FRISS

2014. március 19.

Nem enged a mélység - Blogturné #3.

 
Mi történik, ha valami szörnyű dolgot követtél el, de nem emlékszel rá? Ha nem jut eszedbe, miért, de tudod, hogy az életed egyik pillanatról a másikra szétesett és ennek valószínűleg Te magad vagy az oka?

Ha szeretnéd megtudni, tarts velünk egy misztikus és borzongással teli turnéra Rachel Ward: Nem enged a mélység című könyvével március 17-től 21-ig. A turné során megismerheted az írónőt, a könyv szereplőit és még sok egyéb érdekességet erről a fantasztikus és izgalmas ifjúsági pszicho-thrillerről, mely március 6-án jelent meg az Agave Kiadó gondozásában!

S még nem mondtuk volna? Természetesen ezúttal is megnyerheted a könyv egy példányát, ha ügyesen és sikeresen velünk játszol! Csak jól vigyázz, mert nem enged a mélység!

Rachel Ward
Nem enged a mélység

 


Mi történik, ha valami szörnyű dolgot követtél el, de nem emlékszel rá? Mi történik, ha nem tudod, hogyan hozhatnád rendbe az életed? 

Amikor Carl kinyitja a szemét egy jéghideg tó partján, bátyjára éppen rácipzárazzák a hullazsákot. 

Carl kétségbeesetten kutat az emlékezetében: mi történhetett a vízben? Ám akármilyen kitartóan próbálkozik, semmire sem emlékszik. Aztán a mentőben az ismerősnek tűnő, gyönyörű lány rémülten sikoltozni kezd, amint megpillantja. Carl érzi, hogy a lánnyal együtt talán kideríthetik az igazságot, még mielőtt az szökőárként zúdul rájuk.


Kiadó
 Agave Kiadó
Sorozat
 -
Oldalszám
 240 oldal
Kötés
 Puhakötés
Fordító
 Török Krisztina
Megjelenés
 2014. március 6.
Goodreads-rating
 3.48

Megmondom őszintén semmit nem tudtam erről a könyvről. Csak a fülszöveget olvastam, ezért amikor a férjem óvatosan felemelte és megkérdezte, hogy ez is "olyan" könyv-e, akkor nem is igazán tudtam mit felelni. Ez talán egy pici magyarázatra szorul. Párom, ismerve az ízlésemet, tudja, hogy a legtöbb könyv amit olvasok magában foglal némi természetfelettit és/vagy horror, valamint fantasy elemeket, kívánatos esetben némi romantikát is, főként fent említett természetfeletti egyénekkel. Tehát, tekintve, hogy csak a fülszöveget olvastam nem tudtam teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy ez nem "olyan" könyv. 

Az érdekes az volt, hogy ez később sem volt egyértelmű. Bőven túl voltam a könyv harmadán amikor ismét megkérdezte, mert a rövid tartalom alapján Ő, a különös lényeket csakis vérontós filmek ellenségeiként elképzelni tudó pasi, is el akarná olvasni. Még mindig nem tudtam megmondani, hogy neki való olvasmány-e ez. Rachel Ward ugyanis elég nagy bizonytalanságban tart minket a könyv elején. És itt nem csak arra gondolok, hogy az emlékezetét vesztett Carl-nak csak lassan térnek vissza az elmékei és nekünk is ezekből a memóriafoszlányokból kell összeraknunk mind a rejtélyt, mind Carl nyomasztó életének egészét is. Nem, a stílust tekintve sem egyértelmű a regény. A hirtelen felbukkanó halott báty csakis Carl megtépázott elméjének szüleménye, és a főhősünk lassan megbolondul? Nem lenne csoda, hiszen szegény srác nem csak, hogy sanyarú családi életet él, de talán ő felelős a bátyja haláláért, aki miatt akkor is bűntudata va mikor kiderül, hogy a testvére kegyetlen és durva ember volt, aki senkit és semmit nem szeretett. De az is lehet, hogy Rob valójában visszatér a hullámsírból, hogy kísértse öccsét? Nem egyértelmű. És ezt szerettem, ezért is lapoztam megint és ezért faltam be a könyvet egy délután alatt.
 
Azért azt még el kell mondanom, hogy Carl és a stílus is egy kis hozzászokást igényelt. Még nem olvastam Rachel Ward-tól, állítólag ez a sötét, egyszerűen hatásos és szókimondó hang a sajátja, de számomra egy kicsit az elején túl tőmondatos és kevés volt, hogy megértsem és megszeressem Carlt. De persze nem kellett sok hozzá, hogy rájöjjek, hogy ez a tömör fogalamazás, néha kemény szavak illenek a legjobban ehhez a sráchoz. Ő egy tizenöt éves fiú, aki egy lepukkant házban él egy alkoholista anyával és az erőszakos bátyja emlékével. Az irodalmi stílus nem is passzolna hozzá.
Végeredményben nem az a könyv volt ez, amire számítottam, de mindenképpen olyan regény, ami végig feszültségben tartja és leköti az olvasót. Carl pedig a végére azért beszivárgott a szívembe.
Summa: a thriller és a kísértethistória határán táncoló regény, ami mindkét stílust kedvelőknek élvezetes olvsmány lesz. A férjemnek is ajánlottam végül.

4586846-one-letter-of-water-alphabet.jpgNyereményjáték:
Szeretnéd megnyerni a könyv egy példányát? Töltsd ki az alábbi nyereménydobozt, válaszolj helyesen a feltett kérdésre, és máris részt veszel a sorsoláson, ahol boldog tulajdonosa lehetsz Rachel Ward könyvének az Agave Kiadó jóvoltából!

S hogy a kérdésben segítségedre legyünk, minden blogon elrejtettük a helyes válasz egy-egy betűjét, melyekből könnyűszerrel kirakhatod a jó választ!

Sok sikert kívánunk!

A kiadó csak magyarországi postacímre vállalja a nyeremény postázását!
a Rafflecopter giveaway

Akiket szintén nem engedett a mélység:
03.17. - Roni Olvas
03.18. - Bibliotheca Fummie
03.19. - Nem harap a…
03.20. - Könyvszeretet
03.21. - CB Olvas

 

Megjegyzés küldése

 
Back To Top