FRISS

2013. június 1.

Írjuk együtt a Molyregényt!

Olyan sok hazánkban a lelkes és tehetséges blogger! Néhány szerencsés molytársunknak már adták is ki könyvét, novelláját, de a többiek is mind szeretnek és tudnak is írni, hiszen ezért is indítottunk blogot. De persze sokunknak se ideje, se ereje nincs egy ötletet kész történetté alakítani.

Ezért arra gondoltam, hogy ne hagyjuk kihasználatlanul ezt a sok tálentumot, írjunk közösen, játékosan egy blogregényt. 

Legyen ez a Molyregény!

Én magam megírtam az első fejezetet, egy alapötlettel, de ezentúl egyáltalán nem folyok bele a történet alakításába. És ez maradjon is így. Az első jelentkezőnek fogom továbbküldeni a fejezetet, hogy aztán ő, miután hozzáírt továbbküldi annak, aki jelentkezési sorrend alapján a következő az eseményre jelentkezők közül. Eseményre itt kell jelentkezni: http://moly.hu/esemenyek/irjuk-egyutt-a-molyregenyt.
És így tovább. 
(Ha nem vagy fent Molyon, de szeretnél részt venni, akkor írj e-mailt és beleírlak a listába!)

Az lenne a legjobb, ha nem lenne előre megbeszélve, így a történet és a cselekmény magától alakul, rengeteg fordulattal. Mindenki hozzáteszi a maga ötletét és a végére szépen összeáll egy közös, de szabadon szárnyaló történet.
Azért a teljes káosz elkerülése végett vezessünk be néhány szabályt: 
  • Mindenki igény szerinti hosszt ír a történethez, lehet az két mondat, de lehet egy teljes fejezet is. Azért adjunk mindenkinek lehetőséget, hogy hozzátegyen, ezért ne írja meg senki a teljes regényt… :) 
  • Olyanok jelentkezését várom, akiknek van blogjuk, vagy társszerzőként hozzáférésük van blogfelülethez, hogy minden adalékfejezet külön oldalra kerüljön. Így ha elburjánzik a sztori végigjárhatja majd a hazai blogokat! 
  • Lehettek kreatívak, válthattok nézőpontot, beleírhattok új karaktert, akár ki is nyírhattok szereplőket, de mindig legyen egyértelmű, hogy miként változik a sztori. Ha más POV-t használtok tüntessétek fel, ha más idősíkba kerül a cselekmény akkor kerüljön elé egy dátumozás erről. 
  • A cél az, hogy sokszínű, színes történetet kapjunk, de mindenkit kérek, hogy azért illessze az ötleteit a már elkészült fejezetekhez, hisz a végére azt szeretnénk, hogy a sok író ellenére egységes, következetes sztorit kapjunk. Tehát ennek érdekében, ne nevezzetek át karaktereket, ne változtassátok meg a személyiségeket és lehetőség szerint ne történjenek random lehetetlenségek. Persze indokolt lehetetlenség, és alaposan megmagyarázható személyiségváltozás lehetséges. Nem tiltok meg semmit, de tartsuk szem előtt, hogy nem egy novelláskötetet akarunk különálló fejezetekkel, hanem egy kerek egészet.


Technikai részletek

Prológus:   Szerző: Wilwaren       -   Blog: Nem harap a...
1. fejezet:   Szerző: Why_Doboz  -   Blog: A betűkon túl
2. fejezet:   Szerző: HJuci             -   Blog: Szennycímlap
3. fejezet:   Szerző: Wilwaren       -   Blog: Nem harap a...
4. fejezet:   Szerző: Nicosia           -   Blog: Nicosia Blogja

Kérek mindenkit, hogy jelezze, ha továbbadta a stafétát, hogy itt, és a blogomon kialakított kezdő és gyűjtőoldalon összeszedhessem a linkeket, mint egy tartalomjegyzéket. A saját fejezetnél a blogbejegyzésben tüntessétek fel, hogy kitől kaptátok és hogy kinek külditek tovább.

Kérem, csak azok jelentkezzenek és csak olyannak adják át a sztorit, aki tud és szeretne szánni arra egy kis időt, hogy akár egy pár sorral, akár egy-két oldallal bővítse a közös alkotásunkat!


Esemény a Molyon:

Megjegyzés küldése

 
Back To Top