FRISS

2013. augusztus 26.

A könyvek szeretete - Az Olvasás Éjszakája

Akut könyvimádóként és gyakorló anyukaként aki az olvasás szeretetére próbálja nevelni a gyermekeit duplán örülök az új kezdeményezésnek, ami Az olvasás éjszakája. Az esti, éjjeli rendezvény keretében a szervezők rengeteg érdekes és játékos, komoly és nem komoly, elgondolkodtató és szórakoztató programokkal várják a könyvek szerelmeseit.

Kifejezetten öröm, hogy a rendezvényhez vidéki helyszínek is csatlakoztak (noha saját városomat - ez Pécs, a Kultúra Városa :( - hiányolom a kínálatból). De Nyíregyháza, Sopron, Vác és Dunakiliti ott lesz a helyszínek között, és kedvenc könyvesboltjaink átalakulnak az olvasás nagyköveteivé ezen a péntek estén.

Nem tömeges regényolvasásra, hanem könyves performanszokra, nyereményjátékokra, pódiumbeszélgetésre kell számítani a programok között, olyan különösen érdekes eseményekkel, mint a Nyomdalátogatás, a Kézműves Könyvkötészet, az Illusztrációs játék vagy a könyv korának felismerése illat alapján. Mert ki ne szeretne könyveket szagolgatni.

A rendhagyó, de remélhetőleg hagyományteremtő rendezvény szeptember 13-án kerül megrendezésre (igen, ez egy péntek), de remélhetőleg szerencsés nap lesz, mert még a Szerencsejáték Rt. is rendez ott játékokat a jeles napon. 

Tanulmányozzátok a programot és tegyük sikeresség a rendezvényt,hogy minden évben megrendezésre kerülhessen. Szeressétek a könyveket!

Megjegyzés küldése

 
Back To Top