FRISS

2014. április 13.

Zúzógép ~ Blogturné #2. nap

 

A Maxim Könyvkiadó igazi meglepetést jelentet meg a Könyvfesztiválra! A Zúzógép egy izgalmas nyomozásba kalauzol, ahol a főhősnek a saját becsületét kell igazolnia. Végre egy történet, amit a srácok imádni fognak! Sok érdekességet megtudhatsz a könyvről, ha követed a turné állomásait, valamint 3 példányt kisorsolunk a kiadó jóvoltából.

Niall Leonard
Zúzógép

 
covers_296481.jpg


A nap, amikor Finn Maguire felfedezi az apja holttestét, addigi sivár élete a feje tetejére áll. A gyilkosság első számú gyanúsítottjaként Finnnek versenyt kell futnia az idővel, hogy tisztázza magát és kiderítse, ki gyűlölte az apját annyira, hogy megölje. Miközben felforgatja a brutális és mocskos londoni alvilágot a keresett válaszokért, Finnek egyre több sötét családi titokkal és veszéllyel kell szembenéznie. 

Meg kell tanulnia, hogy azoktól az emberektől számíthat a legnagyobb pofonokra, akikben leginkább megbízott…


A szürke ötven árnyalata szerzőjének férje, Niall Leonard a tizenéveseknek írta a krimisorozatot. 

A regény a sorozat első része.


Kiadó
 Maxim Kiadó
Sorozat
 Zúzógép #1
Oldalszám
 280 oldal
Kötés
 Kartonált
Fordító
Megjelenés
 2014.04.30.
Goodreads-rating
 3.35

Ritkán szoktam ilyen skatulyákat ráhúzni könyvekre, de ez egy pasi-könyv. Minden férfias benne. A főhős, a narráció, a realitás. Amolyan "bullshit"-mentes regény. Ezzel nem mondom azt, hogy lányok ne vegyék kézbe, egyáltalán nem. Én is lány vagyok és lám, élveztem. De olvasás közben senki se számítson romantikus képzelgésekre, vagy csinos szépítésre. Azt kapod ami van, se többet, se kevesebbet.

Persze azért, ha szigorúan a realitás talaján maradnánk, akkor nem volna könyv. ezért most nézzük el, hogy Finn olyan események sodrába keveredik, amelyek azért nem esnek meg egy átlagpolgárral. De a vicc az, hogy akár meg is eshetne. Üdítően földhözragadt ez a könyv, a szó legpozitívabb értelmében. Hol olvastál arról legutóbb, hogy a 17 éves főhős apja halála után azon kénytelen gondolkodni, hogy miből fizeti be a számláat, vagy hogy ugyan már mekkora jelzálog van a házon és hogyan kell intézni a temetést. A realitás, a kemény valóság volt az, ami igazán hitelessé tette ezt a könyvet.

Na meg a váratlan meglepetések. Először egyszerűenk tűnt a gyilkossági ügy felderítése, de aztán sorra jönnek a gyanúsítottak és Finn élete is veszélyben forog. Nem mondom, több rejtély és fordulat volt ebben a regényben, mint amire számítottam, a végén pedig még meg is lepődtem, pedig azt már tényleg nem vártam.

Az egyetlen ami zavart, az Finn személye volt. Kemény, edzett pasi, aki nem vár sokat az élettől, de nem is mondhatni, hogy sokat tesz érte. Elteng a zűrös múltjával és az ócska állásával, de ami igazán különös az az érzelemmentessége. Értem én, hogy a férfiak nem sírnak, de azért csak megzuhan kicsit valaki, ha az apját megölik, az élete romokban hever és nem mellesleg úgy tűnik őt is el akarják tenni láb alól. Nem könnycseppeket vártam, bár szerintem az is igazolt lett volna, de azért egy kis gyász és bánat belefért volna.

A regény egy sorozat első része, de olyannyira lezárt és kerek a történet, hogy sejtelemem sincs, hogy mi kerül majd a folytatásba.

Summa: férfias, kemény, nyers és valóságos. Maga a szórakoztató valóság, rózsaszín cukormáz nélkül. Enjoy!


Értékelés
Cselekmény
Aaaaa
Karakterek
Aaagg
Világ – Háttér
Aaaag
Eredetiség
Aaaag
Stílus
Aaaaa
Borító
Aaaag
Befejezés
Aaaaa
Verdikt:
4,28

Nyereményjáték
Nincs más dolgod, mint összegyűjteni a turné állomásairól a kiemelt betűket és összerakni belőlük főszereplőnk, Finn munkahelyének nevét. Csak magyarországi postacímmel rendelkezők vehetnek részt a játékban. Sok szerencsét!!


a Rafflecopter giveaway



Megtetszett a könyv? Már előrendelheted 30%-os kedvezménnyel!




Még több zúzás a Blogturné többi állomásán:
04.11 Dreamworld
04.13 Nem harap a...
04.15 Könyvszeretet - A folytatásokról
04.17 Bibliotecha Fummie - Londonról
04.19 CBooks - Az íróról
04.21 Napi falat
04.23 Kelly&Lupi Olvas - Dreamcast

Beleolvasó

 

Megjegyzés küldése

 
Back To Top