FRISS

2013. szeptember 21.

Nevermore Blogturné 4. nap ~ Varen Könyve

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában szeptember 30-án megjelenik Kelly Creagh: Nevermore - Soha már című regénye, mely egy trilógia első része. A Blogturné Klub nyolc bloggere  a Nevermore  blogturné keretein belül bemutatja Isobel és Varen világok közt átívelő történetét. 

Szeptember 23-i kezdéssel egészen a megjelenés napjáig minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel találkozhattok, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de nyerhettek is! A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, a turné végén kisorsolunk 2  példányt a Nevermore-ból! A bejegyzések végén találtok egy Rafflecopter dobozt, aminek egyszeri, helyes kitöltésével versenybe szállhattok a könyvekért (nem kell minden állomáson kitölteni!).

A KÖNYVRŐL
6275_b1
Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra.
Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a virág, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?
kartonált
2 549 Ft
kemény táblás védőborítóval
3 399 Ft
Vélemény

52cf968a240eb30a28737ae56d5f0b89 Ha már maga Poe munkássága nem lenne elég ijesztő, akkor Kelly Creagh rátesz még egy lapáttal. Hiszen mi lehetne még inkább cidris, mint a horror klasszikusok? Hát az, ha igazak!

Ha valaki gyanútlanul, a fülszöveg (és a kimerítő blogturné… :) végigolvasása nélkül vágna bele ebbe a sztoriba annak igencsak nagy meglepetésben lesz része. Olyan ugyanis, mintha egy kellemesen langyos, tipikus YA történetet olvasna. Adott a lány. Amerikai. Középiskolás. Népszerű és gondtalan, ráadásul a suli legmenőbb pasijával jár és a szurkolócsapatban is benne van. Adott a fiú. Számkivetett, titokzatos gót, akihez senki nem szól és aki senkihez sem szól. Aztán a véletlen, és nem mellesleg az irodalomtanár összeköti őket egy közös iskola projekt erejéig. Eddig ismerős, ugye? Nos, sokáig az lesz. Meglepett, hogy a könyv jelentős hányadában a legnagyobb probléma abban merült ki, hogy a lány újsütetű kapcsolat a suli lúzerjével mennyire rányomja a bélyegét a társadalmi életére. Nincs hova ülnie ebédkor, meg ilyenek. Rémes.

8f3eebfbba170eaedfb8f52952cee995 De aztán lassan, szinte cseppenként beúszik a történetbe Poe és az ő hihetetlenül sötét és félelmetes világa. Isobelnek, főhősnőnknek pedig ezután nagyobb gondja is lesz, minthogy a régi barátai pikkelnek rá. Az élete, és talán nem is csak az övé lesz ugyanis a tét. Hogy átvészelje a rá szakadó őrületet Isobelnek segítője is akad a titokzatos Reynolds személyében és azt is meg kell fejtenie, hogy mi köze a körülötte kialakult káosznak Poe-hoz és a titokzatos gót barátjához, Varenhez.

A Nevermore könnyed és rózsaszín világa szépen lassan fordul át egy pszichedelikus látomásba, ahol már tényleg sötét hangulat,  szürreális részletek és lények várnak minket.

Meg kell mondjam, hogy maga a főhősnőnk Isobel engem nem igazán nyert meg magának és emiatt a románc se. A lányka kicsit felszínes és lapos hölgy látszatát kelti, nem lettünk igazán jó barátnők. Varen már érdekesebb figura volt, de ő is főleg a múltja (vagy jelene) miatt és az őt övező rejtélyesség teszi izgalmassá. De valahogy a kettejük kapcsolata nekem mentes volt mindenféle izzástól. Szerencsére ez nem von el túlságosan a könyv élvezeti értékéből, mert a rejtély és a sötét hangulat így is megmarad és kellő fordulatot rejteget ahhoz, hogy a könyvet végigolvassuk.

tumblr_mrzn4qZHpL1sbkto8o1_500És ha végigolvasod garantáltan újabb könyv után fogsz nyúlni: a Poe összesért. Ha már olvastad Poe-t azért, hogy lemérd mennyit épített be Kelly Creagh a művébe belőle, ha pedig nem, ezek után biztosan kedvet kapsz hozzá.

Azt azért figyelmeztetésként elmondom, hogy ez erősen összefüggő trilógia. Megnyugtató befejezést, lezárást nem érdemes várni, de a következő részre viszont mindenképpen felfokozza az izgalmakat a zárás.

Szóval Poe rajongóknak és Poe szüzeknek egyaránt ajánlott olvasmány az író életét és műveit is magába asszimiláló urban fantasy.
Szép álmokat!

REAKCIÓ



MEGVÁSÁROLHATÓ

markaboltuj3


VAREN KÖNYVE

Varen Nethers különös ismertetőjegye, a gót stílusát leszámítva persze, hogy mindig egy fekete notesszel látható, amibe gyakran jegyzetele, de amibe senki se pillanthat be. Csak Isobel vethet rá néhány lopott pillantást. Meg most mi.
Nézzétek meg milyen felkavaró rajzokat találhatunk Varen füzetében.



NYEREMÉNYJÁTÉK
a Rafflecopter giveaway

Megjegyzés küldése

 
Back To Top