FRISS

2014. augusztus 30.

Kérdőív könyvmolyoknak

Reading-icarly

Andie a Függő/Vég-től adta nekem ezt a kihívást, amit ezenmód teljesítek. Az olvasási szokásaimról (khm.. mániáimról.. khm..) tudhattok meg többet belőle.

1. Szoktál nassolni olvasás közben?Sosem. Minden egyéb alkalommal azonban... na ezt hagyjuk. De komolyan nem szeretném, ha a könyveim vagy az olvasóm zsíros, foltos, vagy akármilyen lenne, ezért tisztán tartom az ujjaimat.

Reading-over-everything

2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Teázom, vagy kávézom időszaktól függően. Ha jó a könyv akkor jó néha jó megállni egy kortyintásra meg egy sóhajtásra. Ilyenkor szoktam leírni a gondolataimat is a jegyzetfüzetembe, hogy később eszembe jusson, ha értékelést írok.

3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Soha nem írok a könyvekbe, de még az oldalak behajtásától is kiver a víz. Egyszer kölcsönadtam anyának a könyvet, aki meghajlította a gerincet. Nem néztem rá szerető leányhoz méltóan. Viccet félretéve, nem. Szeretem, ha a könyveim olyanok maradnak olvasás után is, mint mikor megvettem őket.

4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Könyvjelzővel szoktam. Az e-olvasók általában megjegyzik, hogy hol taratasz, így ott ez nem probléma. Ha papírkönyvet olvasok, akkor vékony könyvjelzőt rakok bele, vagy cetlit, blokkot, szórólapot, stb. 

5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol.
Nem nagyon szoktam megvárni a efejezetek végét, mert azokat mindig úgy írják meg, hogy akard tudni a folytatást. Általában ott hagyom abba, ahol éppen elálmosodom, vagy ahol a gyerekek éppen kérnek valamit. :)

6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Inkább csak magamban puffogok, vagy néha talán hangosabban. A férjemnek is szoktam panaszkodni, aki mindig türelmesen meghallgatja kirohanásaimat még akkor is ha abból egy szót se tudna utána megismételni. :)

The-cat-in-the-hat-confusion

7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Sokat olvasok angolul ezért előfordul, hogy ismeretlen szóba botlok, de eddig még sosem szótáraztam. Ki szokott derülni, hogy mit jelent az adott szó, és ha magadtól jössz rá szerintem jobban el is raktározza a későbbiekre az agyad.

8. Mit olvasol most?
Miket, sokkal inkább. Mostanában sokszor olvasok párhuzamosan könyveket. tudom, ezt sokan szentségtörésnek tartják, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mondatonként váltok. Minimum egy papír és e-bookot is olvasok, és attól függ, hogy hol, vagy mikor jut időm az olvasásra másikat veszek kézbe. Most e-könyvben az Opált olvasom (újra), papírkönyvben pedig a Bridget Jones sorozat harmadik részét, a Mad About the Boy-t forgatom.

9. Milyen könyvet vettél legutóbb?
Éppen ma sikerült ráakadnom a 399 Ft-os könyvek között a Vérvonalakra Richelle Mead-től. Gyerekek, mindig nézzetek szét a kisboltos, postás olcsósított könyvek között, mert kincsekre lehet bukkanni.

Little-women-laurie

10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasáshoz?
Nálunk csakis este van nyugi, így inkább akkor olvasok, különben mindig félbe kell szakítanom a nyüzsi miatt. Legtöbbször az ágyban / kanapén olvasok, de imádok könyvet vinni a fürdőbe is. 

11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Nehéz kérdés, úgyhogy kitérő választ adok. Mikor-hogy. Amilyen kedvem van. Néha jobban szeretem, ha nem kell hosszú köteteket várni a végkifejletre, de ha nagyon szeretem a szereplőket, akkor akár egy tucat regényt is el tudnék olvasni a főszereplésükkel. 


12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Nagyon szeretem Jennifer Armentrout könyveit és rendszeresen ajánlgatom az ismerőseimnek. A Holdbéli Krónikák sorozat is a szívem csücske, de itthon nem lett nagy siker, fel nem foghatom miért. Ha egy sorozatot imádok, de nem kap elég figyelmet, akkor mindenképpen léptem-nyomon ajánlgatom.

Elementary

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?
Kiadó és sorozat szerint, de most éppen kifogytam a könyvespolcból, úgyhogy egy kicsit eluralkodott a káosz. De mindenről tudom, hogy hol van, szóval ez inkább amolyan kreatív zűrzavar. :)

A stafétát ezennel átadom nekik:
Szilvamag Olvas
Books and Starlight
Angelika Blogja

4 megjegyzés :

  1. De sok közös van bennünk! :O :D

    399 Vérvonalak??? WTF?? HOL? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Budai Vám Tescot rohamozd meg. Vn még 399-ért: Szukkubusz 1-2, meg még más csomó Agave. Ha ott nincs már Vérvonalak ajánlom Coop, Reál, Cba, Posta. Én mindig ilyen helyeken találom ezeket. Ha látok vegyek neked? :)

      Törlés
  2. IGEEN! Szukki nem kell, még az elsőt sem olvastam el pedig itt ül :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám! :D Tetszenek a kérdések, biztos, hogy fogok válaszolni rájuk.:)

    VálaszTörlés

 
Back To Top