FRISS

2014. október 23.

Szűz Jane a The CW-n

Már a második epizód ment le a CW-n, mikor tudatosul bennem, hogy szép, csendben elindult a Jane, The Virgin. A The CW újonca a huszonéves Jane körül forog, aki nagyanyai intelemre a házasságig meg kívánja őrizni tisztaságát. Ebben partnerre talál barátjában, Michaelben, aki tiszteletben tartja a lány elhatározását, és a kapcsolatuk is harmonikus. Rafaelnek, Jane új főnökének az élete közel sem ilyen rendezett. A rákból felgyógyult és emiatt az életét is megreformáló ex-playboy válást akar kezdeményezni, ám a felesége Petra, aki így kiszorul a jól fizető házasságból inkább gyerekkel próbálja magához láncolni a pasit.

A két szálat Rafael nőgyógyászként praktizáló nővére kapcsolja össze. A felesége hűtlensége miatt összeszedetlen doktornő véletlenül felcseréli a Jane kórlapját az inszeminációra érkező Petráéval. Így esik teherbe főnöke gyermekével a érintetlen Jane.


Azt hiszitek ez bonyolult? Még közel sem. Az show készítői a brazil szappanoperák komplikációit megszégyenítő fordulatokkal sújtják a szereplőket, valamint szépen lassan kiderül, hogy a kapcsolatok és szálak nem várt módokon tovább kuszálódnak. A Szűz Jane kiváló humorral és kellő öniróniával alakítja a szappanoperák amerikai kistestvérét úgy, hogy közben azért érezzük a érzelmeket és nem csak látjuk őket. A szövevényes történetet remek és szimpatikus színészekkel és különleges extrákkal, mint például humoros narrációval és feliratokkal teszik még érdekesebbé.


Már az első résszel is meggyőzött, de a második után még nyilvánvalóbb, hogy nem fogom tudni abbahagyni a Jane the Virgint. És azt se tudom, hogy hova tart, mert annyi lehetőséget és utat nyitott meg, hogy csoda lesz, ha ezt megnyugtatóan el lehet rendezni. De mindenesetre érdekes lesz nézni, ahogy kibogozódik. Engem megfogott magának.

Jane, The Virgin
A The CW-n pénteken 9/8c


Megjegyzés küldése

 
Back To Top