FRISS

2014. április 23.

Angyali Szövetség ~ Blogturné #3.nap ~ Pál Apostol


A Maxim Kiadó jóvoltából április 24-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali szövetség című könyve, a nagysikerű Sweet sorozat második kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenhárom bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandjának folytatását!

2014. április 24-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Wendy Higgins
Angyali Szövetség

 

10014573_482550475179330_3230917615748869424_n.jpg



Anna, egy őrangyal és egy démon lánya, megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy a túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. 

Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. 

Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tenniük érzéseiket, és leküzdeniük életük legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?


Kiadó
 Maxim Kiadó
Sorozat
 Angyali Gonosz #2
Oldalszám
 384 oldal
Kötés
 Puhakötés
Fordító
 Béresi Csilla
Megjelenés
 2014.04.24.
Goodreads-rating
 4.38


Az előző könyv izgalmas befejezése után várható volt, hogy az erőviszonyok egy kicsit megváltoznak erre a kötetre. Anna, aki az első részben éppen csak felfedezte önmagát és az örökségét most olyan "munkába" kényszerül, amit egyáltalán nem szívesen végez, de mégis kénytelen, hogy megóvja az életét. Persze angyali énje itt is előkerül hiszen a nagy bulizás és az ártatlan tinédzserek alkoholra csábítása után azért igyekszik mindent úgy rendezni, hogy senkinek ne essék baja. Számomra Anna bűne továbbra is kicsit megfoghatatlan, hiszen eljár ugye bulizni, egész kis parti-arc lesz belőle, de ugyan miért csábít az másokat piálásra, ha ő s ott van a buliban? Nem értem.

No, de lépjünk tovább. A cselekményt hamar beindítja egy váratlan és reményteljes jóslat, ami látszólag Annát érinti és lehetőséget ad az óriásoknak arra, hogy megszabaduljanak a hajcsár szüleiktől. Ettől kezdve változatos utazásokra indul Anna a világ minden sarkába, hogy szövetségeseket keressen az ügyhöz. A színes, új szereplők mellett kicsit jobban megismerhetjük kirendelt útitársát Kopanot-t is, aki egy szerelmi háromszögbe is berántja a lányt. Azoknak, akik nem bírják az ilyen hármasokat mondom, hogy cseppet sem idegesítő ez a szituáció, mert ugyan Kopano érzelmei Anna iránt egyértelműek, de a lány szívét egyértelműen Kaidan foglalja el, nincs itt semmiféle vívódás és drámázás.

Apropó Kaidan. Sajnálatosan keveset kapunk a bujaság felelőséből a könyv első felében. Anna és Kopano hadseregtoborzása néha nagy időbeli ugrásokkal jár, heteket-hónapokat is léphetünk az időben, de aztán a könyv második fele erősen lelassul, de az igazi izgalom csak itt kezdődik. Végre ismét képbe kerül Kai, és hű, a levegő igazán felforrósodik! Anna és Kai között pattognak a szikrák, de emellett nem ész nélküli vágyról van itt szó. Kedves, ahogy kibontakozik a kapcsolatuk.

Én igazán a második felében élveztem a könyvet és a befejezés nem kevés izgulni-valót hagy a befejező epizódra. Noha az elején voltak aggályaim végülis úgy fejeztem be az olvasást, hogy ez jó volt. Na meg persze sóhajtottam egy nagyot, ha Kai eszembe jutott. ;)

Summa: kicsit különös tempójú folytatása az Angyali Gonosznak, de érettebb és cselekményesebb annál. Nem lesz csalódás az óriások, démonok és angyalok rajongóinak.


