FRISS

2013. augusztus 16.

Austen kalandpark

Az Austenmánia most már határozott formát öltött. Ma nyit a külföldi kiválasztott mozikban az Austenland, Shannon Hale nálunk nem nagyon ismert regényéből készült film, amelynek Stephenie Meyer a producere.

A történet főszereplője Jane, akinek Mr. Darcy iránti szerelme és egetrengető Austen mániája megmérgezi az életét és kapcsolatait. Addig fajul a dolog, hogy elmegy Austenlandbe, az írónő korát imitáló táborba, ahol mindenki korhű díszletek között és kosztümökben játszik szerepet. Reméli, hogy itt megtalálja a saját Mr. Darcy-ját, de talán nem is az lesz a párja, akire először gondolna.

A filmben szerepet kap Keri Russell (a Felicity sorozatból), a Stifler anyjaként elhíresült Jennifer Coolidge és az Austen adaptációkban nem ismeretlen J.J. Fields ( korábban A Klastrom titkában játszott JA karaktert). A film producere Stephenie Meyer (Alkonyat) aki saját Austen mániáját látja megtestesülni a főhős karakterében és remélem ez a lelkesedés át is jön a filmvásznon.


Amíg hozzánk is elér valamilyen formában a film, addig talán érdemes elolvasni az eredetijét, amit itthon is be lehet szerezni e-könyv formátumban, vagy külföldről papíron, de sajnos magyar kiadás hiányában csakis angolul. Én most kezdtem olvasni, vélemény hamarosan várható.

Bookline: Ide kattints!

Bookdepository:
Free Delivery on all Books at the Book Depository

Megjegyzés küldése

 
Back To Top