FRISS

2014. május 11.

Katy Evans: Real ~ (elmarasztaló) vélemény


Én ezt most már komolyan nem értem. lehet, hogy bennem van a hiba, mert a véleményem igen eltér az általános vélekedéstől, de az őrületes várakozás ami ezt a könyvet megelőzte és az igen magas Goodreads értékelések ellenére nekem ez úgymond... nem jött át. A kecsegtető cím ellenére ebben a könyvben kevés van, ami Valós.


Katy Evans
Real - Valós

 







Forró. Szexi. Izmos. Fájdalmas. Valós. Perzselő nemzetközi bestseller, mely elsöpör mindent, amit korábban a szenvedélyről képzeltél…

Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben is, ringen kívül is. Gránitkemény teste és nyers, állati ereje őrületbe hajszolja női szurkolóit. Neki azonban attól a pillanattól, hogy a szemébe nézett, nem kell más nő, csakis Brooke Dumas. Vágya színtiszta, ellenállhatatlan és VALÓS.

Brooke számára álomállásnak tűnik a jól fizető új, sportterápiás munka: karbantartani Remington testének tökéletes gépezetét. De mialatt vele és csapatával sorra látogatja a földalatti harc veszedelmes arénáit, Brooke testében is fellobbannak a legősibb vágyak. Ha volt is olyan pillanat, hogy Brooke és Remy csak flörtöltek egymással, hamarosan mindkettejükben kibontakozik az erotikus megszállottság, és kapcsolatuk ennél is többel kecsegtet.

Izzó vágyuknak azonban sötét oldala is van. Vajon képesek lesznek-e kitartani, amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, és Brooke-nak családja segítségére kell sietnie – vagy hirtelen minden, amit olyan valósnak véltek, szertefoszlik, mint a káprázat?


Kiadó
 Ulpius-Ház
Sorozat
 Real #1
Oldalszám
 400 oldal
Kötés
 Puhakötés
Fordító
 -
Megjelenés
 2014. 04.
Goodreads-rating
 4.29


Vélemény
Akkor kezdjük a pasival, mert Őt tudtam leginkább értékelhetőnek nyilvánítani a Valósban. Mert ugye egy jó kis erotikus regényhez kell egy szexi pasi. Check. Aki erős, izmos és sérült, hogy azért lehessen egy kicsit vigasztalni. Check. Remington minden lány álma, a profi ligából kiesett boxoló akit a hírneve nem csak megelőz, de minden XX kromoszómával rendelkező humanoidot az alvilági bokszmeccseinek helyszínére vonz. Remy kétségtelenül forró hímpéldány, de elég nyers és durva, szavanincs ember. Persze a viselkedésének okára később fény derül, és megmondom őszintén ezután már igazán szimpatikus lett számomra.
PERFECT #Remy pin!  From Real by  Katy Evans FB page  #Book #QuotesJó, persze a borítóra nézve azért rögtön kiderül, hogy nem kell mély filozófiai fejtegetéseket olvasnunk ebben a könyvben, de azért némi gondolat talán belefért volna. Vannak ennek a műfajnak olyan példái is, ahol nem akarom a falhoz csapdosni a könyvet, hanem kellemes szórakozást nyújt. Ez nem az volt.

