FRISS

2013. január 16.

A Nagy Várólista, avagy miért fogunk epekedni - Vol.1.


Bár a Könyvfesztivál és a Könyvhét még messze vannak, de azért a nagy megjelenési szezon előtt is örülhetünk fantasztikus új könyveknek. Persze a nagy durranások általában a kiemelt könyves eseményekre jönnek majd. 

No de nézzük majd, hogy mire érdemes és kell spórolnia egy könyvmolynak a következő hónapokban. A lista a teljesség igénye nélkül készült, remélem még jöhet egy pár hasonló poszt a kiadók egetrengető bejelentéseivel!




Nalini Singh: Angyalárny - Angyali vadász 5.  
Dark Egmont Kiadó

Nalini kisasszony angyalos sorozatában a fekete szárnyú Jasonra került a sor, most az ő könyvét várhatjuk magyarul. A megjelenésnek egyelőre még nincs pontos dátuma, de az már biztosnak tűnik, hogy januárban kerül a polcokra. A borító és a fülszöveg már adott, és a hónapból sincs sok vissza, úgyhogy már nem sokat kell aludni mire megtudjuk mi lesz Jasonnak és az ő indiai hercegnőjének a sorsa.


Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.
De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.
A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.



ღ ღ ღ



Rachel Vincent: Lélekmentők - Sikoltók 2.
Jaffa Kiadó
Újabb sorozatfolytatás, és nagy örömömre nem kellett sokat várnunk rá. A Jaffa kiadó február 15-én jön ki a Sikoltók sorozat második intallációjával, amelyben újra a ludvércek és a kaszások izgalmas és eddig talán kicsit kiaknázatlan világába lépünk be. Most akciósan elő is rendelhető, még a postázás is ingyenes! Tessék rávetni magatokat!


Kaylee Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni – a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset – lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik.
No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára…


ღ ღ ღ


Karen Chance A hajnal átka - Cassandra Palmer 4.
Cor Leonis Kiadó


Hála a Cor Leonis Kiadónak, akinek szokása megmenteni az elhagyatott sorozatokat, folytatódhat Cassandra Palmer története is a magyar olvasók számára. A negyedik kötet január 31-én lesz elérhető, de most előrendelési akcióban nagyon kedvező áron lehet hozzájutni! 






ღ ღ ღ


Syrie James: Jane Austen elveszett kézirata
Cor Leonis Kiadó


A magam részéről én kimondhatatlanul nagy Jane Austen rajongó vagyok, ezért különösen várós Syrie James regénye, amelyben az elveszett kéziraton túl a megkeresésének történetét is olvashatjuk. Sztori a sztoriban, dupla élvezet! A Cor Leonis borítószavazásán a lenti dizájn győzedelmeskedett, így ezzel a borítóval fog megjelenni a könyv várhatóan a Könyvfesztiválra, április 18-21-én!
A fordítást is jó kezekben tudhatjuk, hiszen a fordító Nádasdy Vilma, Nádasdy Ádám költő, műfordító lánya lesz. Igényes szövegezésre számíthatunk, ami egy austen-i hangvételű műnél egyáltalán nem mellékes!



ღ ღ ღ


Alaya Dawn Johnson: The Summer Prince
Cor Leonis Kiadó

Még mindig maradunk a Cor Leonisnál, de most éles ugrással belevetjük magunkat a cyberpunk disztópia világába. Jaj, hogy ez milyen jó még kimondani is. Az egzotikus környezetben játszódó regény külföldi elismeréseinek száma egyre nő, mint ahogy a várakozásom is vele kapcsolatban. Sajna  borítóterv még nem végleges, de én bízom benne, hogy a magyar könyvespolcokon is ilyen fedéllel fogom megtalálni. Külföldi premier március 1., remélhetőleg aztán nemsokára hazai is! 
U.i.: Hangulatteremtőnek hallgassátok meg a könyvhöz komponált zenét, amit maga az írónő szerzett, úgyhogy biztos telitalálat.


A 17 éves June Costa az egykori Brazília partján fekvő Palmares Tres-ben él.
Az általunk ismert világ háborúk, természeti csapások és járványok sokasága miatt rég elpusztult, s helyén egy művészetpártoló, technológiailag fejlett társadalom él, melynek tagja June és legjobb barátja Gil is.
Csakhogy ennek a világnak is megvannak a hátulütői, hiszen a város jólétének érdekében minden évtizedben fel kell áldozni valakit. Enki sorsa lesz az, hogy a kiválasztott nyárkirályként egy évig uralkodjon, majd feláldozza magát...
Alaya Dawn Johnson új könyvének méltatóit nem pusztán csak kifogástalan írói stílusával, és jól felépített, cyberpunk elemeket tartalmazó disztópiás világával nyerte meg magának, hanem azzal is, hogy újraértelmezi, s szinte szakít a tipikus young-adult elemek alkalmazásával. Bátran, ám a legkisebb mértékben sem sértő módon ábrázolja a szexuális, faji és kulturális sokszínűséget.


ღ ღ ღ


Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
Cor Leonis Kiadó

Nem is tudom milyen műfajnak lehetne behatárolni a formabontó Jane Eyre esetet, ami a szürreális és alternatív Nagy-Britanniában játszódik, ahol Thursday Next nyomoz az elrabolt Bronte-i hősnő után, úgy hogy maga is belép a regénybe. Furcsán hangzik? Én inkább azt mondom szuperül! 
Thursday Next kalandjainak első kötetét február 15-től kell keresni a könyvesboltokban!






ღ ღ ღ


Karen Marie Moning: ICED
Cor Leonis Kiadó

És ha már a Cor Leonis fantasztikus újdonságainál tartunk, akkor semmiképpen nem tudok elmenni a számomra abszolút várólistaelső Iced mellett, ami szintén a kiadónál fog megjelenni. Pontos megjelenési dátum még nincs, de biztos még idén kijön. Annyi már tuti, hogy a Tündérkrónikák világában már jártas Laskay Ildikótól kapjuk a fordítást. 








ღ ღ ღ


Isaac Marion: Eleven testek
Libri Könyvkiadó

A mezőny minden bizonnyal legbizarabb versenyzője a Warm Bodies magyar kiadása. A Rómeó és Júlia alapfelállás eddigi legszürreálisabb feldolgozásában a hősszerelmesünk egy zombi. Nem, ez nem vicc. Az sem vicc, hogy a merész ötlet ellenére az Eleven testek igen elgondolkodtató, persze egy kis fekete humorral spékelve. Pontos megjelenési dátum még nincs, márciusra várjuk. Addig is nézzük meg a filmelőzetest, aminek pedig február1-én lesz a világpremierje.




ღ ღ ღ


Mats Strandberg · Sara B. Elfgren: A tűz - Engelsfors trilógia 2.
Geopen Kiadó


Áprilisban léphetünk be ismét Angyalzuhatag borongós városkájába, hogy megtudjuk, hogy hogyan boldogulnak a Kiválasztottak a gimnázium második osztályában, amikor a városukban újabb misztikus események történnek. A különösen hangulatos svéd YA trilógia második részét is várom, mint a messiást!

Az Engelsfors trilógia második kötete Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket… A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.

ღ ღ ღ

Nos, választék az van, és ez még nem minden. A Merit könyvek szilfekről kérdez mindet a titokzatos új megjelenése kapcsán, és gyanítom, hogy Dan Brown új könyvéről, a májusban kapható Inferno magyarításáról is hallunk még az idén. 
Amint összegyűlik még egy adg jövök a Nagy Várólista folytatásával!

Megjegyzés küldése

 
Back To Top