FRISS

2013. április 24.

Szépséges szerda - 1.

Új rovat indul. Ebben összeszedem azokat a borítókat, trailereket és egyéb szépségeket, ami a héten megfogtak, mint például ez az ötletesen és gyönyörűen kialakított könyveskuckó, amit nagyon irigylek a szerencsés és kreatív tulajdonosától.








Egy kis eye-candy könyvesborítók formájában. Mert ugye nem minden a szép külső, de azért sokat dob a latban.

A.G. Howard - Splintered

A.G. Howard bemutatkozó YA regénye igazán megkapó borítót tudhat magáénak. Eláulom, hogy nekem is csak ezen akadt meg a szemem ezért figyeltem fel rá. Azonban afülszöveg elolvasása után, már a történet is érdekesnek tűnt.

A főhős Alyssa. Alyssa külsőre normális tizenéves deszkás csaj, de súlyos titkot rejteget. Gyanítja ugyanis, hogy a családi őrület, ami miatt az enyja is elmegyógyintézetben csücsül rajta is kitört, ugyanis a növények és bogarak rendszeresen suttognak hozzá. Ez a kór generációk óta üldözi a családját és nem máshonnan eed, míg Alice-től. Attól az Alicetől, aki az inspirációt adta Lewis Carroll-nak az Alíz Csodaországban megírásakor. Alyssa azonban hamarosan rájön, hogy lehet, hogy mégsem minden csak a fejében létezik, hanem egy szörnyű átok középpontjába került, aminek felderítése élet-halál kérdése...

A Her Mad Hatter óta a gyengém a Csodaországhoz kötődő történetek, úgyhogy nálam biztosan olvasós a sztori.




K.C. Hilton - My name is Rapunzel

Oké, igazából nem tudok sokat erről a közeljövőben megjelenő könyvről,csak annyit, hogy csodaszép a borító, Aranyhaj mesefeldolgozás lesz, YA stílus és valószínűleg magánkiadás. Oppá, mégis elég sokat tudok róla. Nekem ennyi is elég, hogy kívánságlistás legyen a könyv!
















Stephen Paul Thomas - Gócpont

És hogy egy magyar is legyen álljék itt a Gócpont. Attól most tekintsünk el, hogy a szerző debütáló regénye kitűnő kritikákat kapott. Nem azért mert ez nem fontos, hanem mert a beltartalomról majd akkor kívánok írni, ha befejeztem a könyvet. Most csak a külsővel foglalkozunk, és érdemes. Vesszőparipám a minőségi kötés, amikor a könyv szépen és kényelmesen hajtható törés nélkül. Ez a könyv ilyen, nagyon jól illik a kézbe. Emellett dombornyomásos az első borító és a behúzott övvel olyan hatást kelt, mintha valóban ezeröltéses derékpánt ölelné körül. A minőségi külcsín mondjuk el is várható egy olyan írótól, aki maga képzőművészként is tevékenykedik. Szerencsére itt a belbecs is meglesz, ezt már most, fele könyv elolvasása után is elmondhatom. Kritika hamarosan!

Thor 2: Sötét világ

És a végére egy kis mozgóképes látványélmény. Megérkezett a Thor 2: Sötét világ első előzetese, és azt kell mondjam, hogy ugyan nekem az első is tetszett, de az a második szivárványhídnyi távolsággal felül fogja szárnyalni azt, ha hihetek az előzetesnek. Na meg ha nem akkor is ott van Thor és Loki vizuális stimulusnak... :)

2 megjegyzés :

 
Back To Top