FRISS

2014. március 25.

Írjunk együtt a NaNoWriMo Táborban!


 

Van egy jó regényötleted, de sosem találsz rá időt, hogy megírd? Halogatod a kiírását, pedig ott van a fejedben? Mintha csak magamat írnám le. Hoppá, magamat írtam le... :) Immáron második éve veszek részt a Camp NaNoWriMo-ban és a sima NaNo-ban, de bevallom őszintén: eddig még egyszer sem sikerült értékelhető szószámot produkálnom. Az idei áprilisi eseménybe azonban egy kiforrott ötlettel és nagy lendülettel vágok bele, úgyhogy reményeim szerint április végére lesz egy nyers regényem.

Annak, aki még nem hallott a NaNo-ról, itt egy kis kedvcsináló. A NaNoWriMO, azaz a National Novel Writing Month minden évben novemberben jelentkezik, ahol a résztvevők azt vállalják, hogy egy hónap alatt írnak akármilyen műfajban 50,000 szót. A Camp NaNoWriMo áprilisban és júliusban egy kicsit szabadabb, itt 10,000 szótól 1 millió szóig akármennyit írhatsz.

Mielőtt akárki is megijedne: Nem, semmi kötelezettség nincs. Csak és kizárólag önmagadnak írsz és önmagadat ellenőrzöd, a tábor csupán egy keretet és motivációt ad, hogy ne hagyd abba az írást, míg el nem éred a célod. Senki nem fogja elolvasni, senki nem fogja számonkérni és semmit sem kell fizetned. Az oldal angolul kommunikál, de Te természetesen olyan nyelven írsz, ahogy szeretnél.

Csak annyi a dolgod, ha jelentkezel a Camp NaNo-ba, hogy kitűzöl magad elé egy szószámot aztán írsz. Ennyi. Milyen egyszerűnek tűnik, nem? Ha növekedett a szavak száma csak frissíted azt az oldalon és a statisztikád elmondja, hogy mennyit kell írnod minden nap, hogy meglegyen a hőn áhított regény.

A motivációt a saját lelkesedéseden túl a kabintársak is fenntarthatják. Random kabint is választhatsz, de kérheted is, hogy a barátaiddal rakjanak össze. Ha kedved támad, és jelentkezel, engem itt találsz meg: http://campnanowrimo.org/campers/wilwaren !

A Camp Nano ingyenes, semmi befizetési kötelezettséged nincs, de ha tetszik akkor adakozhatsz nekik, vagy költheted a pénzed a shopban, ahol számos nagyszerű tábori ereklye és írásfejlesztő könyv közül válogathatsz. Csak angolul. :(

Ha azt gondolod, hogy csak az amatőröknek van szüksége erre a kis rugdosásra, akkor tévedsz. Számos siskeres regény született valamelyik NaNoWriMo esemény keretében. 

Íme egy-két példa:









Miért ne lehetne a Te (vagy az én... :) regényem a következő?

Hajrá Táborozók, írjunk együtt!

Kezdés Április 1-én. Ez nem tréfa.




Megjegyzés küldése

 
Back To Top