FRISS

2014. március 27.

Csontszüret 2 - A Mímesrend



Hatalmas rajongója vagyok a szemtelenül fiatal Samantha Shannon Csontszüretének, ezért árgus szemekkel nézem, ha valami új információ jelenik meg az október 21-én megjelenő folytatásról. Mostanában sok infót kaptunk. először a könyv címe látott napvilágot a szinopszissal együtt.


The Mime Order

Paige Mahoney has escaped the brutal penal colony of Sheol I, but her problems have only just begun: many of the fugitives are still missing and she is the most wanted person in London.

As Scion turns its all-seeing eye on Paige, the mime-lords and mime-queens of the city’s gangs are invited to a rare meeting of the Unnatural Assembly. Jaxon Hall and his Seven Seals prepare to take centre stage, but there are bitter fault lines running through the clairvoyant community and dark secrets around every corner.

Then the Rephaim begin crawling out from the shadows. But where is Warden? Paige must keep moving, from Seven Dials to Grub Street to the secret catacombs of Camden, until the fate of the underworld can be decided. Will Paige know who to trust? The hunt for the dreamwalker is on.

A Mímesrend (nem hivatalos magyar cím)

Paige Mahoney ugyan megszökött a brutális börtönkolóniából, Sheol-ból, de a gondjai éppen csak elkezdődtek: több rab még mindig hiányzik és most Ő a legkeresettebb személy Londonban.

Scion mindentlátó szeme Paige-re irányul, miközben a mímeslordok egy különleges találkozóra hivatalosak az Abnormális Únióhoz. Jaxon Hall és a Hét Pecsét kész középpontba kerülni, de a látók közösségét több törés szeli át és minden sarkon titkokra bukkannak.

A Rephaiták pedig előmásznak az árnyékból. De hol van a Nagymester? Paigenek el kell hagynia Seven Dilas és a Grub Street titkos katakombáiban kell meghúznia mahát, míg az alvilág sorsa eldől. Vajon Paige tudja kiben bízhat meg? A hajsza az álomjáróért elkezdődött.
  
A borító sem késlekedett sokáig

Mellé pedig egy kis interjút is kaptunk Samanthával, aki elárulta, hogy nem sok mindent árulhat el a könyvről. :) Azt azért elmondta, hogy a borítón található moly és virág szimbólumokra az előző könyvben már történt utalás. 

samantha már az első könyv megjelenésekor elmondta, hogy hét részesre tervezi a sorozatot, de most bevallotta, hogy már most némileg eltért a felvázolt úttól. Megtudhattuk, hogy mivel az első könyvebn túlesetta világfelépítés nehezén, ezért ebben a kötetben többet tud a cselekménnyel foglalkozni és Scion-t is jobban megismerhetjük, hisz itt az első részben kevés időt töltöttünk.

Állítólag a The Mime Order sötétebb lesz az előző könyvnél és mikor az Entertainment weekly megkérdezte tőle, hogy számíthatunk-e sokkoló halálesetekre, csak anniyt felelt: Attól függ mi számít sokkolónak...

Az eredeti interjú itt olvasható: Entertainment Weekly.

Én már tűkön ülök, hogy olvashassam a folytatást! Október 21-én jön angolul és reméljük a magyar kiadás sem marad el sokkal mögötte!

4 megjegyzés :

  1. most olvastam, hogy csak januárban fog megjelenni angolul :(

    VálaszTörlés
  2. Igen, sajnos csúszott a dolog... Én is nagyon várom.

    VálaszTörlés
  3. Magyarul nem tudjátok, hogy mikor jön ki? :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De! Az Athenaeumnál most írták nekem, hogy várhatóan a Könyvhétre érkezik! :) Jó hír?

      Törlés

 
Back To Top