FRISS

2011. december 5.

Szörnyűségesen vicces

Találós kérdés: Ki az a filmrendező aki képes rá, hogy a 2008-as írói sztrájk alatt szórakozásból és saját pénzből összehozzon egy három részes tragikomikus websorozatot és olyan sztárokat nyerjen meg hozzá, mint Neil Patrick Harris, Nathan Fillion és Simon Helberg, akik a baráti kézrázáson kívül nemigen kaptak mást érte? Naná, hogy Joss Whedon. Ha valaki Buffy néző volt az tudja, hogy Joss szereti megénekeltetni a szereplőit akár van hangjuk, akár nem, és a fülbemászó musicalslágereknek a legbizarrabb témákat adni. A Dr. Horrible's Sing-along-blogban kitűnően keveredik a musical a komédia és a tragédia. Gyakorlatilag tényleg sírsz és nevetsz rajta egyszerre.

A történet főszereplője Dr. Horrible (a zseniális Neil Patrick Harris alakításában), akit hétköznapokon Billynek hívnak és reménytelenül/titokban szerelmes a kedves Pennybe (Felicia Day), akit a mosodából ismer. Míg Billynek csak annyi a célja, hogy végre összeszedje a bátorságát, hogy megszólíthassa a hölgyet, gonosz alteregójának nagyobb tervei vannak. Be akar kerülni a Gonoszok Gonosz Ligájába, aminek Bad Horse a vezetője. Csakhogy ide nem kerülhet be mindenki, különleges gonosztett szükséges hozzá, hogy bejuss a gonoszság legelitebb körébe. Dr. Horrible-t nem csak a saját jó szíve meg a szerencsétlenkedése akadályozza ebben, de legfőbb nemezise Captain Hammer (Nathan Fillion a Castle-ből) is akadályozza az előreléptetésben. Igen, vicces, de ehhez még képzeljétek hozzá a dalban kitöréseket és így lesz tökéletes. Szerintem a legmókásabb mikor a három amigo dalban énekeli el a főgonosz Bad Horse leveleit hősünknek. De nem kísérlem meg leírni a poénokat tovább, ezt látni kell.

A filmet teljes egészében Joss és családja írta, rendezte, még a zenét és a szöveget is Joss, a két testvére Zach a televíziós író, Jed a zeneszerző, és annak felesége Maurissa szerezte. Ha valaki azt hiszi, hogy a filmet csak otthoni szórakoztatásra szánták akkor téved, meglepetésszerűen jobbra sikeredett és nagyobb népszerűségre tett szert a websorozat, mint amilyenre számítani lehetett. A 2009-es évben olyan jeles díjakat is besöpört a saját kategóriájában, mint a People's Choice vagy a Primetime Creative Arts Emmy.

Azóta még nagyobb jelenséggé nőtte ki magát, már képregény, könyv és DVD formában is terjed a Dr. Horrible univerzum.

Meggyőztelek már titeket? Ha nem jöjjön a trailer!

TRAILER:


Megjegyzés küldése

 
Back To Top