FRISS

2014. október 10.

Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár ~ Blogturné Klub


Carina Bartsch első regényét, ami Cseresznyepiros nyár címet viseli a Maxim Kiadó jóvoltából már ez év októberétől kapható a boltokban. 

De még előtte egy kis ízelítő és kedvcsináló blogturné indul a Blogturné Klub 7 bloggere által, ahol megismerhetitek a bloggerek véleményeit, a könyvhöz kapcsolódó érdekességeket és egy nyereményjátékot is találtok, melynek nyereménye 3 példány a Cseresznyepiros nyár című könyvből.

Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár




Kiadó:   Dream Válogatás / Maxim

Sorozat:     Cseresznyepiros nyár #1

Oldalszám:    462 oldal

Kötés:  Kartonált

Fordító: Béresi Csilla

Megjelenés:   2014.10.10.


Nem létezik olyan lány, aki elfelejtené, milyen is volt az első szerelem... ezt senki sem tudja jobban, mint Emely. Hét év után találkozik ismét Elyas-szal, a jó megjelenésű, kedves, és világítóan türkizzöld szemű sráccal. Legjobb barátnőjének bátyja, aki már egyszer teljesen összezavarta az életét, és ezeket a sebeket még mindig mélyen magában hordozza. Emely teljes szívéből utálja őt. Sokkal inkább a rejtélyes, e-maileket író Lucára irányítja a figyelmét, aki az érzékeny és romantikus üzeneteivel megérinti a szívét. A két férfi különböző irányba tereli Emelyt, akinek el kell döntenie, melyik közülük, aki megmutatja neki az igazi énjét. De vajon tényleg beleszerethet valaki egy ismeretlenbe, vagy jár egy második esély az első szerelmednek?






Azt hiszem hivatalosan a Cseresznyepiros nyár lett eddigi életem legellentmondásosabb könyvélménye. Olyan volt, mint a horrorfilmek, amik helyenként elborzasztják az embert és hangos szörnyülködésre késztetik, de azért mégiscsak nézed az ujjaid között, mert élvezed. A regényt befejezése után banmán meredve a semmibe azon gondolkodtam, hogy hogyan rendezzem el az érzéseimet, és szedjem össze a gondolataimat amivel kifejezhetem bipoláris véleményemet. Erre jutottam:

PRO - Ami tetszett:
A második esély. Emelynek és Elyasnak története van, amit csak később ismerünk meg, de tekintve a kapcsolatuk hevességét sejthető, hogy a múltjuk nem volt éppen felhőtlen. Tetszett, hogy nem nulláról indítottak, hanem ha lehet ilyet mondani, akkor mínuszból kezdték a kapcsolatukat. Innen szép nyerni, mondhatná Elyas, aki hatalmas erőket mozgósít, hogy legyőzze Emely ellenállását.

A feszültség. Hihetetlen, de az írónőnek sikerült fenntartania az izzást a két karakter között úgy is, hogy a lehető legkevesebb testi kontaktus történt köztük. Bírom az olyan sztoikat, ahol nem azzal indítunk, hogy hűbelebalázs módjára egymásnak esnek fiú ás lány, és Carina itt aztán a végsőkig húzta a beteljesülést, már ha a kataklizmikus függővég esetében beszélhetünk ilyenről egyáltalán.

A háttér. Németország. Végre egy könyv, ami a mi kontinensünkről származik. Üdítő változatosságot jelentett, hogy amerikai nagyvárosok helyett Berlinben jártunk, még ha sok részét nem is sikerült felfedezni. Kicsit ezáltal közelebb éreztem magamhoz mind a cselekményt, mind a szereplőket.

Elyas. Meglepő és fantasztikus, hogy Emely milyen kevésre tartja ezt a nagyszerű pasit. A szexi beszólások és a magabiztos fellépés mögött egy kifejezetten érző szívű és intelligens személy van és felháborodtam rajta, hogy Emely milyen kevéssé ismerte el ezt az oldalát. Nekem nagyon is bejött Elyas humora, viselkedése és kitartása, ahogy megpróbált áthatolni a lány értelmetlen falain.

És itt elérkeztünk a másik oldalhoz...

KONTRA - Ami nem tetszett
Emely. Ritkán mondok ilyet, de Emelyt kifejezetten gyűlöltem. Nem, nem a könyvet, hisza a fentiekből is kiderül, hogy voltak aspektusai, amit élveztem, és mivel egy nap alatt kiolvastam, talán sejthető, hogy le is kötött. Nem tudom mennyire volt cél, de Emely nekem maximálisan felborzolta a tollaimat. Nem is értettem, hogy mi volt az, ami miatt Elyas ilyen elszántam hajt rá. Ez a lány modortalan, bárdolatlan érzéketlen, minden amit mond sért valakit és még a gondolataiban is szörnyetegként, idiótaként, seggfejként utal mindenkire. Egyfolytában felhúzza az orrát és semmiféle tekintettel nincs mások érzéseire. Arról nem is beszélve, hogy néha olyan szavakat használ, amik az én fülemet kifejezetten sértették. Antiszociális hajlamaira ráerősített, hogy minden párbeszédben legalább négy alkalommal testi erőszakhoz fojamodott gondolatban. Egyszóval számomra abszlút ellenszenves karakter volt és a szimpátia apró szikráját sem tudta meggyújtani bennem. Kétségtelen, hogy az Elyas iránt érzett gyűlölet-szeretet érzéseit jól elkapta a szerzőnő és világos volt, hogy a szúrós álca csak a sértett büszkeségét és önérzetét hivatott leplezni, de számomra túlzásnak tetszett az, hogy egy kedves szava sem volt soha senkihez. Sőt, azt mondanám egyes esetekben kifejezetten aljas volt és tényleg szívesen megcaspkodtam volna.


Ilyen élményeket hagyott bennem a könyv és a következő résztől mindenképpen azt várnám, hogy a változatosság kedvéért Emely is tegyen valamit azért, hogy Elyas kitartson mellette. Eddig nem sokat tett le az asztalra. 


Értékelés


Summa:
Európai love story második eséllyel és egy felettébb ellenszenves főhősnővel. Csak annak, aki bírja a kemény bánásmódot...



Cselekmény
✰✰✰
Karakterek
✰✰
Világ – Háttér
✰✰✰
Eredetiség
✰✰✰
Stílus
✰✰✰
Borító
✰✰✰✰✰
Befejezés
✰✰✰



Megrendelés!



Nyereményjáték

A történet szinte teljes egészében Berlinben játszódik. Arra gondoltunk, hogy ismerjük meg a várost jobban egy játék keretein belül, ahol a feladat felismerni a képen látható berlini nevezetességet. Természetesen nyeremény is vár rátok, mégpedig 3 példány Cseresznyepiros nyár kerül sorsolásra!!!

A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A nyerteseket emailben értesítjük, kérünk titeket, arra az emailre válaszoljatok. Amennyiben 72 órán belül nem kapunk választ az emailre, újabb nyertest sorsolunk. 

Ha kérdésetek van, esetleg úgy érzed rossz mail címet adtál meg a játékban, a klub hivatalos mail címén tájékoztatást kérhettek.


a Rafflecopter giveaway

További állomások

Október 2 - Deszy könyvajánlója
Október 4 - MFKata gondolatai
Október 6 - Kelly Lupi olvas
Október 8 - CBooks
Október 10 - Nem harap a...
Október 12 - Könyvszeretet
Október 14 - Dreamworld

Megjegyzés küldése

 
Back To Top