FRISS

2013. április 13.

Heti csaj

Mindig fenntartásokkal kezelem az olyan könyveket, amiknek a borítóján meztelen nő/pasi van, vagy egy fülledt ágyjelenet. Nem, nem vagyok kifejezetten prűd, csak allergiás vagyok az olyan sztorikra, ahol nulla cselekmény és full szex van. Semmi bajom az erotikával, de engem nem tudnak lekötni a PWP (plot, what plot? - fordításban: cselekmény, milyen cselekmény?), avagy második oldalon egymásnak ugrós sztorik. Szerencsére jó barátnőm meggyőzött, hogy a túlszexualizált borító és a prostigyanús Heti Csaj címfordítás ellenére ebben a könyvben van tartalom. És tényleg.

Hősnőnk a különös nevű Fable, aki egy bárban dolgozik éjszakánként  hogy egy kis pénzt vigyen haza ellátni  magát és az öccsét, mert az anyja az átmeneti pasijaival többet foglalkozik, mint a gyerekeivel. Drew pedig az egyetem sztárja  Kitűnő sportoló, kitűnő tanuló és feltűnően jóképű. Azonban súlyos titkokat rejteget. Drew és Fable élete összefonódik, amikor a fiú ismeretlenül megkéri a lányt, hogy némi anyagi juttatásért játssza el a barátnőjét a családjának egy hétig. Drew reméli, hogy megtarthatja szégyenletes titkait Fable előtt, bár talán a lány lesz az, aki megmenti őt.

A könyv műfaját tekintve a new adult kategóriába sorolandó és azon belül is a bántalmazott, sérült fiatalokról szóló alfajba. Mert már ilyen is van, ami azt illeti egyre népszerűbb. Szerencsére a Heti csajban nem esnek túlzásokba. A megtört és nehéz sorsú fiatalok hasonló történeteiben általában hajlamosak az írók olyan szélsőséges viselkedésű karaktereket alkotni, amik egyáltalán nem valószerűek. Értem én, hogy tragédiák történtek velük, de attól még nem kell őrültnek is lenni. Fable és Drew azonban mindketten logikusan gondolkodó, értelmes és főként életszerű reakciókat produkáló fiatalok, akiket ugyan megtört az élet, de attól még normálisak maradtak. Drew különösen szerethető karakter, talán kettejük közül őt ismerjük meg jobban, inkább róla szól a történet. A múltjában történtek nagyon rányomták a bélyegét a személyiségére, de attól még látszik az egészséges, kedves és jópasis réteg is, amit Fable is értékelni tud. A lényeg persze az, hogy a sérült felét hogyan gyógyítja meg az erős és megértő lány szeretete, szavai és tettei. Cselekményét tekintve ezért nem valami akciódús a történet, inkább érzelmi, lelki fordulópontok vannak, de azok viszont nagyon jó ütemben adagolva, így a folyamatos feszültség miatt nagyon gyorsan lehet falni az oldalakat, végig leköti az embert.

Témáját tekintve a Heti csaj tabut jelentő témákat boncolgat, de ezek nem maradnak sokáig rejtve az olvasó előtt. Ugyan csak később, a könyv vége felé mondják ki őket, de azért végig sejthetjük, hogy valójában mi történt a mi megtört szépfiúnkkal. Ne számítsunk vidám, könnyed sztorira, nem egyszerű a helyzet feloldása, és nem is feltétlenül lesz hepiend a vége. De azt hiszem a sztori igazán a nemrégiben eredetiben megjelent Second Chance Boyfriend-del lesz teljes, szóval biztos, hogy az első rész elolvasása után sikítva követeled majd a folytatást.

Bevallom, ezen poszt keletkezéséig nem vettem még a kezembe a magyarítást, amit az Ulpius-ház Kiadó jegyez, de kíváncsian várom, hogy a zsebkönyv méretű, konkrétan 155 oldalas könyvecskéből hogyan szerkesztenek egész kötet méretű olvasmányt. Ezt majd update-ben közlöm, amint látom. Hosszabb mondjuk akkor se lesz, bárhogy szabdalják, így is úgyis néhány óra alatt elolvasható, de az a néhány óra garantáltan jól fog telni. Feszült, megbotránkoztató és szexis sztori. 18 éves kor felett ajánlott mindenkinek.


ÉRTÉKELÉS:


Monica Murphy: One week girlfriend - Heti csaj
(One week girlfriend)
Drew + Fable  sorozat
Eredeti: Magánkiadás
2013


TRIVIA:

Az írónő, Monica Murphy nevéhez ugyan más könyv nem tartozik Drew és Fable történetein kívül, de ez nem jelenti azt, hogy tapsztalatlan író volna. Karen Erickson néven ugyanis nem egy könyve jelent meg románc műfajban. Állítása szeint azért választott új írói álnevet ehhez a sorozathoz, mert teljesen más stílusú, mint a korábbi művei és ezeket így is el akata választani a múltbeli munkásságától. 


Megvásárolható:


Angolul:

Megjegyzés küldése

 
Back To Top