FRISS

2012. február 28.

Jeges szenvedély

Mikor már azt hittem, hogy Nalini Singh  "Egy világ, két faj, állandó küzdelem" sorozata már semmi újdonságot nem tartogathat akkor jön a Borzongás és meglepődök.

Lássuk be, a sorozat első két könyve nem nagyon különbözött egymástól. Mentál lány, aki új a szenvedélyben, macskaféle alakváltó, aki nem tud mit kezdeni a sok tesztoszteronnal és a párzási ösztöneivel. Az új könyvben szerencsére azonban már van egy kis csavar. A főszereplő itt Brenna, a lány akit már az első részben megismerhettünk. Ő volt az a farkaslány, akit az őrült szenátor elrabolt és megkínzott. Ez természetesen nem múlik el nyomtalanul, és a lelki sebei még továbbra is megmaradtak. Judd a farkasoknál menedéket kapott hűvös mentál ugyan tetszik neki, de nem biztos benne, hogy oda tudja-e adni a szívét valakinek. A férfinak is megvannak a maga kétségei, hiszen Ő egy elit katona volt a hálón különleges és veszélyes képességekkel, amiket az Elcsendesedés, az érzelmekről való teljes lemondás tart csak kordában, így ha átadja magát a szerelemnek, akkor annak lehet, hogy végzetes következményei lesznek.

Több szempontból is áldásosnak tartom, hogy Nalini elkanyarodott az eddigi iránytól. Egyrész végre otthagyjuk a leopárdfalkát, akiknek a macskás szokásai számomra kicsit férfiatlanok voltak, hiába a macsós duma meg az izommutogatás. A farkasok jóval vadabbak és keményebbek, ők a szimpatikusabbak az alakváltók közül. A másik jó fejlemény a romantikus szerepek felcserélése. Eddig a férfiak tesztorszterontól csöpögő erőemberek voltak, de most Juddban van némi mélység is, végre nem csak a nő iránti szenvedély van a cselekmény fókuszában. Kíváncsi voltam, hogy hogyan tudja az írónő megoldani, hogy ezúttal egy férfi az, akinek át kell adni magát az érzelmeknek. Reméltem, hogy nem lesz túlságosan szirupos ettől a történet, de sikerült úgy ábrázolnia Judd-ot, hogy hűvös, racionális és szenvedélyes lett egyszerre. A kedvenc férfikarakter eddig a szériából. Kicsit olyan, mint a Proziumtól megvolt tetragrammaton pap, John Preston az Equilibriumból. Ez bók volt. Ezúttal Brenna sem az az érzékiségben elmerült és ez ellen tenni képtelen nő, mint a korábbiak, hanem erős és határozott karakter, akinek a románcon túl is van élete.

A Borzongás inkább azoknak az olvasóknak fog tetszeni, akik szeretik, ha egy szerelem kibontakozásához több kell egy találkozásnál. De persze a feszültséget végig sikerül fenntartani, hiszen Brenna és Judd között szikrázik a levegő. Noha Nalini többi művéhez hasonlóan itt is rögtön megvan a vonzódás, a kiteljesedésre bizony várni kell. Én is ilyen olvasó vagyok, szóval nekem nagyon ínyemre volt a szerencsére cselekménytől sem mentes szerelmi történet.

Az egyetlen problémám a borítóval van. Az angol nyelvű nemzetközi piacra szánt kiadás borítóján sokkal jobban elkapták Judd karakterét, mint a magyar könyvön lévő vastag szájú latin hombréval, aki semmiben nem tükrözi sem a történet várakozós izgalmát, sem a férfi főszereplő hűvös és elérhetetlen karakterét. Valami skandináv jellegű pasi jobb választás lett volna, ha már ragaszkodunk hozzá, hogy félmeztelen pasik legyenek a borítón.

Ez a harmadik könyv a sorozatból, a következő ismét visszatér a leopárdokhoz sajnos, úgyhogy élvezzük a farkasokat míg lehet.

Értékelés:

Nalini Singh: Borzongás
(Caressed by Ice)
Egy világ, két faj, állandó küzdelem sorozat
Egmont Kiadó

A sorozat további részei:
  • Vonzódás (Slave to Sensation)
  • Látomás (Visions of Heat)
  • Borzongás (Caressed by Ice)
  • Mine to possess
  • Hostage to Pleasure
  • Branded by Fire
  • Blaze of Memory
  • Bonds of Justice
  • Play of Passion
  • Kiss of Snow
  • Tangle of Need (megjelenés előtt)

1 megjegyzés :

 
Back To Top