FRISS

2012. november 25.

Tündérkrónikák Újraolvasás - Álom és valóság


Lezárult egy újabb hónap, és ha velünk tartotok az Első Magyar Hivatalos Tündérkrónikák Újraolvasáson, akkor novemberben együtt olvastuk el a sorozat második kötetét, az Álom és Valóságot. Jómagam és a többi HTUH izgalmas részletekkel szolgáltuk a könyvből, de Ti is hozzátehettek az élményhez ha bombáztok minket a Fever sorozathoz kapcsolódó sajátkészítésű grafikus művekkel!






Jöjjenek most a legjobb idézetek a hónapban:

Ámen

„– Akkor miért nem megyünk be?
– Mert nem lakatlan, Ms. Lane. Kétlem, hogy tárt karokkal fogadnának bennünket.
– Szerzetesek? – Tudtam, hogy a kolostoroknak gyakran szigorú szabályaik vannak a női látogatókkal kapcsolatban. – Vagy apácák? – Csak ránéznének Barronsre, és azt hinnék, hogy maga az ördög kopogtatott be hozzájuk. Nemcsak veszélyesnek látszott, hanem olyan kisugárzása volt, hogy néha még nekem is kedvem támadt volna keresztet vetni, pedig nem is vagyok vallásos.”

Óh, Hogyne
"Barrons valóban arrogáns és hűvös. Emellett gazdag és erős,briliáns elme és egy két lábon járó rejtély. A legtöbb nő hanyatt esik tőle,olyan szexis. Hál istennek én nem tartozom közéjük. A veszély nem izgat fel,csak az erős erkölcsi érzékkel rendelkező férfiak. Barrons viszont nagyon messze esik ettől."
 
A kárpit
"Ekkor felháborodott üvöltés hallatszott az épület hátsó részéből. Egy pillanat múlva Barrons robbant be az ajtón, maga után vonszolva egy perzsaszőnyeget.
-_Ez_ mi?
-Egy szőnyeg?- A szempillám rebegtette, és azt gondoltam, micsoda hülye kérdései vannak.
-Tudom, hogy ez egy szőnyeg. Ezek mik?- Az orrom alá dugta a szőnyeget, és a tucatnyi égésnyomra mutatott.
-Égésnyomok?
-Leejtett gyufaszálaktól származnak, Ms. Lane? Amelyeket valaki leejtett, miközben egy baljós tündérrel flörtölt? Van fogalma arról, mennyit ér ez a szőnyeg?
Nem hittem volna, hogy az orrlyukai ennél szélesebbre tudnak tágulni. Fekete tűz lobogott a szemében.
-Baljós? Szent ég! Az angol a második nyelve? A harmadik?- Csak az használna ilyen szót, aki szótárból tanult angolt.
-Az ötödik- vicsorgott. -Válaszoljon!"



Na ki itt a főnök?

"-Nem ver engem – jegyeztem meg ingerülten. – Akkor meg is ölném.
-Ez igaz. Elég temperamentumos. Meg makacs is. De már dolgozunk rajta, ugye, Ms. Lane?"






Glosszárium Mac naplójából
(részletek)

CRUCE KARPERECE: ősi tündérrelikvia, vérvörös ékkövekkel kirakott arany és ezüst karperec. Állítólag „egyfajta védelmet biztosít sok Unseelie és… más kellemetlen dolgok ellen” (mondta egy halált hozó szextündér, nem mintha meg lehetne bízni bennük”.

BARRONS, JERICHO: a leghalványabb fogalmam sincs róla. Állandóan megmenti az életem. Azt hiszem ez már valami.

SOKSZÁJÚ VALAMI: visszataszító Unseelie. Rengeteg piócaszerű szája van, több tucat szeme és túlfejlett nemi szerve. Kasztja: jelenleg ismeretlen. Veszélyességi kategória: jelenleg ismeretlen, de nem is karok arra gondolni, hogy hogyan gyilkol (Személyes tapasztalat.)
Kiegészítés: Még szabadon van. Holtan akarom látni.

UNSEELIE: a Tuatha DÉ Danaan „sötét” vagy „gonoszabb” udvara. A legenda szerint több százezer évnyi börtönbüntetésre ítélték őket. Ezekből a börtönökből nem lehet megszökni. A fenéket nem!

Ne feledjétek, hogy nyerni is lehet az Újraolvasással. Na nem itt, hanem Andie blogján, a Könyvek Háborúján.
Ha fent vagytok a molyon, akkor csatlakozzatok az EMHTU kihíváshoz, még nem késő!
Még több idézetért kövessétek a Cor Leonis Kiadó Facebook oldalát, vagy a többi HTUH blogját!


Jövő hónapban a sorozat harmadik kötete „A hajnalra várva” kerül sorra az újraolvasásban. Ha még nincs meg, szerezzétek be ITT és olvassátok velünk!

Addig is…
Mindig maradjatok a fényben!

1 megjegyzés :

  1. Sziasztok!
    Az első két kötetet megvettem ma a soroksári Auchanban. Kilós könyvvásár van. Potom kb. 500 Ft/db. Akinek még nincs meg, jó alkalom megvenni.

    VálaszTörlés

 
Back To Top