FRISS

2011. november 7.

Véres dallamok

Nem lenne teljes a vámpír univerzum, ha vérszívók a zeneipart kiengedték volna a befolyásuk alól. Tudjuk, hogy ilyet nem tennének. Összegyűjtöttem egy pár vámpírkötődésű zenét, főleg sorozatokhoz, filmekhez kapcsolódnak. Ez az én TOP5-öm, de a hozzászólásokban szívesen várok egyéb javaslatokat, hogy kiegészítsük a listát, na meg nem utolsó sorban azért, hogy megismerjem a ti kedvenceiteket! A sorrend nem rangsorrend, nem tudtam dönteni...


Előadó: Rasputina
Cím: Transylvanian Concubine
Ahol hallhattuk: Az első vámpírélményeimet jelentő Buffy-ban. Ki nem szereti a Buffyt? Én igen. A humorával és a gagyi jelmezeivel szerintem a sorozat is nevet önmagán, ezért szerethető. Az egyik vámpírbálon hangzott fel Rasputina hipnotikus slágere a Transylvnian Concubine (Erdélyi ágyas) és azóta is az egyik kedvenc vámpírnótám.



Előadó: The Moog
Cím: You raised a vampire
Ahol hallhattuk: A rádióban. Csak azért került bele a top 5-be, mert hazánkfiai adják elő és bizonyítják, hogy itthon is elharapódzott a vérszívó mánia. Na meg azért is került ide, mert jó.



Előadó: Lady Gaga
Cím: Show me your teeth
Ahol hallhattuk: Mindenhol, mint mindent ami Lady Gagával kapcsolatos. Nem is lenne ő a szörnykirálynő, ha nem érintette volna a vámpír témát. Az eredeti videónál szerintem jóval viccesebb az, amit a The Hillywood Show csinált a nótával. Ők arról híresek, hogy népszerű sorozatokat, filmeket parodizálnak ki és a Vámpírnaplók az egyik legjobb munkájuk. Alatta Gaga slágere megy.



Előadó: Lestat/Korn
Cím: Forsaken
Ahol hallhattuk: A Kárhozottak királynőjében. Igazából ha az ott hallott dalokat mind belevettem volna a listába akkor most Top 20 lenne, és abból 15 helyet azok foglalnának el. Olyan nevek dolgoztak a soundtracken, mint a Korn, Disturbed, Linkin Park, Static-X. Lestat, a vámpír, rocksztár lesz, hát hogyne szeretném azt a filmet.



Előadó: Bif Naked
Cím: Lucky
Ahol hallhattuk: A klasszikus Buffyban és az érdemtelenül elfelejtett Holdfényben (ami ki fog érdemelni tőlem egy posztot hamarosan, mert szerintem nem méltó hozzá az ismeretlenség). Szövegileg ugyan nem egyértelmű a vámpíros kötődés, de mivel két ilyen sorozatban is szerepelt én tiszteletbeli vámpírnótává avattam.


2 megjegyzés :

  1. Csak hogy hazai pályára is nézzünk egy kacsintást:
    Péterfy Bori & Love Band - Vámpír

    respect

    Cas

    VálaszTörlés
  2. [...] death metál. Stuart Townsend Lestatja furcsa, és egy kicsit mindig mintha álmosnak tűnne, de király zenét nyom, úgyhogy ezeket elkönyvelhetjük cool-nak is. A végére persze ő is megtalálja az emberségét [...]

    VálaszTörlés

 
Back To Top