FRISS

2013. február 1.

Nyomozzatok könyvekben könyvért!

Indul a Nem harap a... nagy nyomozójátéka!

Újra játékra hívlak Titeket, csakhogy most nem a szokásos feliratkozós sorsolás lesz, hanem egy kicsit meg kell dolgoztatni az agytekervényeket, hogy indulhassatok a szuper-aktuális nyereményért!






A játék
Február 3-ától minden nap egy nyom kerül fel a blogra bejegyzés formájában amiben egy könyvet keresünk. Változatos nyomokra lehet számítani: könyvrészletekből, borítórészletekből, idézetekből, a könyvhöz kapcsolódó érdekességekből és hasonló kis információmorzsákból kell rájönnötök, hogy mi az adott nap könyve és beküldeni a választ a megadott e-mail címen!

A játék összesen 12 fordulóból áll, de nem muszáj rögtön aznap megválaszolni az adott napi kérdést, az összes tipp beküldési határideje február 15.-e éjfél lesz, így akár az utolsó nap is ki lehet nyomozni mindet, ha úgy van időtök és kedvetek.

Fokozatok
Minden könyvhöz két nyom tartozik, egy mesterdetektív fokozatú, és egy tanonc fokozatú. Az előbbinél talán kicsit többet kell kutatni s gondolkodni, míg a másik már egyértelműbben utal a megfejtésre. A játékban való részvétel szempontjából teljesen mindegy, hogy melyik alapján jöttök rá a megoldásra, ez a szétválasztás csak azt a cél szolgálja, hogy lehessen választani, hogy (gémer szlenget alkalmazva) hard, avagy casual módban játsszátok a játékot! 


A Tanonc nyomot mindig elrejtem, hogy csak kijelöléssel váljék láthatóvá, így ne rontsa el azoknak a játékélményét, akik mesterdetektívet akarnak alakítani!

Nyeremény
És akkor a nyereményről! A Cor Leonis Kiadó felajánlásában nagyon aktuális és remek nyereménnyel tudom megajándékozni a legügyesebb és legszerencsésebb nyomozómat. A mind a 12 kérdést helyesen megválaszoló olvasóm ugyanis sorsolásban vesz részt, ahol Jasper Fforde "A Jane Eyre eset" című frissen megjelenő könyvét lehet megnyerni. 

Ha elolvassátok a fülszöveget, akkor máris megértitek miért is ez a leginkább ideillő ajándék:


Isten hozta a Nyájas Olvasót egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliában, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással. Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t…



Aki egyébként nem akarja a szerencsére bízni a könyv elolvasását, az most a megjelenésig, azaz február 14-ig nagy kedvezménnyel előrendelheti a Cor Leonis Könyváruházában!

No akkor nincs is más hátra, mint felvenni a sapit és a pipát és nekiállni a nyomozásnak!




9 megjegyzés :

  1. Húha, ez nagyon jól hangzik! :) Gratulálok az ötletért! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez valami frenetikus ötlet! :)
    Máris be vagyok zsongva, hogy játszhassak, természetesen Mesterdetektív fokozatban.
    Hű, hogy még ilyen is eszedbe jut, meg kell őrülni. :))

    VálaszTörlés
  3. Köszi! Számítok rátok!
    Egyébként az ötlet a nyereménykönyvből jött, már nagyon kíváncsi vagyok rá.
    Remélem élvezi fogjátok a játékot!

    VálaszTörlés
  4. Hűha! Nagyon jól hangzik. Én benne vagyok. Tuti, hogy élvezni fogom a játékot. :D

    VálaszTörlés
  5. A második rejtvénynél, nekem csak két kép jelenik meg, a tanonc ikonra kattintva pedig semmi nem történik. Másnak is van ilyen gondja? Hogy tudnám megnézni, hogy az eldugott tanonc részben mi van?
    Valaki idekopizná esetleg (mert lehet, hogy ez a probléma csak nálam áll fenn)

    Köszi Kriszti

    VálaszTörlés
  6. A tanoncot, hogy tudom megnézni?
    Nálam nem jelenik meg, a mesternél az összes kép és a tanoncon szereplő infó se, valaki idekopizná nekem?

    VálaszTörlés
  7. Kriszti! Frissítettem, úgy látszik egyes böngészőknél, csak két kép volt, most ellenőriztem és elvileg mind látható. A Tanoncot úgy tudod előhozni, hogy kijelölöd! Nem kopizom be, mert nem akarom senkinek lelőni, de ha végleg nem sikerül dobj egy mélt, és leírom neked! Üdv, Wilwaren

    VálaszTörlés
  8. Kár, hogy még nincs fent a 12. rejtély. Sajnos mennem kell gyereket altatni, így ez már nem lesz meg. Pedig az eddig 11-et megfejtettem.

    VálaszTörlés

 
Back To Top