Értékelés
Cselekmény
Aaaaa
Karakterek
Aaaaa
Világ – Háttér
Aaaaa
Eredetiség
Aaaaa
Stílus
Aaaag
Borító
Aaaag
Befejezés
Aaaaa
Verdikt:
4,71

http://fantazmo.hu/a-vervoros-ut-es-a-tortenelem-korforgasa/


Pál Apostol
Pál Apostol személye és története különösen fontos szerepet kap az Angyali Gonosz történetében, ugyanis hozzá kötődik az a jóslat, amely a második kötet cselekményét mozgatja. Most akkor következzék néhány információ Pál Apostolról, hogy képben legyetek, amikor ehhez a részhez értek a történetben.

Pál, vagy eredeti nevén Saul a kereszténység és Krisztus ellensége volt. Részt vett Jézus megfeszítésében és a korai keresztényeket üldözte, mígnem Jeruzsálemből damaszkuszba tartva megjelent neki Krisztus. saul összeomlott, megvakult és megtért, ezt hívjuk pál-fordulásnak. Onnantól fogva Pálnak hívták és a kerszténység elterjedésének nagy alakjává vált.

A Pál fordulásnak, vagy a damaszkuszi útnak mélyebb jelentősége is van. Ez egyfajta lelki változáshoz vezető út, ami mindenkinek megadatik és mindenki végigmehet rajta, ha van mersze és ereje szembenézni akkori önmagával és megbánni a tetteit. A kersztény tanítások szerint ugyanis Isten nem aszerint ítéli meg az embert, hogy milyen volt, hanem, hogy milyenné vált. Érdekes még a szemantika is ebben az esetben, hiszen a Saul jelentése nagy, míg Pál új, választott neve kicsit jelent.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnhWpL8Uh97FLhhUd45IS23bSHusTidOSNEKAU2VGkEz2X4s-TVCaVNfZdZFYYi86qitq4TR8e6kEF_FQjiO7nfufz7SSBCJKVtV4suw4RjZ12mE4e3_Gc_sUcMj0RdFVGR_-9FNdHFT0/s1600/palfordulas.jpg

„Pál földre esett, hogy megvakuljon, megvakult, hogy megváltozzék, megváltozott, hogy elküldessék, elküldetett, hogy az igazságért megölessék.” - Ugyancsak Ágoston: „Összetört az őrjöngő, és lett belőle hívő. Összetört a farkas, és lett belőle bárány, összetört az üldöző, és lett belőle hirdető. Összetört a kárhozat fia (2 Tesz 2,3), és lett belőle választott edény (ApCsel 9,15).”

Pál Apostol élete a megtérés után jelentősen megváltozott és hivataásáva tette az evangélium tejesztését a pogányok között.  Hellén műveltsége, zsidó származása és a pogány kultúrák ismerete alkalmassá tette arra, hogy széles körben terjessze az igét.

Három missziós útja után visszatért JEruzsálembe, ahol elfogták, Rómában elítélték és végül valószínűleg 64-ben kivégezték lefejezéssel.

Nyereményjáték:

Hallottatok már az auráról?

Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben.

Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek.

Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik.


1. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel gyarapodhattok.
3. Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket.
4. A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)


Narancs színben izzik aurád,
ha türelmetlen vagy, s felspannolt a tettvágy. 

http://i.imgur.com/Qn8nvKM.png

a Rafflecopter giveaway

A turné:
04/21 Dreamworld - Ismerd meg az új szereplőket
04/22 Szilvamag olvas
04/23 Nem harap a... - Pál apostol
04/24 MFKata gondolatai - Trailer
04/25 Deszy könyvajánlója - Törölt jelenet
04/26 Kristina blogja - Térkép Kope és Anna utazásáról
04/27 Always Love a Wild Book - Karakterinterjú: Kopano
04/28 Angelika blogja - Anna & Kaidan kedvenc dalai
04/29 Kelly & Lupi olvas - Kaidan szemszög
04/30 Könyvszeretet
05/01 Insane Life - Idézetek
05/02 CBooks
05/03 Függővég - 10 ok, miért szexi Kaidan 

Megjegyzés küldése

 
Back To Top