FRISS

2012. szeptember 2.

Őszi könyvdömping

Az idei ősz rengeteg klassz újdoságot tartogat a könyvpiacon. Készíteni kell a pénztárcákat, mert izgalmas új beszerzésekre lehet spórolni. Az alábbiakban összeszedtem azokat a hamarosan megjelenő könyveket, amik engem, és talán Titeket is a legjobban érdekelnek. 








 
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Ilona Andrews: Áradó Hold

(On the edge, Bayou Moon)
Sorozat: Világok peremén sorozat
Kiadó: Egmont Dark

Megjelenés: Még nincs adat, várhatóan a napokban
Extra: Egy kis adalékanyag a szerzőpárosról akik az írói álnév mögött vannak itt.

A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet A kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít.
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki, aki ott él…

-

A Perem két világ között húzódik: az egyik oldalról a Töredék határolja, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és a varázslat nem több puszta tündérmesénél, a másik oldalán pedig Mágia terül el, ahol kékvérű arisztokraták uralkodnak, alakváltók szaladgálnak, és a varázserejük nagysága megváltoztathatja az emberek sorsát. Cerise Mar és a családja pénzben szegény, viszont jókora földterületet mondhat magáénak a Pocsolya nevű mocsaras területen, amely Louisiana állam és Mágia között terül el. Amikor Cerise szülei eltűnnek, a Mar család ősi riválisai válnak az első számú gyanúsítottakká. De semmi nem az, aminek látszik. Mágia két országának kémei cselszövésekkel teli háborút folytatnak egymással, és konfliktusuk a Peremre is átterjed - így Cerise és családja is veszélybe kerül. William, az alakváltó katona, aki maga mögött hagyta Mágia politikai hadszínterét, arra kényszerül, hogy ismét szolgálatba lépjen, és felkutassa a rivális ország kémnagymesterét. Amikor William és Cerise küldetésük teljesítése közben keresztezik egymás útját, fellobbannak a szikrák, de össze kell dolgozniuk, ha sikerrel akarnak járni és ha életben akarnak maradni.


Karen Marie Moning: Új nap virrad
(Shadowfever)
Sorozat: Tündérkrónikák
Kiadó: Cor Leonis Kiadó

Megjelenés: 2012. Szeptember 17.
Extra: Wee blogján még tudtok nyerni belőle egy példányt ha játszotok!

Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy most ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos.
A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett.
Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!
Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé.
Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.
Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?


És ha már Cor Leonis... a Kiadó bejelentette, hogy új szerzővel bővül a palettája. Az írónő neve már kiderül, Alaya Dawn Johnson, de a magyarul megjelenő könyve címét még jótékony homály fedi. Addig is lehet tippelgetni, a hölgy könyveiről itt találhattok bővebb információt.


Colleen Houck: A tigris átka

(Tiger's curse)
Sorozat: The Tiger saga
Kiadó: Vörös Pöttyös

Megjelenés: 2012. szeptember 30.
Extra: Nézzétek meg az angol nyelvű könyvtrailert. Megadja az alaphangulatot.

Szenvedély. Sors. Hűség.
Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted?

Amikor Kelsey Hayes azon gondolkodott, vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni. Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak. A világ túlsó felén.
Pedig pontosan ez az, ami történt.
Szembeszállva sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot.
A tigris átka egy epikus fantasztikus-romantikus sorozat feszült. izgalmas első kötete, egy olyan élmény, amiből még többet akarsz.


További rövidhírek megjelenésekről:


  • Az Agave folytatja a Georgina Kincaid sorozatot A szukkubusz éjszakájával
  • Az Álomgyár kiadó is megjelentetésre készül, egyelőre nem tudni ki lesz az új elsőkönyvesük...
  • A Fumax is kijön több nagy érdeklődésre számot tartó könyvvel. Én a két disztópiás könyvet a Partialst és az Enclavet várom. Mindkettő november körül fog megjelenni.


Megjegyzés küldése

 
Back To Top