Kár, hogy Brooke jutott csak Remy-nek. Komolyan mondom, ennyire egysíkú, ötlettelen és idegesítő főhősnőt, mint Brooke még életemben nem tapasztaltam. Semmi nem volt benne, amit szerettem. Semmi. Katy Evans megpróbált neki adni egy kis drámát a meghasonlott sportkarrierrel, de mivel ebbe azon túl, hogy nyafog miatta egy kicsit, nem megyünk bele, ezért ez se valami érdekes irány. Brooke eszetlen nyálcsorgatása és 0-24-ig tartó felajzott állapota nemhogy nem szexi olvasmány, de egyenesen kellemetlen volt végigszenvedni. Az első oldalon felizgatta Remy látványa, és ez az utolsó oldalig kitartott. Ennyi. Ennyit kell tudni Brooke-ról. Fájdalmasan semmi másra se gondolt, és semmi más sem érdekelte az egész regény folyamán, mint hogy Remy végre megfektesse, persze ez azért jóóóóó sokáig nem történt meg. Ha Katy Evans célja az volt ezzel a hosszú előjátékkal, hogy szépen felépítse a kapcsolatukat és szexuális feszültséget teremtsen, akkor csúnyán megbukott. Brooke szenvedése már az első fejezet után túl sok volt, és kimondottan túlzó. Ennyi méhösszehúzódást és mellfeszülést én két terhesség alatt se éreztem, mint ő csak attól, hogy nézte Remyt pár órát. Arról nem is beszélve, hogy olyan módon lábtörlőnek ajánlja fel magát, hogy én szégyelltem magam miatta. Csajszi, ne, ismétlem ne könyörögj egy pasinak, hogy hágjon meg, pláne ne több alkalommal egymás után.


Mert ez történik. Brooke és Remy kapcsolata nagyjából ebből telik ki. És ezért mondom, hogy a Realben nem sok minden valós.

Nézzük akkor.

Reality Check.

  • B és R pillantása találkozik és R rögtön beleszeret B-be, mert a szolidan öltözött lány kirí az ösztrogénnel fűtött rajongótömegből azzal, hogy ő is hasonlóan nyálcsorgatva figyeli a csávót. Valószerű.
  • R rögtön megtudja B hol lakik.. ezt a nevéből... és állást ajánl neki, mert B teljesen véletlenül sportterapeuta és neki meg szüksége van egyre. Az univerzum kiszámíthatatlan útjai...
  • B a kimondhatatlan és kínokkal teljes testi vágy mellett állítja, hogy szerelmet érez R iránt, sőt a barátjának tekinti, de semmit sem tud róla. Nem csoda, hiszen a köztük lévő kommunikáció 10%-ban abból áll, hogy R dörmög, vagy megkérdezi, hogy tetszett-e B-nek az ha szétverte valakinek a fejét, illetve 90%-ban abból, hogy B könyörög és/vagy ultimátumot ad R-nek, hogy végre FEKTESSE MÁR MEG!
  • A boldogság pillanatában persze megkerül az eltűnt hugica, aki minő csoda, éppen az ősellenség fogságában senyved, csakis arra várva, hogy B pasija lovagiasan megmentse. De persze majd a hempergés után.

Áhh, nem is mondom tovább. Lényeg a lényeg voltak benne lehetőségek, mert Remy állapota azt hiszem kiváló magja lehetett volna a sztorinak és a dalokban való kommunikálást is szerettem. (A playlist  - lásd alant - egyébként az én ízlésemet is tükrözi, az Iris a Goo Goo Dollstól nálam is all time favourite.) Megmondom őszintén, miután kiderült és letudtuk a Brooke-féle végeérhetetlen sóvárgást már egészen élvezhető volt a könyv. Sajnos ez az epizód azonban túúúúl hosszúra sikeredett.



Summa
Hosszúra nyújtott szenvedés, egy végtelenül agyatlan és ösztönlényszerű hősnő, egy remek pasi, akinek sajna mindezt el kellett szenvednie... Kár érte...

Értékelés
Cselekmény
Agggg
Karakterek
Aaggg
Világ – Háttér
Aaggg
Eredetiség
Aaagg
Stílus
Aaggg
Borító
Aaaaa
Befejezés
Aaaag
Verdikt:
2,71 

http://new.ulpiushaz.hu/real-valos/

 
Trailer

 
Playlist

1 megjegyzés :

  1. Ezt jól megmondtad ;), annyira szeretem, ha valaki az eszével is olvas. Le a szemellenzőket!!!

    VálaszTörlés

 
Back To Top