FRISS

2011. december 12.

A sárkány, a rémfarkas, a vándorsólyom na meg a boyband-vámpír

A Trónok Harca április tér vissza a képernyőre, és nem csak külföldön, de hazánkban is, ugyanis az HBO-n már a világpremier után egy nappal látható lesz az ígéretek szerint sárkányokban és rémfarkasokban bővelkedő évad első epizódja. A forgatás már befejeződött és több promót is láthattunk már az újabb szériából, a legújabb a "Cold Winds" címűt Stannis Baratheon tolmácsolásában. A sorozatnak már az első szezonja is kivételes fogadtatásban részesült a rajongók körében, és nem kevés szakmai elismerést kapott, köztük Peter Dinklage (Tyrion Lannister) Emmy díját a Legjobb drámai férfi mellékszereplő kategóriában. Legutóbb Peter Dinklage újabb címet kapott, ugyanis a GQ magazin a 2011-es év emberei közül őt hozta ki elsőként a Csődör kategóriában. Képek és videó itt. Na ki várja még a második évadot? Én magasra emeltem a kezem!








A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei sem úszhatja meg a sikerkönyvek sorsát, hogy film készüljön belőle. Ez a feldolgozás azonban ígéretesebbnek tűnik a többi hasonló próbálkozásnál - legalábbis számomra -, hiszen a hírek szerint az egyik kedvenc filmrendezőmet nyerték meg a dirigáláshoz, Tim Burtont. Biztos vagyok benne, hogy a sötét kreativitásáról híres filmrendező lenyűgöző képi világot fog teremteni a történet mellé. Kíváncsi vagyok mennyire fogja beleintegrálni a fényképeket... Mindenesetre a filmben nem ő az egyetlen nagy név, a forgatókönyvet Jane Goldman veszi kézbe, aki már a Ha/Ver, az X-men: Az elsők és a hamarosan mozikba kerülő új Daniel Radcliffe múvi, A Feketeruhás nő vászonra adaptálásában is segédkezett. Úgy hírlik egyébként, hogy a főszerepet, Jacob szerepét, itt is Harry Potter megformálójára osztották, de ez még nem jogerős.

A végére inkább csak a poén kategóriába sorolható hír. Tudja valaki, hogy ki az a a Kevin Richardson? Nem? Segítek: Backstreet Boys. Megvan? A leginkább csak háttérénekesként funkcionáló bandatag színésszé lett és megirigyelte, hogy a megmaradt csapat izzadságszagú próbálkozási alatt átment vámpírba, és a The Bloody Indulgent című indie filmben maga is vérszívóvá alakul. Bevallom meglepő fordulat, hogy egy drogos vámpírt alakít a vásznon és a korábbi munkásságától nagyban eltér, de elismerésre méltó, hogy felismerte a trendek változását és alkalmazkodott. A trailerből nem sok minden derül ki azon túl, hogy feltehetően a holttestek és a fedetlen női testek aránya közel azonos lesz benne (bár itt lehet átfedés is). Régi Backstreet Boys fan-ek tutira meg fogják nézni, csak azé is.





2 megjegyzés :

  1. Trónok harca éljen-éljen, alig bírom kivárni *pszyche vágyakozva néz*.
    Kevines infómorzsa nagyon felcsigázott, de irgum-burgum a "háttérénekes" minősítés miatt, tudott ő, csak nem akart felvágni :)

    VálaszTörlés
  2. lehet hogy mindvégig csak rejtegette, hogy valójában a színészmesterséghez van affinitása... :)

    VálaszTörlés

 
Back To Top