Közben pedig szeletel, kockára vág és falakat bont.

beatrix_kiddo_____kill_bill_by_elforim-d4lzyd2.jpg
 

a Rafflecopter giveaway

További állomások

09/26 Könyvszeretet
09/27 Deszy könyvajánlója - Interjú
09/28 Dreamworld - Kedvcsináló idézetek
09/29 Always Love a Wild Book - Tündérmesék
09/30 Nem harap a...
10/01 Angelika blogja - Trailer
10/02 Függővég
10/03 MFKata gondolatai
10/04 Kelly Lupi olvas


1 megjegyzés :

 
Back To Top