FRISS

2013. november 18.

Szerelem első kattintásra Blogturné - 1. nap


A Blogtuné Klub ez alkalommal egy kellemesen szórakoztató chick-lit-et ajánl a figyelmetekbe. November 18 és 21 között olvashattok véleményeket a könyvről és természetesen most sem maradhat el a nyereményjáték. Tartsatok velünk!




A könyvről


Miután Rob, Viv volt vőlegénye háromszor is lefújta az esküvőt, a lány tudja, hogy csak segítséggel állhat talpra. S miközben összetört szívek történeteit kutatja az interneten, kipattan az agyából az isteni szikra – saját weboldalt létesít! Ahol az összetört szívűek mindent egy helyen találhatnak meg. Csakhogy az útmutatás, amelyhez a weboldal révén jut, mintha nemigen segítené Rob visszaszerzésében. Éppen ellenkezőleg, úgy tűnik, hogy legjobb barátja és tettestársa, Max irányába vezeti. De hát hol marad Max, amikor Vivnek leginkább szüksége lenne rá? És Rob belátja valaha a tévedését? Egyébként pedig létezik olyan hatékony böngésző, amely képes megakadályozni, hogy összetörjük saját szívünket… vagy másokét?

Vélemény



Van a jó chick-lit és van a rossz chick lit. Igen, ezt is el lehet rontani. El lehet, ha túlzol. Mert ugye minden hasonló, fiatal nőknek szóló szórakoztató mű azért önmagában is egy kicsit túlzás. A lánnyal mindig minden ami csak jöhet rossz az életben megtörténik, általában hatványozottan. Ha ezt még extra bánattal, őrülettel és szerencsétlenkedéssel is súlyosbítjuk abból lesz a rossz chick lit. Szerencsére ez nem az a könyv. Itt megfelelő mennyiségben fogsz szomorkodni, örülni és nevetni. Ez a recept a jó szórakoztató regényhez, nem?

Nem mondom, hogy kulturális értelemben sokat ad ez a regény, na de ki is vár el ilyet egy lányregénytől. Az adja a a báját, hogy a szokásosan összetört szívű és megtaposott főhősnőnk nem egy buta libácska. Okos és intelligens nő, aki ugyan nem rajong különösebben a munkájáért, de azért jó benne, és eleddig a magánélete is irigyelni való volt. Egyetlen hibája, hogy nem veszi észre, hogy az őt elhagyó vőlegénye nem érdemes a figyelmére. Ezt a hályogot alighanem a szexis, művészekhez illően zilált külsejű legjobb barát Max fogja eltávolítani a szeméről.

A regény minden ízében szórakoztatni fog. Viv élete nincs túlzsúfolva röhejes eseményekkel, legtöbbször azért komoly és normális momentumai vannak, de ha átmegyünk komédiába akkor viszont sírva fogsz nevetni. Az esküvői jelentet én konkrétan már félig eltakart szemmel olvastam, annyira kínosan nevetséges volt. A párbeszédek is kellően szellemesek és a mellékszereplők is kedvelhetőek, persze főleg Max, a potenciális szerelmi orvosság. Végre egy pasi, aki nem túlzottan tökéletes. persze azért maradunk a kaptafánál és a legjobb barátból, akit eddig észre se vettünk, lesz a nagy lamour, de olyan szempontból megfordítja az írónő a dolgot, hogy a tökéletesnek látszó pasit cseréljük le a kicsit züllött, kicsit nyers, kicsit... nem tökéletes hapsira. Éljen!

Nincs is mit ezen tovább kibeszélni. Aki szereti a műfajt szeretni fogja Emma Garcia debütáló regényét, mert vicces, de ugyanakkor intelligens, mint ahogy a főszereplője Viv is. Határozottan a jó chick lit műfajba sorolandó, garantáltan kikapcsol és felüdít jó pár órára!





Nyereményjáték


Viv élete egy csapásra megváltozik, amikor vőlegénye elhagyja. Természetesen nehezen viseli a szakítást, és a nehéz napokra egy dallistát állított össze. A lejátszási listának a Búbánat címet adta, és ahogy majd láthatjátok is, igazi sírós-szakítós zenéket válogatott össze.


A ti feladatotok, hogy a blogturné négy állomásának segítségével összeállítsátok ezt a bizonyos listát! Minden állomáson megtaláljátok az egyik dal címét, amelyet Viv hallgat. Az előadók nevére viszont nektek kell rájönnötök. Ha sikerült, már nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter megadott sorába, és persze ha kedvetek van, Vivvel együtt hallgathatjátok majd a dalokat olvasás közben.


A mai dal:Goodbye, My Lover
a Rafflecopter giveaway
Blogturné



nov. 18. - Nem harap a... - vélemény
nov. 19. - Roni Olvas - vélemény + fancast
nov. 20. - Kelly & Lupi Olvas - vélemény + borítómustra
nov. 21. - Deszy Könyvesblog - vélemény + az írónő bemutatása

2 megjegyzés :

  1. Ez a dal kicsit nehéz XD Főleg, hogy semmi rá utalót nem találok :'D Laptop with rose ?XD

    VálaszTörlés
  2. Nem a kép a lényeg. :) A dal címe a nyereményjáték felhívása alatt van. A mai dal:...

    VálaszTörlés

 
Back To Top