FRISS

2014. október 25.

A. Meredith Walter: Utánad a sötétbe ~ Blogturné


Október 14 - 30 között kilenc blogger mutatja be nektek A. Meredith Walters: Find You in the Dark - Utánad a sötétben című regényét, Maggie és Clay szívszorító történetét. Az értékelések mellett egy rendhagyó extrával készültünk és persze lesz játék is, ahol 3 példányt nyerhettek a könyvből. 


A Meredith Walters: Utánad a sötétbe
Find You in the Dark





6866_b1.jpg

Kiadó:   Könyvmolyképző / Rubin Pöttyös

Sorozat:     Utánad a sötétbe #1

Oldalszám:   408 oldal

Kötés:  Puhakötés / keménykötés

Fordító: Somogyi Eszter

Megjelenés:   2014.10.

„Valami tényleg gyönyörű volt köztünk néhány boldog hónapon át. Valami őrülten szép. Vagy csak simán őrült.”

Maggie Young átlagos lány volt. Átlagos barátokkal, átlagos szülőkkel, átlagos eredményekkel… átlagos élettel.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, olyan démonokkal a nyomában, amelyek bármikor leteríthették volna. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.
Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és zavaros életének rendje helyreáll. Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen. De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben. 
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.

A New York Times-sikerlistás írónő, A. Meredith Walters érzelmes, szívszorító történetet mesél az első szerelem mindent felemésztő hatalmáról.



A sérült lelkű fiatalokról szóló new adult regények általában két nehéz sorsú fiatal történetét mutatják be, akik a szerelem erejével átsegítik egymást a nehézségeken és eljutnak a boldog befejezésig. A Meredith Walters nem ilyen optimista. Nála ugyan csak az egyiküknek vannak problémái, de közel sem tűnik biztosnak, hogy csak a szerelem elég hozzá, hogy Clayt kirángassa a sötét helyről, ahol élni kényszerül.

93 Depression Quotes and Images from Social MediaMaggie, a hősnőnk átlagos életet él, amit igazából nagyon unalmasnak talál. Nincs semmi különös, váratlan vagy kiszámíthatatlan az életében, és igazából sosem volt még szerelmes. Talán ezért sem érti, hogyan lehet, hogy egyesek mindent és mindenkit feláldoznak és látszólag érthetetlen és őrült dolgokat tesznek meg az érzelmek hevében. Egészen addig míg nem találkozik Clay-el. Clay vonzó, szexi és elbűvölő, ugyanakkor durva, agresszív és nyers is tud lenni. Maggiet mind a két oldala vonzza ezért nem bír elszakadni tőle.

Kettejük kapcsolata valahol nagyon jót tesz nekik, másrészről pedig igen egészségtelen. Maggie és Clay boldogok egymás mellett és a lány a fiú mellett olyan új kalandokat, olyan új érzéseket tapasztal meg, ami kirángatja eddigi tökéletesen unalmas életéből. Másrészről viszon Clay Maggie miatt elhanyagolja a gyógyulását, bízva abban, hogy a barátnője szerelme elég ahhoz, hogy jobban érezze magát.

"Mental pain is less dramatic than physical pain, but it is more common and also more hard to bear. The frequent attempt to conceal mental pain increases the burden: it is easier to say ‘My tooth is aching’ than to say ‘My heart is broken.’" — C.S. Lewis (via larmoyante)Claynek ugyanis komoly gondjai vannak. Nem amolyan fiatalkori drámázás, hanem orvosilag igazolt mentális problémák. Bármennyire is vonzó személyiség, azért az állapota néha nagyon is ijesztő volt. Nem is csoda, hogy Maggie sem tudott dönteni, hogy mégis mit kezdjen a sráccal, magam is ingadoztam, mikor arra került a sor, hogy melyik végkimenetelnek is szurkoljak, annak, hogy hagyják egymást és maradjanak egészségesek, vagy tartsanak ki egymás mellett.

Maggi e és Clay kapcsolata nagyon szépen felvázolja, hogy hogyan lehet együtt élni és szeretni egy mentális kórban szenvedő embert. Soha senki sem érti meg azt a kötődést, ami kettejük között van. A barátok elfordulnak, a szülők tiltanak tőle és a mindenki furcsán néz rád, amikor akkor is kitartasz, amikor rosszabbra fordulnak a dolgok. Szerintem Maggie hullámzó véleménye arról, hogy mit is kezdhetne Clay-el teljesen természetes és reális. Clay valóban néha szörnyen viselkedik, és nehéz eldönteni, hogy mennyi írható ebből a betegsége számlájára és mennyit lehet még megbocsátani. Más esetben ennyi drámára és szakítása/megbocsátásra azt mondanám, hogy túl sok a hisztiből, de ebben az esetben pont ettől vált valóságossá és átérezhetővé a kapcsolat.

Értékelés


Summa:
Nehéz és bonyolult kapcsolat két ember között, akik minden probléma ellenére szeretni akarják egymást.


Cselekmény
✰✰
Karakterek
✰✰
Világ – Háttér
✰✰
Eredetiség
✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰
Befejezés
✰✰




Blogturné Extra

A mára már ismerőssé váló turnés poszt-ráadások helyett ezúttal rendhagyó extrával készültünk. Minden állomáson 3-3 olyan zeneszámot ajánlunk figyelmetekbe, amelyek szerintünk megragadják a regény egészének vagy egy-egy jelenetének hangulatát. Az utolsó bejegyzés közreadását követően pedig valamennyi dalt megtaláljátok majd egy playlistre gyűjtve a klub honlapján, hogy akár olvasás közben is hallgathassátok a válogatást.



Nyereményjáték

Mert az első szerelem a legnagyobb...

Nem minden esetben persze, de lévén van bennük valami utánozhatatlanul megkapó, nagyon kedvelt téma a tűzen-vízen át kitartó első nagy szerelem. A regényekben… és a mozivásznon is. Mostani játékunkban ez utóbbiakat szeretnénk kicsit feleleveníteni. Ahhoz, hogy a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyv egyikét megnyerhessétek, ki kell találnotok, hogy mely filmből származó jelenetet idéz fel a bejegyzésekben közreadott fénykép.

Tehát: kilenc turné állomás, kilenc filmcím, kilencszeres esély a nyereményre.

(Figyelem! A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)




a Rafflecopter giveaway

További állomások

10/14 Angelika blogja
10/16 Kristina blogja
10/18 Deszy könyvajánlója
10/20 Kelly és Lupi olvas
10/23 Könyvszeretet
10/24 Nem harap a...
10/26 Dreamworld
10/28 CBooks
10.30 Media Addict


Megjegyzés küldése

 
Back To Top