FRISS

2013. március 5.

Várólista 2013 - Vol.2.

Ebben az évben már volt egy nagy kirohanásom újdonság ügyben, azok közül a könyvek közül már több meg is jelent, de azért még meg lehet tekinteni, hogy milyen klassz újdonságok vannnak és még mire lehet számítani. Itt olvasható.

Szerencsére azonban a remek megjelenéseket sorra jelentik be a kiadók, úgyhogy ismét van mit várni, ezért az újdonságfigyelőből remélhetőéeg rovat lesz.


A legújabb és legizgalmasabb várós könyvek jelenleg:

Neil Gaiman: Óceán az út végén
Agave Könyvek
Várható megjelenés: június 18. (a nemzetközi megjelenéseel egyidőben)


Neil Gaiman hosszú hallgatás után ezzel a könyvvel tér vissza, és mi már nagyon vártuk! A könyvet ráadául rögtön meg is filmesítik Joe Wright (Anna Karenina, Büszkeség és Balítélet, Hannarendezésében.


Kiadói információ:
A könyv az emlékekről, varázslatról és túlélésről szól, a történetek erejéről és a bennünk lakozó sötétségről. Egy hétéves fiúról és egy ellopott autóról, amiben öngyilkosságot követnek el, olyan ősi erőket szabadítva a világra, melyeket sosem lett volna szabad megzavarni. Világunkon túli rémségek jelennek meg az életünkben, és a főhősnek mindent meg kell tennie, hogy életben maradjon. Menedéket csak az a három nő nyújthat neki, akik egy düledező farmon élnek az út végén. Közülük a legfiatalabbik váltig állítja, hogy a kacsaúsztatója valójában egy óceán. A legidősebb pedig emlékszik még a világ kezdetére.



Iain M. Banks: Félemmetes géjpezet

Agave Könyvek
Várható megjelenés: április 4.



Én a címre figyeltem fel, azátn a fülszöveg alapján mindenképpen az izgatottan várós kategóriába soroltam. És a fonetikus angol részekre is nagyon kíváncsi vagyok!




Kiadó információ:

A Félemmetes géjpezet nem része a Kultúra-ciklusnak; űropera helyett a sci-fi és a fantasy elemeit egyaránt felhasználva teremt egy egyedi világot, amiben egy gróf, egy tudós, egy látó és egy követ sorsán múlik egy olyan birodalom jövője, ahol a királyi tanácsnokság esztelen harcot vív a kegyvesztettségben élő mérnökökkel, középkori és high-tech környezetben egyaránt. Ráadásul több része is fonetikus angollal van megírva. Mivel a magyar alapból fonetikus nyelv, ezért - hogy érzékeltessük és jelentést adjunk ezeknek a részeknek - Gálla Nóra fordító kis híján egy új nyelvet talált ki, hogy nem mindennapi kontextusba ültesse a regény leghajmeresztőbb jeleneteit.


Vivien Holloway: Pokoli Szolgálat - Pokolháború Trilógia I.
Aba Kiadó
Várható megjelenés: május 31.


Kedves bloggertársam nagy hírrel örvendeztett meg minket a minap, miszerint kiadják az első regényét. Vele együtt örülünk és ismerve a közös ízlésünket biztosra veszem, hogy nagyszerű könyvet írt! 

Fülszöveg:
Mit adnál azért, hogy megmentsd a szeretteidet? 
A szabadságodat, az életedet? 
Mit tennél, ha ráébrednél, hogy mindez hiába volt? 
Beletörődnél, küzdenél?

Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbetettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi. 
Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik. 
Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lil-nek újra meg kell harcolnia a puszta életben maradásért. 
Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért nehéz, mert Greg Weiss kedves, jóképű, és minden tekintetben úriember. Lil-re az ilyesmi már sok-sok éve nincs hatással. De történik valami, ami még az ő jéghideg maszkját is darabokra töri, és felszítja lelkében a lázadás szikráját. 
Szabadulni akar, bármi áron, csakhogy ebben a háborúban már nem csak az ő élete a tét. Senkiben sem bízhat, senkire se számíthat. Élete legveszélyesebb küldetésére indul, mely egyben az utolsó esély a szabadulásra. Pokoli játszma ez, ahol a szabadság nagyobb kincs, mint maga az élet.


Karen Marie Moning: Beyond the Highland Mist
Cor Leonis Kiadó

Várható megjelenés: nyár


Kedvenc írónőm Karen Marie Moning a legkedvesebb sorozatom, a Tündérkrónikák előtt is alkotott, de még hogy. hamarosan jönnek a szexi felvidékiek!

Fülszöveg (egyelőre angol):
He would sell his warrior soul to possess her. . . . An alluring laird...
He was known throughout the kingdom as Hawk, legendary predator of the battlefield and the boudoir. No woman could refuse his touch, but no woman ever stirred his heart--until a vengeful fairy tumbled Adrienne de Simone out of modern-day Seattle and into medieval Scotland. Captive in a century not her own, entirely too bold, too outspoken, she was an irresistible challenge to the sixteenth-century rogue. Coerced into a marriage with Hawk, Adrienne vowed to keep him at arm's length--but his sweet seduction played havoc with her resolve.

A prisoner in time...
She had a perfect "no" on her perfect lips for the notorious laird, but Hawk swore she would whisper his name with desire, begging for the passion he longed to ignite within her. Not even the barriers of time and space would keep him from winning her love. Despite her uncertainty about following the promptings of her own passionate heart, Adrienne's reservations were no match for Hawk's determination to keep her by his side. . . .

Megjegyzés küldése

 
Back To Top