FRISS

2014. október 22.

Jennifer A. Nielsen: Hamis Herceg ~ Blogturné






A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jennifer A. Nielsen: A hamis herceg című regénye, A hatalom trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sage veszélyekkel, izgalmakkal és hazugságokkal teli kalandját!

2014. október 17-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Jennifer A. Nielsen: Hamis herceg
The False Prince





Kiadó:   Könyvmolyképző / Vörös Pöttyös

Sorozat:     A Hatalom Trilógia #1

Oldalszám:   ? oldal

Kötés:  Kartonált

Fordító: Szujer Orsolya

Megjelenés:   2014.10.

Egy merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút.

Carthya királysága a polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti.

Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage is. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból.

Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, míg végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat.

Hihetetlen kaland tele veszéllyel, izgalommal és hazugsággal, az utolsó oldalig fogva tartja az olvasót.



Végre egy könyv fiúknak. Vagy legalábbis egy olyan, amit mindkét nem élvezni és szeretni fog. Én biztosan bátran ajánlanám az öcsémnek is, aki általában nem szeret olvasni, mert vicces, stílusos és szövevényes, amit nem lehet nem imádni.

The False Prince- "A person can be educated and still be stupid, and a wise man can have no education at all."Ebben a könyvben semmi nem az, aminek látszik. És senki. Az álcázás legnagyobb mestere azonban kétségkívül maga az írón, aki kedves arcával és hölgyszerű megjelenésével félrevezetett engem. Bevallom na, nem néztem ki belőle azt a vagányságot és tüzet, amit Sage-nek átadott. A főhősünk ugyanis fékezhetetlen. Mint egy vadló. Erre mondjuk van is hasonlat a könyvben, de tényleg csak így lehet jellemezni. Az árvaházból összeszedett fiú bekerül a nemesi udvartartásba, hiszen az egyik úrnak különleges terve van vele. De Sage nem az a fajta ember, akinek megmondhatják, hogy mit tegyen. Az árvaházban töltött évek megedzették, de a pimaszsága és lázadó természete vele született tulajdonság. Az idő fele részében rákiáltottam volna, hogy gondolkozzon már néha mialőtt kinyitja a száját, vagy simán valami meggondolatlanságot tesz, de a másik pillanatban reméltem, hogy sose hagyja abba. Sage karakterének jó ellenpólust adott a két vetélytársa, akiket ugyanarra a titkos feladatra választottak ki. Mindketten jobban akarják a győzelmet mint Ő, és tesznek is érte. Kelletlen barátságra lépnek, de azért ott lebeg a szemük előtt, hogy a nyereménnyel megváltoztathatják a sorsukat is. 
A távoli világ, amelyben a Hamis herceg játszódik nagyon szépen és szinte észrevétlenül körvonalazódik a szemünk előtt. Ahogy a fiúkat oktatják a politikára, történelemre, illemre és harcra, úgy ismerjük meg mi is a királyságot. Kiválóan rétegelt és remekül kidolgozott, ezért faltam minden információt róla, amit csak elmondtak.

The False Prince-“I was trapped here. And my choice was clear. Become the prince, or he’d kill me.”Egy dolgo van, amire talán figyelmeztetni kell az olvasót, bár én azt gondolom, hogy erre számítani lehet. Ez a könyv nem igazán ifjúsági történet. Sage ugyebár 14, de annál sokkal érettebben viselkedik. Na jó, talán nem az érett szó a megfelelő a lázongó amasz természetére, de mindenképpen meghaladja a korát az értelme és ravasz gondolkodása.  A kegyetlenség, a brutalitás nyers és sallangoktól mentes ábrázolása viszont már egyértelműen kiemeli a gyerekkönyvek közül. ennek ellenére nem alpári, vagy véres, szóval akár a fiatalabb korosztály is olvashatja. Meg vannak azok már edződve!

Megvallom őszintén annak ellenére, hogy már korábban is írtam egy olyan történetről van szó, ami gyakorta meglepi az olvasót a nagy vége csattanót azért lehet előre sejteni. Nem azért, mert az írónó nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy tévútra vigyen minket, hanem mert egy minden ilyen és hasonló könyv esetében azért számítunk rá, hogy lesz egy csavar a sztoriban és itt csakis egy elképzelhető csavar lehetséges.  Azért ne tessék aggódni, egyáltalán nem szűkölködik fordulatokban és meglepetésekben a cselekmény, és a nagy döbbenet is élvezhetően sokkoló, hiszen egy váratlan írói stílusváltással emelkedik ki a regény megszokott folyamából. 

Értékelés


Summa:
Megtévesztés, árulás és kaland. Az nem kamu, hogy kiváló szórakozás.


Cselekmény
✰✰
Karakterek
✰✰
Világ – Háttér
✰✰
Eredetiség
✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰
Befejezés
✰✰




Nyereményjáték

Mostani játékunk során meginvitálunk benneteket, gyertek legyetek Ti magatok is hamis hercegek és hercegnők. Ám ahhoz, hogy bejuthassatok a palotába, előbb tökéletes csalókká kell válnotok, ami egyben azt is jelenti, hogy részletekbe menően ismernetek kell a királyságot, melynek örökösei akartok lenni. És mi lehetne egy uralkodóház legfontosabb éke, mint maga a korona?

Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik korona, melyik birodalomhoz, országhoz tartozik, majd a helyes választ beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. De, hogy ti nyerjétek el a végső jutalmat, mind a négy választ ki kell töltenetek. Elvégre is ahhoz, hogy hercegi, hercegnői címet kapjatok, kemény munka szükségeltetik.

A játék végén, a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három szerencsés nyertes kerül kiválasztásra, akik a könyv 1-1 példányával lesznek gazdagabbak.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Illetve ha 72 órán belül nem válaszoltok az e-mailre, automatikusan új nyertest sorsolunk!



További állomások

10.17. Kelly Lupi olvas
10.19. Deszy könyvajánlója
10.21. Nem harap a...
10.23. Dreamworld

Megjegyzés küldése

 
Back To Top