FRISS

2014. július 8.

A leendő királyné szerepében: Emma Watson


Azt olvastam ma, hogy az épp eme napon megjelent The Queen of the Tearling az egyik legjobban hypeolt YA könyv, amelynek a megfilmesítési jogait már akkor megvették, mikor még ki sem jött. Nagyon kőnek élőnek éreztem magam, mert még csak nem is hallottam erről az újdonságról. Most nektek és magamnak utánanéztem ennek az őrületnek.

A Harper Collins nagy feneket kerített ennek Erica Johansen könyvének, ami egy trilógia indítókötete, és már most aposztrolfálják, mint Az Éhezők Viadala és a Trónok Harca kereszteződését. Bár utálom az ilyen összehasonlításokat, de meg kell vallanom, hogy ez azért kellemes kombóak tűnik. 

A történetről annyit tudunk, hogy a sztori ugyan a jövőben játszódik, de a körülmények a feudális szinten mozognak, miután egy kataklizma felbontotta a szárazföldet. Egy nemzet az újonnan előbukkant földön élt, de a királynőjüket elvesztették. Az eddig száműzetésben élő hercegnő, most visszaindul, hogy visszavegye az anyja örökségét, az országát, amit most elborított a korrupció és a gonosz mágia, ami a szomszédos országból árad rájuk, amelyet egy gonosz varázslónő, a Vörös Királynő irányít. A 19 éves Kelseanak érdemessé és elég erőssé kell válnia, hogy legyőzze az ellenséges királynőt és visszavegye az országát.

A valljuk be elég high fantasy színezetű történetre rögtön le is csapott a Warner és Emma Watson meg is kapta a szerepet. Az ex-Hermione állította, hogy elhatározás volt, hogy nem vállal több könyvsorozat-megfilmesítést, de ahogy elolvasta a könyvet beleszeretett és már a produceri teendőkből is átvett. 

A harcos szerepre kemény edzéssel is készül, hiszen a lovaglás mellett kardforgatási és késharc kiképzést is kap.

A forgatókönyvírói feladatot Mark L. Smith látja el, aki állítólag még ebben a hónapban elkészül a tervvel.

Lehet, hogy a nagy felhajtás csak ügyes marketingmunka, de engem megvettek vele. Most már biztosan beszerzem a The Queen of the Tearlinget és a filmet is izgatottan várom.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Ti is megrendelhetitek a könyvet itt.




Erica Johansen
 The Queen of he Tearling


17415882

On her nineteenth birthday, Princess Kelsea Raleigh Glynn, raised in exile, sets out on a perilous journey back to the castle of her birth to ascend her rightful throne. Plain and serious, a girl who loves books and learning, Kelsea bears little resemblance to her mother, the vain and frivolous Queen Elyssa. But though she may be inexperienced and sheltered, Kelsea is not defenseless: Around her neck hangs the Tearling sapphire, a jewel of immense magical power; and accompanying her is the Queen’s Guard, a cadre of brave knights led by the enigmatic and dedicated Lazarus. Kelsea will need them all to survive a cabal of enemies who will use every weapon—from crimson-caped assassins to the darkest blood magic—to prevent her from wearing the crown.

Despite her royal blood, Kelsea feels like nothing so much as an insecure girl, a child called upon to lead a people and a kingdom about which she knows almost nothing. But what she discovers in the capital will change everything, confronting her with horrors she never imagined. An act of singular daring will throw Kelsea’s kingdom into tumult, unleashing the vengeance of the tyrannical ruler of neighboring Mortmesne: the Red Queen, a sorceress possessed of the darkest magic. Now Kelsea will begin to discover whom among the servants, aristocracy, and her own guard she can trust.

But the quest to save her kingdom and meet her destiny has only just begun—a wondrous journey of self-discovery and a trial by fire that will make her a legend…if she can survive.

The Queen of the Tearling introduces readers to a world as fully imagined and terrifying as that of The Hunger Games, with characters as vivid and intriguing as those of The Game of Thrones, and a wholly original heroine. Combining thrilling action and twisting plot turns, it is a magnificent debut from the talented Erika Johansen




Kiadó
 Harper Collins
Sorozat
 The Queen of the Tearling #1
Oldalszám
 448 oldal
Kötés
 Puhakötés / keménykötés
Fordító
 -
Megjelenés
 2014.07.08.
Goodreads-rating
 3.72

Megjegyzés küldése

 
Back To Top